Buchet Interflora sursa facebook InterfloraRomania

Buchet Interflora

 

Bun găsit, prieteni!

De data aceasta abordăm un subiect complex care presupune sensibilitate, frumusețe și putere: femeia. Și, cu gândul la femeie, mă trezesc fredonând: ”Iubesc femeia, când e femeie, a vieții cheie, doar prin ea o dezleg”. Adică bucurie, dans, vers, melodie. Aceasta este femeia!

Femeile din viața mea: discreție, pragmatism, rafinament

Pentru a nu fi bănuită de subiectivism, am pornit de la opiniile unui bărbat.  Mi-au rămas în minte cuvintele unui mare medic care spunea cam așa: dacă toți am înțelege cât de delicată este femeia din punct de vedere al construcției anatomice, nu am atinge-o nici măcar cu o floare. La fel ca floarea, alcătuită din pedicel, receptacul, sepale, petale și organele de reproducere, androceul și gineceul(pistilul) este și femeia. Să ne imaginăm că strivim o parte a florii. Ce s – ar întâmpla?

Și mergea mai departe cu pledoaria sa: încercați să purtați un timp, doi săculeți de cel puțin jumătate de Kg fiecare, atârnați de gât și să-mi spuneți cum vă simțiți. Femeia poartă greutățile acestea toată viața. Dar cum ar fi să porți un copil în pântec, să naști?

Din momentul acela am înțeles  mai bine de ce este femeia atât de prețioasă, importantă, respectată, iubită. De atunci, pentru mine, femeia este floare. Este emoție, frumusețe, curaj, pragmatism, sensibilitate și viață! Pentru toate acestea și nu numai, femeia trebuie respectată, iubită, apreciată, sărbătorită, în fiecare zi! Așa cum sărbătorim viața!

 

Sursa foto arhivă personală

Aranjament floral

Pentru mama

În viața fiecăruia dintre noi există măcar o femeie importantă: mama, soția, sora, prietena, etc. Nici eu nu fac excepție, iar femeile cele mai importante pentru mine sunt cele care au contribuit la formarea mea ca om (femeie). Care și-au pus amprenta. Prima, bineînțeles este mama.

Mama a fost cea care m-a învățat prin comportament, mai mult decât prin vorbe, prin discreție, despre feminitatea și frumusețea femeii, despre cochetărie. Am fost fascinată de silueta și ținuta ei, de eleganța și felul în care își purta hainele. Îi admiram delicatețea și felul în care știa să mângâie, să îngrijească copiii, soțul sau florile. Era ca o floare mai mare, grijulie și ocrotitoare cu toți din din jurul ei. Cu siguranță ea mi-a transmis și dragostea pentru flori. 

La mama am descoperit prima cremă (Maria), pe care i-o foloseam pe ascuns, crezând că este un ritual care trebuie musai urmat de fete. Rochiile ei erau favoritele mele pentru când ”voi fi mare”, geanta din piele lăcuită, de un lila atât de frumos, făcea obligatoriu parte din garderoba viselor mele. Mama mi-a demonstrat că poți fi frumoasă, cochetă dacă ești discretă, delicată, feminină.

Mama este omul căruia îi trimit măcar un gând bun în fiecare zi. Pentru mama mi-aș face un abonament la florărie online Interflora, i-aș comanda flori online în fiecare zi, dacă mi-ar sta în putere, doar pentru un zâmbet.

Vine foarte rar pe la noi și ajungem mult mai rar decât ne-am dori la ea, dar atunci când reușim să fim împreună îi ofer întotdeauna, în primul rând flori. Apoi, o răsfăț cât pot, din dorința de a -i i vedea zâmbetul și simți vibrația bucuriei, pentru că a rămas la fel de discretă și delicată.

Bunica

Apoi, a fost bunica maternă, cea care m-a învățat ce ar trebui să însemn pentru bărbatul din viața mea. Era mult mai directă decât mama, mai pragmatică. Mi-a marcat existența spunându-mi lucruri atât de franc, fără ocolișuri sau menajamente. Eram tare mândră de  frumusețea ei de rusoaică! Adoram ochii albaștri și spiritul ei liberplăcerea de a călători. Pe acestea din urmă, cred că le-am moștenit. :)

 

Sursa arhiva personală

Flori -Tenerife

 

Regretul meu este că nu a fost suficient timp pentru a-i mulțumi, nu i-am oferit prea multe flori. Nu am apucat să-i mulțumesc pentru adevărul din spusele sale. Am înțeles (cam) târziu că erau concluzii/adevăruri din viața ei grea, trecută printr-un război.

Vedeți voi dragilor, de aceea este important să nu așteptăm o zi anume, o sărbătoare, ceva anume pentru a oferi o floare, un buchet, pentru a mulțumi, a fi recunoscători. Poate fi prea târziu! Sufletul tău nu se mai poate umple cu bucuria pe care ai surprinde -o pe chipul femeii care înseamnă (a însemnat) ceva pentru tine. Degeaba aș dori să apelez la livrări flori! Nu mai găsesc destinatarul.

 

Femeile- Buchet Interflora sursa facebook Interflora România

Buchet Interflora

Femeile din viața mea: discreție, pragmatism, rafinament

Profa de chimie

A treia femeie care și-a pus amprenta, a fost profa de chimie. Da, profa de chimie m-a influențat atât de puternic încât a devenit pentru mine model, etalon de stil comportamental, al detaliului. Al esteticii și al rafinamentului. De la ea am învățat să-mi asortez o ținută, să abordez un stil personal, să mă respect. Respectându – i pe cei din jur, te respecți pe tine, asta am învățat.

Datorită ei, nu îmbrac niciodată un lucru de două ori la rând, iar abordarea este mereu diferită în orice fac. Îi sunt recunoscătoare pentru tot! Nu am reușit să – i mulțumesc niciodată, nu am avut ocazia, pentru că a plecat în Israel. Aș face-o acum, cu o comandă flori la Interflora International, singurul serviciu de livrare flori cu rețea internațională proprie. Cred că i s-ar potrivi perfect! Un aranjament de flori bine asortat de specialiști, logoul Omul Mercur* care completează rafinamentul, eleganța, împreună cu mesajul personalizat de mulțumire, ar fi exact pe gustul ei.

 

Logo Interflora

Logo Interflora

Concluzie

Interflora mi-a oferit oportunitatea să scriu despre trei femei din viața mea care m-au format, mi-au marcat, influențat viața. Le-aș oferi multe flori, ca mesager al recunoștinței și respectului meu pentru ele. Iubesc florile, le prețuiesc și sunt parte din viața mea: le cultiv, le îngrijesc, le dăruiesc.

O ocazie de a oferi bucurie, emoție, frumusețe, dragoste sau de a mulțumi femeii/femeilor importante din viața ta, poate fi în fiecare zi! Nu aștepta ocazii, sărbători, oferă ori de câte ori poți sau simți. Fă din fiecare zi o sărbătoare, pentru femeia minunată din viața ta!

Sărbătorește femeia, sărbătorește viața!

 

UniquebyMM

 

*Mercur, zeul mesager, echivalentul lui Hermes preluat din greacă (trimisul lui Dumnezeu). Acum, amândouă desemnează aceeași ființă mitică.

Sursa foto: facebook Interflora România, arhivă personală.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018

Rate this post