Bun găsit! Septembrie e pe sfârșite și vremea este nehotărâtă cu privire la anotimp, să rămână în limitele toamnei sau să treacă la cele de iarnă.  Din această cauză și mai am eu câteva, m-am trezit cumva pierdută printre gânduri, rânduri. Am așternut pe pagină, la ceas târziu din noapte, frământările, dorurile, ideile și planurile mele. Dimineața m-a întâmpinat cu câteva raze de soare și zâmbetul trandafirilor proaspăt culeși din grădină, ceea ce mi-a schimbat starea de spirit. În regulă, mi-am spus, tristețea nu trebuie să mă copleșească, știu că nici tata nu și-ar fi dorit asta. Și-apoi, nu trebuie să o transmit mai departe. Iată cum m-am pierdut printre rânduri- gânduri și am ajuns la altceva, mai lumesc.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

În micuța cafenea, Caffe No 35, pe care o știam de muți ani, să tot fie … , intram pentru prima oară. Timpul nu-mi permisese niciodată să stau lângă geam, la masa ”mea” doar cu o ceașcă de cafea. Am parafrazat :)). Cine s-ar fi gândit că peste ani voi ajunge cam cu același scop în zonă și voi avea timp de cafe(ne)a?

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Ziua de toamnă frumoasă, una cu soare, molcom și dulce, care te mângâie dar nu are putere să ardă. Puțin cam rece pentru a rămâne la una dintre mesele de afară, comandând ceai și frappe, aleg interiorul. Gripa nu mă părăsise așa că am rugat ca frappe-ul căruia nu-i rezistasem, să fie fără gheață.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Interiorul mic mi-a dat senzația de intimitate. Lumina naturală care se strecura prin geamuri nu era prea puternică, un fel de semi-umbră și mobilierul din lemn întregea senzația.  Aveam de unde alege locul pentru că la ora aceea, în interior nu era nimeni. O doamnă amabilă mi-a adus cutiuța cu ceaiuri, cana cu apă fierbinte și zahăr alb și brun. L-am ales pe cel cu mușețel, miere și vanilie.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Decor vintage

Bună alegere am făcut, gustul predominant de miere și mușețelul aveau să-mi relaxeze corzile vocale. Cât durează pregătirea frappe-ului, pornesc să explorez interiorul. Abia atunci am observat tema, decorul cu zeci de obiecte și tablouri vintage. Muzica părea cam același stil, veche, ceva pop sau în orice caz ceva care pe mine m-a plimbat printre gândurile mele.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Din câte mi-am dat seama din frânturile conversației telefonice, cafeneaua poate deveni loc de petrecere, fără mâncare. Afacerea, probabil de familie, este proprietatea doamnei și domnului prezenți.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Frappe-ul era servit! Arăta grozav și era la fel la gust. Cineva intră, aruncă o privire și dă să iasă, oprindu-se din drum când este întrebată ce dorește. Un suc neacidulat, a venit răspunsul. De ce nu întrebați? Multă lume intră și nu întreabă, explică patroana plină de bună – voință. Pentru că frigiderele nu sunt din cele obișnuite, nu -ți dai seama dacă avem băuturi răcoritoare sau apă.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Achit nota, prețuri acceptabile, îndreptându-mă spre ieșire să-mi iau piticul. Între timp, dau o ”probă” de tuse la auzul căreia doamna îmi dă o rețetă cu rezultat garantat în familie :) (thks).

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Caffe No 35

Cafeneaua, Caffe No 35, locul în care m-am simțit minunat, într-o dimineață de septembrie. Eu, ceaiul, frappe-ul și din când în când, patroana. Mi-am lăsat gândurile să curgă, pe unele le-am notat, unele le-am transformat în puncte țintă.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Caffe No 35 a avut rolul ei, am hotărât să mă înscriu în competiția aniversară SuperBlog. Astăzi se dă startul și mi-am amintit de cafenea și de faptul că trecusem peste acea zi. Așa cum v-am obișnuit, orice experiență o împărtășesc, trebuia să fac la fel cu aceasta.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Nimic nu este întâmplător, deci, acum era momentul dezvăluirii. Acum, când emoțiile sunt teribile și simt că-mi fuge pământul de sub picioare. Sigur că îmi doresc să câștig, despre asta este o competiție, deși nu citesc niciodată care sunt premiile. În orice caz, mă înarmez cu răbdare, voință iar pe voi vă aștept cu susținerea morală.

M-am pierdut printre rânduri- gânduri

Caffe No 35 este pe bulevardul Eroilor Sanitari 35 București. Dacă aveți drum prin zonă ori chef de o cafea cu gândurile, cu un prieten, iubit, om drag etc. recomand să intrați.

Până data viitoare, gânduri bune și frumoase printre rânduri și cafea!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0