Bun găsit! Fascinația modei ne cuprinde (aproape) pe toți, iar eu nu puteam fi o excepție. Din copilărie m-au atras culorile, textura materialelor, diversitatea lor, prețiozitatea sau, complexitatea modelelor. Mătase, dantelă, catifea sau stofă, jerseu sau voal, toate mă atrăgeau ca un magnet și îndrăgindu-le tare mult. Și, chiar dacă nu puteam decide în totalitate asupra vestimentației mele, cumva tot reușeam să obțin ceva din ce-mi doream: materialul sau culoarea. :) A urmat adolescența, perioada în care toată lumea este a ta, când ai senzația că nimic nu te poate opri din drum, iar ideile tale sunt cele mai … tari(cool). Venise timpul să reușesc să îmi impun cu fermitate ideile în modă și, de ce nu, să-mi formez un stil personal. Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”, este povestea despre traseul meu în modă.

Cuprins

Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”

În perioada adolescenței, deși rochia era sus, pe piedestal, ținuta care îmi asigura mai mult confort dar în același timp dădea senzația de modern, câștiga tot mai mult teren. 

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Blugi Tommy Jeans

Stilul în adolescență

Astfel, în adolescența mea piesele de bază ale vestimentației, preferatele mele,  au devenit cămășile și blugii. V-am mai povestit că am avut privilegiul să am un “stilist” personal, prin urmare, doamna L. se simțea în largul ei ori de câte ori veneam cu ceva de lucru. Ideile mele se potriveau perfect cu îndemânarea și viziunile ei, prin urmare, cămășile lucrate de ea arătau întotdeauna, altfel. Fie înlocuia nasturii obișnuiți cu unii din lemn (favoriții) – foarte vintage -, fie gulerele sau manșetele aveau diferite forme, fie croiala era una slim, doamna L. dădea întotdeauna altă interpretare cămășii clasice.

 

large img 2027453 Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Cămașă Medicine

Denimul

Preferatele erau cele albe, dar, mi se întâmpla să mai cad în ispita culorilor :). Purtate cu blugi clasici, de culoare albastră, pentru mine, formau ținuta perfect echilibrată și completă. Cele două piese de bază, le accesorizam cu pantofi – încălțămintea adecvată în opinia mea, pentru ca rezultatul să fie un mix retro – modern. Din categoria accesorii, foloseam o curea, o eșarfă, o geantă, cu o tușă personală. Uneori, mizam  pe un styling total centrat pe denim, purtând 2 nuanțe de denim, blugii și jacheta.

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Pantofi Tamaris

 

Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”

Deși blugii sunt asociați perioadei anilor 80 ei sunt potriviți și ținutelor de astăzi, simplitatea acestora constituind o excelentă bază care echilibrează întregul outfit. Denimul este o legătură reușită între vintage și contemporan, de aceea, ținuta aceasta nu a ieșit definitiv  din stilul meu vestimentar din prezent. Am ajustat-o – a se citi actualizat-o- dimensiunilor și vârstei :), deși, dacă mă gândesc bine și materialele s-au mai schimbat.

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Palton Answear

 

Cu siguranță ați observat că ținutei mele inițiale, din adolescență, îi lipsea o temă cromatică pricipală. Ei bine, deoarece îmi plac carourile, am considerat că o haină în carouri (alb-negru) scoate în evidență întregul look, prin urmare, am adăugat-o ținutei.

V- ați prins, am fost și am rămas, o admiratoare a stilului clasic ( :)). Cu alte cuvinte, “Simplitatea este cheia eleganței adevărate”- vorba creatoarei Coco Chanel.

 

67112887 1154636604742907 2154954065006559232 o Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Rochie Miss Sixty

 

Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”

Odată cu vârsta și modificarea taliei (:)), dar și pentru  că “moda se schimbă, dar stilul îndură” (Coco Chanel), stilul meu vestimentar a suferit și el … modificări. Fană declarată a denimului, pe care îl consider foarte versatil, nu am renunțat la ținutele care îl includ. Îmi place să combin stilurile, să alcătuiesc un look apropiat de estetica proprie. Cămășilor slim le-au luat locul cele lejere, lungi, dar  folosesc diverse metode de stilizare a denimului.  Spre exemplu, ador sarafanul din denim, pe care îl  port simplu sau cu un bluzon și încălțăminte sport dar și cascheta cu detalii animal print. 

 

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Pantofi sport Puma

 

Stilul meu a suferit schimbări? Fără doar și poate, privind în urmă, răspunsul este afirmativ: stilul meu vestimentar a suferit schimbări. Țin însă în continuare la amprenta personală, prin urmare, folosesc trenduri și microtrenduri care mă avantajează și cadrează cu personalitatea. Schimbările se datorează în primul rând evoluției, a mea și a modei, posibilităților și deschiderilor multiple. Datorate chiar maturizării, deoarece, am înțeles multe lucruri și “reguli de aur”, despre care începuse să-mi spună câte ceva doamna L. 

