• O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Bun găsit, prieteni! Deși iubesc călătoriile, voi știți deja, a trecut ceva timp fără articole pe această temă.  Stați calmi, nu m-am vindecat 😊, doar ”pritrocesc” ceva. Se apropie a 21-a aniversare a căsniciei, ups asta era vârsta agenției Christian Tour iar eu vreau să ii fac o surpriză iubitului meu. De data aceasta, vreau să îmi surprind jumătatea și mai mult decât până acum. Vreau o vacanță romantică, sau măcar un City break!

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Veți spune probabil, că Tenerife este destinația mea preferată și aveți dreptate, dar doresc și altceva. Sunt atâtea alte destinații romantice în care vreau să fim doar noi doi și iubirea! Care apropo, există (rezistă) și după atâția ani😉!

  A iubi înseamnă poate, a lumina, partea cea mai frumoasă din noi” – Octavian Paller. 

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Gândul la vacanța – surpriză  îmi dădea o senzație mai îmbătătoare ca șampania. Oare ce ne dorim pentru vacanța perfectă? Bungalow – uri pe o apă cristalină, de un turcoaz tulburător, bancuri colorate de pești care îți mănâncă din palmă,  corali minunați? Plaje vaste cu nisip alb și strălucitor, vegetație luxuriantă cât cuprinde,  liniște și exotism? Să explorăm, să ne plimbăm și să admirăm arta, arhitectura locului sau să descoperim locuri cât mai ferite de ochii și picioarele celorlalți?

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Milano, Paris, Amsterdam, Barcelona, Madrid, Praga, Viena, Londra, Lisabona, Veneția, Atena, Florența,  Berlin, Bruxelles. Una mai tentantă decât alta, toate reprezentând destinații numai bune pentru un cuplu romantic și o aniversare.

  Cu excepția locurilor pe care le-am văzut în treacăt, Atena, Berlin, Londra și Bruxelles, celelalte sunt pe lista ”de văzut”. Mi-aș dori să ajung în renumitul, romanticul Paris, cine nu-și dorește,  în capitala modei, Milano sau în Barcelona lui Gaudi.

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Bella Italia

  Căutările mele s-au oprit însă pe oferte city break pentru că surpriza pe care o pregătesc trebuie să fie credibilă. Pornind de la această idee și de la faptul că nu mai sunt  bilete de avion Christian Tour spre cele trei destinații, merg pe mâna intuiției: însorita, bella Italia.

  Italienii sunt renumiți pentru artă și arhitectură dar și arta dulcei leneveli. M-ar tenta să las grijile și să aleg Italia, să ne bucurăm de ritmul vieții de aici: ‘’il dolce far niente’’. Merge cu romantismul, nu-i așa? 🙂

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Am navigat până am amețit 🙂 (să mă decid) și soluția care ni se potrivea a fost un  city break Christian Tour . Dispuneam de un buget de 550 euro, doream o zonă cu arhitectură, obiective atrăgătoare, artă, culoare și locuri romantice. Gata, aceasta era: city break în Florența.

  Prețul se încadrează la fix în bugetul meu. Acesta include două bilete de avion dus- întors și cazare 3 nopți la hotel 4 stele cu mic dejun inclus.  Fără să mai stau pe gânduri, consider ocazia de neratat. Sunt atât de fericită că abia o pot ascunde să nu fiu descoperită. L-am pregătit pe soțul meu spunându-i că în perioada respectivă am o invitație la congres în Italia :).

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Între timp, planul trebuie dus mai departe. Trimit e-mail către staff-ul hotelului prin care explic despre ce este vorba. Este aniversarea căsătoriei noastre și doresc să mă ajute să-i fac o surpriză soțului meu pregătind o cameră cu decor romantic.

  Prima zi

  Amândoi iubim florile, prin urmare ar fi potrivit decorul cu (multe) flori, petale pe pat și în baie. Șampanie, ciocolată și muzică, ”I will always love you”. Rog de asemeni pentru rezervări la muzeul Gallerie degli Uffizi, Galleria dell′Accademia și Palazzo Vecchio pentru prima zi în Florența.

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Seara o vom încheia cu o plimbare pe Ponte Vecchio, cel mai cunoscut dintre cele șase poduri ale Florenței. Mă aștept să ne amintim de declarațiile de dragoste, să admirăm perechile care agață lacăte de pod și poate chiar să procedăm noi înșine la fel.

  Masa situată la balcon, în semiumbră, decorată de sărbătoare ne va da posibilitatea să ascutăm muzică, să ”descântăm” un vin de Chianti și să admirăm Catedrala din Florența.

  O vacanță romantică, sau măcar un City breakA doua zi

  În următoarea zi mi-am făcut planul să vedem Piazza della Signoria, Campanile (turnul) di Giotto și Piazzale Michelangiolo cu punctul de observație din care se vede toată Florența.

  Cafenelele mici care oferă pe lângă cafea și produse de patiserie, pizza, panini și mâncare caldă, sunt exact genul care oferă intimitate și  pauză între două vizite la muzeu sau plimbări. Sunt convinsă că nu voi rezista dulciurilor, pastelor sau, de ce nu, unui  limoncello.

  O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Ultima zi

  Ultima zi petrecută în Florența ar începe cu Capella Brancacci, numită și Capela Sixtină a Renașterii timpurii, este locul de admirat frumosul în liniște. Ne vom opri să mâncăm înghețată pe stradă, vom merge la plimbare prin grădini. Luăm la pas străduțele din centrul vechi și ne tragem sufletul în barul Scudieri din Piazza del Duomo. Vom lua suveniruri pentru a rămâne vie amintirea city break-ul romantic petrecut în Florența.

   

  Până data viitoare, iubiți, fiți romantici, nu face rău nimănui!

  UniquebyM

   

  Aceasta a fost vacanța aniversară pe care am imaginat-o pentru proba nr 2 Superblog propusă de Christian Tour.

  Sursa: Pinterest; arhivă personală

  Categories: Blogging, Călătorii, SuperBlog

  Etichete: , , , ,

  39 thoughts on “O vacanță romantică, sau măcar un City break

  Lasă un răspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.