Gala Super Blog 2017

Salut și bun găsit în 2018!

 Îmi propusesem să scriu odată cu încheierea competiției Super Blog 2017 un articol dedicat, unul despre concluzii de participant superblog 2017 și nu doar.

Din motive obiective, nu am reușit până acum. Dar, cum niciodată nu e prea târziu, sau mai altfel spus citând pe cineva ”la spartul târgului, sunt ultima care scrie despre…” o voi face acum, cu convingerea fermă că nu sunt ultima și nici spartul târgului nu este.

Dar să trecem la treabă, a se citi povestit și să începem cu…începutul.

Prin august, undeva spre sfârșitul său, citind diverse, dau peste un articol care anunța că din 1 septembrie încep înscrierile în competiția Superblog 2017. Habar nu aveam ce înseamnă asta.

Merg mai departe după informație și aflu că este cea mai longevivă competiție blogosferică de pe meleagurile noastre, un maraton pe care dacă reușești să-l termini participând la toate probele, tu bloggerul înscris devii finalist cu ”patalama”.

 

 

Concurs! Yeee!!!

Deci un concurs. Participasem la Blogal Inițiative cu câteva articole, dar acum era altceva, alt gen.

M-am înscris pentru că îmi plac provocările dar și pentru că doream să(-mi) dovedesc într-un fel ce/că pot. Am aflat odată cu intrarea în grupul de pe Facebook că blogger-ii nu sunt oameni (!?! ha-ha), că erau oameni, pardon, bloggeri care participau de mai multe ediții, că se știau și păreau un grup într-adevăr ceva mai… altfel, ceva ce părea că tu cel nou intrat, erai mai greu acceptat. Doar părea.

Până la startul primei probe care nu m-a prins acasă, nici nu m-am implicat pe grup, exact din acest motiv (teamă).

Aveam doar câteva luni de când îmi făcusem blog, fără antrenori, susținători, fără cursuri plătite în ale blogging-ului, pornită pe o nișă despre care învățasem puțin, din mers și pe lângă toate, mai aveam o temere. Era  cea legată de subiectele/probele despre care urma să scriu, de fapt varietatea acestora. Mă întrebam care va mai fi tema blogului meu, ce voi face apoi, etc.

Au trecut însă toate pentru că trebuia să recuperez timpul, documentarea, să mă încadrez în termen, deci nu mi-a rămas timp și resurse pentru temeri.

       Note, comentarii, contestații…

A venit și prima notă: un 93 care mi-a dat curaj și încredere plus motivația să merg până la capăt în această competiție.

Între timp, încercam să – mi stabilesc niște reguli, scopuri și să mă ”apropii” de grup/bloggeri. Mi-am propus să nu citesc alte articole, să nu mă uit la clasament, să urmăresc cât mai multe comentarii, să învăț una-alta și să termin competiția pe locul 50.

Cu excepția unei note care m-a nemulțumit rău (69), am avut ocazia să experimentez domenii despre care nu credeam să pot scrie vreodată și să obțin note destul de bune.

Cam pe la jumătatea competiției, timp în care avusesem deja câteva strigăte de ajutor care mi-au fost auzite, am început să urmăresc clasamentul și am realizat că urcam, ușor, încet dar sigur urcam, am aflat că printre bloggeri există totuși oameni.

 

Hotel Royal Boutique

 

Oameni pe care i-am cunoscut – nu câți mi-aș fi dorit dar mai am timp, sper! – la Gală.
A fost locul 51, nu 50, dar m-am considerat nedreptățită, singura dată din concurs când am folosit și contestația. Pentru mine a rămas 50, neoficial, îmi este bine.

La Gală, în Poiană, la Hotel Royal a fost supeeer, organizatorii și gazdele fiind la înălțimea/cota la care ne aflam, sau chiar depășind-o.

Pe Claudia Pătrașcu o ”cunoscusem” online, mereu prezentă printre noi concurenții, mediator și moderator, om săritor, de ajutor la toate, pe Albert Budică nu avusesem onoarea, dar offline, din primul moment în care ne-am dat mâinile, oameni buni, pardon, bloggeri dragi și talentați, am avut revelația să descopăr niște suflete frumoase.

I-am spus în cele câteva cuvinte de la microfon Claudiei că îi mulțumesc pentru răbdare. Rectific: Le mulțumesc pentru tot!  Și nu o fac gratuit, de complezență, etc. Am argumente forte.

Felicitări oameni frumoși!

Concluzii 

S-a tot scris despre această competiție și când citești ai senzația că nu ma ai ce spune, că s-a spus totul și că în orice frază scrisă deja, te regăsești, este ceea ce ai fi vrut să spui. Și totuși, oare chiar s-a spus tot?
Eu nu cred și voi spune așa, cu ale mele cuvinte, in my style:

a. Ce mi-a plăcut
  1. Super Blog este locul în care cu siguranță găsești ceva care te va completa.
  2. Că ai de învățat ceva, fie și pe principiul ”cât trăiești, înveți”, sau cauți prieteni, răspunsuri, ceva nou sau confirmări.
  3. Este o experiență, o oportunitate să -ți testezi propriile limite, puteri, capacități.
  4. Ești motivat de premiile acordate la fiecare probă sau de atențiile sponsorilor.
  5. Faptul că are loc o gală organizată bine, în detaliu, care te face să te simți că ești important, ca un câștigător, chiar dacă nu ești pe podiumul de 3.
  6. Îți dă ocazia să trăiești bucuria reușitei, să te răzvrătești, să te ambiționezi, să simți pe viu spiritul competiției dar și să legi prietenii. Virtuale sau nu.
  7. Îți face un program clar, cu termene limită pentru articole.
         b. Ce nu mi-a plăcut
  1. Totdeauna există loc de mai bine, prin urmare, sunt lucruri asupra cărora merită/trebuie să se lucreze. Unul ar fi acela de o mai atentă selecție a juriilor. Sper ca sinceritatea mea să nu deranjeze și desigur subliniez, este doar părerea mea ”proprie și personală”. Nu este vorba despre profesionalism, cred că toți îl au, doar că uneori par subiectivi, părtinitori. Mi s-a părut că la explicații, cu o excepție, s-au adâncit și s-au lăsat antrenați în comentarii mai degrabă acuzatoare, ușor supărătoare.
  2. Tot din categoria”proprii și personale” cred că organizatorii s-ar putea gândi și la o idee de ”aranjare” a participanților la gală.

Scorul mi se pare favorabil, nu-i așa?  7 la 2 este un scor foaaarte bun!!!

So, concluzie la concluzii : Congrat’s team SuperBlog & Good luk!

 

Cam asta ar fi dragii mei despre experiența mea Superblog 2017. O experiență mai altfel.

Să ne revedem cu bine la următoarea ediție, cu același talent, emoție și spirit fair de competitor.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0