Schimbările 

Schimbările însă nu au fost șocante, diametral opuse. Am păstrat aspectele care mă reprezintă, care reflectă personalitatea mea, confortul sau eleganța, după caz. Dacă într-o perioadă a vieții eleganța negrului mă fascinase într-atât încât piesele vestimentare din garderobă dădeau senzația de noapte acesteia, lucrurile s-au mai schimbat. Am înțeles că fiecare culoare are farmecul și efectul ei asupra mea și nu mi-este teamă să port culorile tari. 

 

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Costum Mango

Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”

Costumul masculin, ușor reinterpretat, într-o nuanță particulară (spre exemplu roz prăfuit, bleu, etc.), este una dintre ținutele preferate. Asortat cu pantofi albi cu toc potrivit, atenție! nu stileto și nu tocuri foarte înalte, cu ochelari și geanta buckinkpack reinterpretată. Este una dintre ținutele care au luat locul costumelor sobre, de culoare neagră, dintr-o altă perioadă a vieții.

De asemeni, rochia este piesa care a rămas pe primul loc în inima și în garderoba mea. De la nelipsita rochie neagră la cele cu imprimeu, de la cele scurte la lungimi medii sau lungi, rochiile se regăsesc în stilul și garderoba mea.

Stilul meu de astăzi

Pentru că este (încă) toamnă, m-am documentat și am aflat ce se poartă în sezonul toamnă- iarnă 2019-2020. Am făcut o selecție din tendințele sezonului și am ales ce mi se potrivește. Se poartă imprimeurile sombre, culorile calde pământii, costumele, cămășile din mătase și eșarfele cu imprimeu retro. Imaginați-vă cum mă simt! Îmi pot alcătui cu lejeritate câteva ținute în care să mă regăsesc, cu elementele reprezentative stilului meu. 

 

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Rochie Answear

 

Stilul meu vestimentar de la … “tinerețe pân′ la bătrânețe”

Am ales una dintre ținutele pe care am alcătuit-o și care are ca piesă principală, ați ghicit, rochia cu imprimeuri. M-am gândit că o pot port cu botine și un palton mediu, ușor lărgit la poale,  într-o culoare caldă, pământie, aflată în trend. Rochia și botinele le-am găsit în noua colecție de pe Answear*.

„Answear.ro găzduiește produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, iar portofoliul magazinului online cuprinde peste 300 branduri internaționale de top. Printre acestea se numără și mărci cunoscute și foarte populare (Mango, Vero Moda), mărci sport (adidas, adidas Originals, Nike, New Balance), mărci de jeans (Levi’s, Lee, Wrangler), precum și mărci medium-high (Michael Kors, Marco O’Polo, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfiger, DKNY).
ANSWEAR.ro este dressingul tău din care alegi produse 100% originale pe care le probezi acasă, în faţa oglinzii, şi din care păstrezi doar ceea ce ţi se potriveşte. Este atât de cool, încât comunitatea Answear are membrii ei fideli. Odată ce te înscrii în Answear Club, primești înapoi 10% din valoarea produselor sub formă de puncte. Punctele se pot folosi pentru a reduce chiar și până la jumătate valoarea comenzilor plasate.”

Am ales să vă povestesc despre această ținută, deoarece rochia, așa cum spuneam, este una dintre piesele constante stilului meu. Iar culorile …, ah!, culorile calde, pământii, pot spune că mă definesc. Desigur, eșarfa din mătase cu imprimeu retro și geanta de dimensiuni mici vor fi detaliile care vor face diferența. 

Concluzia

În concluzie, mi-am păstrat anumite linii, elemente sau culori care mă definesc, de-a lungul timpului. Acestora, le-am adăugat tendințe, lecții, tot ce am învățat despre modă,  despre mine și relația mea cu moda.

 

 

Stilul meu vestimentar de la ... "tinerețe pân′ la bătrânețe"

Palton Pepe Jeans

 

Sunt tare curioasă să aflu cum a fost traseul vostru în modă de-a lungul timpului, din adolescență până astăzi. S-a schimbat radical sau ați păstrat ceva care vă reprezintă? Aștept răspunsurile în comentarii.

 

Până data viitoare, fiți unici, modești dar eleganți!

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Nu uitați să share-uiți!

Am refăcut traseul meu în modă din adolescență până astăzi, pentru proba nr. 12 SuperBlog 2019 (Answear).

 

Rate this post