Bun găsit, dragilor! Pentru că mâine este sărbătoare iar noi profităm de orice motiv să ne răsfățăm cu ceva bun, m-am conformat. Cum altfel decât cu bunătăți din bucătăria mea? Cea tocmai renovată și gata de ”bucătărit”. A trecut ceva timp, să tot fie 2-3 săptămâni, de când cu activitățile acestea de renovare/redecorare și diferite călătorii, au lipsit mesele cu toată familia. Vă spuneam că îmi place să îi răsfăț și mă folosesc de orice tertip (rețetă) pentru a-i strânge cât mai des. Mamele știu de ce :)!

Să ne răsfățăm cu ceva bun

 

Să ne răsfățăm cu ceva bun

În acest sens am tăiat câțiva pui, le-am pregătit un baiț să se frăgezească bine iar  mâine îi vom pune pe grătar. Dacă vă întrebați de ce fac asta, vă răspund: din cauza hranei naturale, carnea păsărilor crescute în curte este puțin mai tare. Eee, un soi de filozofie și gătitul ăsta.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Parte din carne însă am folosit-o să fac un borș bun, acru cu tăieței, care nu se va servi decât la cerere :).

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Am adunat cam ultimele legume din grădină din care vom face frigărui sau coapte cu sos de usturoi. Vom pune și niște mici, eu nu sunt fan, cârnăciori și carne de porc, pentru toate gusturile. Pe lângă legume, voi umple ciuperci cu brânză dar ”ineditul” constă în bucăți de brânză pe grătar. Ați încercat? Sunt grozave!

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Pentru că legumele proaspete sunt pe ultima sută, am profitat și am pregătit ardei umpluți. Rețeta, nu cred că este ceva nou sub soare, deci am să vă spun doar așa, câteva detalii care (poate) mă diferențiază.

 

Am folosit carne de curcan, îmi place să pun țelină rădăcină, cimbru, mult mărar și puțin orez, în rest, tot ce știți. De asemeni, pe lângă ardei, îmi place și obișnuiesc să umplu o vânătă, un dovlecel și roșii. Fierb totul în vin alb, la foc mic, molcom.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Desertul

Buuun. Cam așa m-am pregătit pentru ziua de sărbătoare de mâine la capitolul feluri principale. Dar cum stăm cu desertul, vreți să aflați? Cred că da, pentru că aici este interesul cel mai mare, nu-i așa? Tortul, îl lăsăm pentru o dată (sărbătoare) viitoare. Pentru mâine, facem prăjitură cu vișine și merișoare confiate și cu prăjitură cu piersici.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Este ușor de făcut, este preferată de toți ai mei și foarte bună. Și pentru că am mai amintit de prăjitura cu vișine, acum am să vă dau și rețeta.

Ingrediente/materie primă

Avem nevoie de 10-12 ouă, 10 – 12 linguri ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, 10 linguri de zahăr, făină, fructe, sare și mirodenii. de obicei folosesc vanilie sau zahăr vanilat, coajă de lămâie sau portocală.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Eu folosesc de regulă 12 ouă pentru că am 2 forme care se potrivesc foarte bine cuptorului și această compoziție ajunge numai bine.

Preparare:

Separ albușurile de gălbenușuri. Albușurile le pun direct în vasul mixerului în care am presărat puțină sare, le bat timp de un minut la treaptă mică. După un minut măresc turația și adaug zahărul în ploaie, câte o lingură și se bat până se obține o spumă consistentă.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Gălbenușurile le las cu puțină sare pentru a căpăta o culoare intensă. Adaug uleiul, lingură cu lingură, amestecând ca la maioneză, zeama de lămâie și mirodeniile.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

 

Torn ușor gălbenușul peste albuș amestecând cu lingura de lemn de sus în jos pentru a nu se lăsa. După ce se omogenizează adaug făina, rețeta spune 10 linguri dar trebuie ținut cont de făină. Uneori intră toată făina alteori mai puțină sau mai multă. Tips: pun câte o lingură de făină într-o sită mică pe care o cern ușor deasupra compoziției în timp ce amestec.

Să ne răsfățăm cu ceva bun.jpg Sursa: arhiva personală

Pregătesc tăvile, ung cu ulei și tapetez cu hârtie de copt și preîncălzesc cuptorul la 180 grade. Torn compoziția în tăvi, nivelez și adaug fructele.  Acestea pot fi vișine (foooarte bine scurse), fructe confiate, piersici, caise etc. în funcție de preferințe sau de ce avem la îndemână. de acestă dată, am folosit vișine de la congelator și merișoare confiate.

Să ne răsfățăm cu ceva bun

Sfat:

Pentru reușita compoziției folosesc întotdeauna același număr de linguri de ulei cu numărul de ouă, de multe ori și de făină. Acestea fiind spuse, sunt încântată de rezultate/răsfățul culinar și pregătită de sărbătoare.

Până data viitoare la o nouă experiență din bucătărie, dau legătura pe terasă de unde vă transmit sărbătoare sau sărbătorire frumoasă.

 

UniquebyMM

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0