Bun găsit, prieteni! De ceva vreme vă tot port prin călătorii, dar acesta este rolul unui blogger de travel. Am observat din comentariile voastre că rezonați la destinațiile propuse, sunt șanse mari să facem un club pentru fiecare destinație :). Așadar, îmi iau rolul în serios, nu că nu aș fi făcut-o și până acum :) și vă propun să ne gândim la ceva care preocupă pe majoritatea dintre noi în acestă perioadă: petrecerea de Revelion. Apropo, ce planuri v-ați făcut de Revelionul acesta? Rămâneți la aceleași opțiuni, munte, tradiții, prieteni, familie sau alegeți ceva deosebit? Ce-ar fi să spargem tiparele și să mergem în locuri în care putem vedea alte tradiții, trăi altfel de experiențe? Mai mult, să îndrăznim să petrecem un Revelion atipic, fără zăpadă. O destinație exotică, la soare, la mare, cu alte culturi, inclusiv gastronomice?

Revelion inedit

Revelion inedit

Zilele trecute tocmai a avut loc Târgul de Turism,iar eu am făcut o vizită și am găsit câteva oferte speciale de Revelion. După un prim tur, atenția mi-a fost atrasă în mod deosebit de un  Revelion Christian Tour. Probabil vă întrebați de ce m-am oprit la  ei, cu ce m-au atras și prin ce s-au diferențiat.

Simplu: mi-au oferit un drum spre împlinirea unui vis mai vechi,  Revelion în Malaezia și Singapore. Era să uit, dar sigur vă aminteați voi,  de 21 de ani, adică, exact vârsta Christian Tour, reușesc să-mi surprind (plăcut) soțul. Destinația aceasta însă, sunt sigură, va fi cea mai ”tare”. Fiind un tradiționalist convins, ultima oară când am făcut revelionul în altă țară am plecat cu slănină, tobă și cârnați în bagaj (:)), am nevoie de argumente puternice. Și,  iată care sunt argumentele mele:

Am ales Malaezia pentru istoria sa intrigantă, combinația inedită între viitor și tehnologie și jungla sălbatică din Borneo. Pentru mixul de culturi și religii ale populației malay, chineze, indiene sau europene care reușesc să conviețuiască în pace și să formeze o țară unită.

Aici vom descoperi pe de o parte mozaicul cultural dar și bijuteriile naturii: peste 25.000 de insule cu nisip fin, răsfirate în ocean și căsuțe din stuf, păduri tropicale cu animale rare.

Revelion inedit

Așadar, cu biletele în buzunar visez deja la cel mai inedit revelion pe care îl vom petrece. Singapore… constituită dintr-o singură insulă principală, restul de 63 mici, multe fiind nelocuite, refugiul ideal pentru cei care doresc izolarea totală în natură. Fascinant și captivant! Metropolă modernă și foarte curată. Știați că este interzis fumatul pe stradă (amendă 1000 $) și nu se consumă gumă?

Trei lucruri nelipsite din bagajul meu: documentele, ceva roșu, pentru noaptea dintre ani și lista cu ce este de văzut și făcut.

Obiective

În prima zi, luând reper Turnurile Petronas, celebre în lume prin arhitectura care imită stilul islamic și cele mai înalte din lume până în 2003 vizităm Kuala Lumpur. Încercăm experiențele culinare chinezești, indiene sau tradițională malay- carne picantă de vită bine gătită în sos picant (Rendang), mâncarea tradițională, gătită și servită direct în stradă.

O nouă zi, o nouă experiență: Orașul -stat Melaka. Cel mai vechi oraș al Malaeziei, cu șiruri de case colorate așezate de-a lungul canalelor înguste, temple vechi și boutique -uri moderne. Poate și cel mai romantic oraș. Fostă colonie portugheză, olandeză și britanică, face parte din patrimoniul UNESCO.

Revelion inedit

Piața Olandeză cu Biserica lui Hristos cea mai veche biserică protestantă, Fântâna construită în cinstea Reginei Victoria, sunt obiectivele din lista mea. La fel, Turnul cu ceas și Templul Cheng Hoon Teng, cel mai vechi templu chinez, unul dintre singurele locuri în care cei 3 piloni ai spiritualității chineze,  taoismul, budismul,  și confucionismul se găsesc sub un singur acoperiș.

Experiențe

Piața de noapte Jalan Alor, paradisul culinar menit să satisfacă orice poftă. Începând cu lăsarea soarelui, renumita piață devine un adevărat furnicar, de parcă te-ai întors în timp, unde o lume arhaică mânca simplu, rapid și gustos. Mirosuri puternice de durian, pește, fructe de mare, cărbuni încinși sau  cărnuri frumos rumenite. Jalan Alor este o experiență culinară extraordinară și  o amintire vibrantă și aromată pe care vreau să o încercăm.

Locul de unde se poate vedea tot orașul Kuala Lumpur este Turnul Menara, la 285 m înălțime și vom mânca un prânz extravagant. De neratat,  labirintul de peșteri Batu Caves cu impunătoarea statuie a lordului hindus Murugan.

Pe lista mea figurează de asemeni sesiunea de cumpărături, pregătiri pentru noaptea dintre ani. Locul, pornește de la tarabele tradiționale Chinatown sau Little India, la imensele malluri din zona modernă a orașului. Se spune că acesta este locul în care shoppingul poate fi  numit sport național și mulțumește orice turist.

Faimoasa grădină botanică , descrisă de Times ”cea mai frumoasă junglă urbană din Asia” sau cea ma înaltă cascadă înfăptuită de om, cu înălțime de 30 m.

În ajunul Anului Nou am programat călătoria cu telecabina în insula Sentosa. De la înălțime, pot admira plajele cu nisip auriu, spa-uri de renume mondial, zone cu vegetație luxuriantă, case luxoase și un imens Oceanariu cu pești tropicali.

Revelion inedit

Apoi, trecem prin cartierul colonial PADANG admirând o zonă verde foarte  întinsă destinată relaxării. Am aflat și nu vreau să ratez:

-cea mai mare fântână din lume se află la Suntec City Singapore, confecționată din bronz turnat în 1997

-prima grădină zoologică din întreaga lume The Night Zoo

-clădirile din oraș nu pot fi mai înalte de 280 m.

Noaptea de Revelion

În noaptea dintre ani, am plănuit să mâncăm salată de papaya Thai și roșii vietnameze, miel proaspăt preparat, crab de ardei prăjit. Vom comanda pește/ fructe de mare și struguri. Muzică și dans. De băut, la început vom încerca băutură locală – Teh Tarik- ceai preparat cu mult lapte dar la miezul nopții îmi doresc să fim pe plajă cu șampanie. 10, 9…,…îmi pun dorințele în gând, ”să fim sănătoși, să ne iubim, să călătorim mulți ani împreună”, 1… ,… La mulți ani, 2019!

 

V-am convins că merită un astfel de Revelion? Ați merge cu mine în Malaezia -Singapore? Abia aștept să-mi spuneți ce alegere ați făcut. Până data viitoare, îndrăzniți să petreceți Revelionul vostru inedit!

 

UniquebyMm

 

Un Revelion la care am visat pentru proba nr 19 Superblog 2018

 

Sursa: christiantour

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0