Bun găsit! Pentru mine, blogul a fost colacul meu de salvare și nu vorbesc deloc metaforic. M-a salvat de monotonie, de izolare, depresie, inutilitate, suferință, mi-a redat încrederea. După prima tentativă eșuată, se întâmpla când mi-am consultat o ”prietenă” (blogger), a doua încercare, a fost câștigătoare. Dădusem peste un curs gratuit de travel writer, pe care l-am și urmat, constând în câteva noțiuni de bază despre ce înseamnă un blog. Ce era mai important, next level, trebuia cumpărat iar pentru mine acesta era unul dintre punctele ”slabe”.

Cuprins

Blogul, colacul meu de salvare

Blogul, colacul meu de salvare

Pasiunea de a scrie exista, de mult, odată (ca niciodată :) ) avusesem premii speciale, acum, nu mai era un talent, ceva nemaipomenit. M-am apucat temeinic de studiu cu ajutorul tutorialelor, articolelor de pe bloguri pornind singură la drum prin lumea încâlcită a online-ului. Înregistrarea domeniului a fost mai simplă decât mi-am imaginat și, urmând pașii învățați am construit Unique by MM pe platforma gratuită Blogspot.

Singură, este cuvântul expres menționat deoarece eram absolut paralelă cu orice noțiune de tehnică, IT etc. Optimizare SEO, domeniu, plugin, pentru mine și  limba chineză părea mai prietenoasă față de aceste noțiuni.

Pornisem de la ideea unui jurnal în care puteam spune mai mult decât unui prieten sau membru al familiei dar și îmbinarea pasiunii, plăcutului cu utilul. Doream să împart din experiențele trăite, nu auzite, destinații de călătorii, tips & tricks etc. Nimic nou sub soare, există mulți asemenea, numai că eu voiam să mă diferențiez prin stil, abordare proprie, unică.  De aici și numele, Unique.

Blogul, colacul meu de salvare

Domeniu, rank …

La șase luni de la ”nașterea” blogului m-am aruncat cu capul înainte în cea mai longevivă competiție de blogging, Superblog și bine am făcut. Notele primite au venit ca o confirmare și încredere că ceea ce fac nu este (chiar) rău. În timpul competiției am realizat însă că trebuia să fac mai mult pentru a rămâne în această lume a bloggingului. Trebuia să cumpăr neapărat un domeniu web care să-mi dea siguranță, să-mi protejeze munca,  să crească traficul, ratingul, rank-ul, lizibilitatea etc.

Bineînțeles că m-am lovit de întrebări ale căror răspunsuri nu le știam/avem și am apelat la specialiști, mai mult sau mai puțin. În fine, am reușit să trec și peste acest obstacol, reușind să fiu proprietarul unui  domeniu web.ro, mutând blogul pe Word Press. Odată cu schimbarea platformei am schimbat nișa în blog pentru toți: experiențe, pasiuni, călătorii.

Blogul, colacul meu de salvare

Încredere

Acela a fost momentul din care lucrurile s-au schimbat la 360º, dacă îmi este permisă această exprimare. De la aspectul blogului la cititori, de la calitate la colaborări. Cu mult mai mută încredere și curaj am abordat alte platforme de concurs, guest post, sau ediția de primăvară Superblog.

Spuneam în septembrie că blogul a împlinit un an și jumătate și merită să trec asta în revista evenimentelor lunii. Premiile, mesajele de apreciere și numărul de cititori dar și al prieteniilor legate prin intermediul blogului, mi-au  redat pofta de viață. Îmi plac provocările, sunt deschisă, iubesc frumosul,  oamenii iar blogul îmi oferă câte puțin din toate acestea.

Învăț și absorb ca un burete de la cei mai buni, din experiențele și poveștile lor de succes. Îmi doresc ca blogul meu să fie și mai bun, mai vizibil, calitativ. La fel și eu, se subânțelege :). Și pentru că sunt la capitolul ”i wish”, vă provoc să veniți cu propuneri, soluții, idei în acest sens.

Până data viitoare, fii persoana cea mai importantă pentru tine!

 

UniquebyMM

 

Cu astfel de gânduri m-am înscris la ediția aniversară Superblog 2018, ocazie cu care mi-am spus povestea începutului meu în blogosferă -proba nr. 11.

 

Sursa: facebook.com/domaz.ro

Rate this post