Salutare! Am spus ca am confiscat luna septembrie? Am spus. Iată încă o dovadă: am profitat de vremea blândă și am petrecut (încă) o seară în București. Ne-am gândit să căutăm locuri în care săi mâncăm bine și ce am putea face într-o după amiaza/seară de duminică de septembrie. Am ascultat toate opiniile și am decis să încercăm ceva mai picant, mâncare mexicană la El Torito. Cum ținem la sănătate, după masă, am făcut o plimbare în centru, la fântânile ”cântătoare”.

Mâncare mexicană la El Torito

Mâncare mexicană la El Torito

Așa cum fac de obicei, imediat ce am aflat și  experimentat, împart cu voi impresiile.  Știm cu toții că mâncarea mexicană este renumită prin gustul picant. Italienii sunt renumiți pentru paste și pizza, francezii pentru rafinament și paharul cu vin roșu (resverarolul! :)) și mexicanii au ca  specific multitudinea de condimente.

Mâncare mexicană la El Torito

Deși nu sunt fan al mâncării picante, minoritatea se supune majorității 😊, am hotărât că mă descurc. Îmi propusesem să aleg ceva mai puțin picant, prin urmare am făcut rezervare la El Torito Restaurant. Cât pe ce să nu reușesc să rezerv, nu mă așteptam să fie atât de aglomerat, dar  am reușit să ”prind” o masă la demisol. Curiozitatea, bat-o vina,  ne-a dat ghes să acceptăm.

Mâncare mexicană la El Torito

Decorul interior al restaurantului te introduce oarecum în stilul mexican. Curat, cu ambianță plăcută, muzică și decorațiuni specifice culturii mexicane, dar și elemente  moderne cum ar fi meniurile pe tabletă. Bine până acum, notă mare!

Mâncare mexicană la El Torito

Totuși, tablete mai văzuserăm, asa că nu am prea înțeles de ce s-a lăsat atât de mult așteptat băiatul care lua comanda. Deși, am primit și explicația: ”venise o masă de 14 persoane”, nedumerirea a rămas. Parcă văzuserăm mai mult personal la sosire !?! În fine, am lansat comenzile, dar timpul de la primirea meniului până la servirea felurilor comandate a fost lung, o ora, o oră și 5-10 minute.

Mâncare mexicană la El Torito

Meniul

Meniul atrăgător, cu feluri specific mexicane și foarte diversificat a primit nota mare din partea noastră. Mâncarea bună, gustoasă dar cam departe de rețetele și specificul menționat, mexican.

Mâncare mexicană la El Torito

Quesadillia cu pui (preferata mea), comandată de mine, avea cam (prea) mult cașcaval nici vorbă de gust picant. Fac această referire pentru că, după știința mea, rețeta conține ardei iute sau sos picant, măcar guacamole, nu pentru că i-am simțit lipsa. Mă întreb totuși, ceilalți clienți comandă separat ardeiul iute sau sosul picant? Ar fi bine de știut pe viitor! Noi nu am fost întrebați.

Mâncare mexicană la El Torito

Fajitas arăta spectaculos, aburindă, foarte bună și gustoasă, curcubeu pe cerul gurii. Lipsea doar un mic amănunt: specificul mexican, multitudinea de condimente. Deși era însoțită de trei sosuri, niciunul picant. Gustoase au fost și aripioarele picante,  puțin picante :)) ar fi corect spus și tacos.

Mâncare mexicană la El Torito

Trecând peste aceste amănunte, peste încurcătura băuturilor sau necuviința ospătarului, a fost bine. Recomandarea nu prea știu cum să o formulez, dar încerc. Dacă doriți să mâncați ceva gustos, cu specific mexican dar nepicant/picant la cerere, la prețuri bune (totul la 150 lei), în condiții decente și timp mare de așteptare, mergeți la El Torito.

Mâncare mexicană la El Torito

Fântânile

După masa copioasă, am pornit pa plimbare, să ajutăm digestia :)). Frumos, impresionant, mai ceva ca fântânile cântătoare din Playa Las Americas din Tenerife. Ce nu mi-a plăcut, lipsa de organizare, e drept că o deviere a circulației ar fi deranjat participanții la trafic, dar o soluție ar fi putut fi găsită. Aglomerație mare, degringoladă, lume agitată. Am renunțat după 10 minute.

Mâncare mexicană la El Torito

Recomand să profitați de orice vreme frumoasă, de orice ocazie, să fiți cu cei dragi, pentru a petrece așa cum vă simțiți bine. Treceți cu vederea  peste neplăceri, mâhnire, iritare și nu vă lăsai afectați. Până data viitoare, trăiți, simțiți, iubiți în fiecare clipă!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0