Bun găsit prieteni! Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal- este povestea (dilema) despre care veți afla/citi în continuare. Călătoriile sunt cel mai bun motiv să iubești lumea! Cu ajutorul lor descoperim ce poate oferi lumea aceasta mare și minunată, reală, cu tot ce are ea. Experiențele călătoriilor ne îmbogățesc, ne fac mai buni, mai deschiși.”Călătoria ne face mai modești. Așa vedem ce loc minuscul ocupăm în această lume” – Gustave Flaubert.

Vacanțele sunt binevenite oricând, dar atunci când coincid cu sezoanele (vară/iarnă) sunt și mai tentante. Cum am putea rata o vacanță de vară la mare sau, una la munte, iarna? Nici eu nu ratez nicio ocazie să mă bucur de călătorii, prin urmare plănuiesc una și încep căutările în “anunțuri turism“. Am povestit cât de încântați am fost de călătoria în Ardeal și Maramureș, prin urmare, hotărârea să petrecem sărbătorile de iarnă este de înțeles. Suntem convinși că ne vor surprinde cel puțin la fel de plăcut ca nunta din Racșa

Cuprins

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

 

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal1

Experiența călătoriei prin Ardeal m-a făcut sa înțeleg că trebuie să fac schimbări în strategia planificării vacanțelor, eu fiind responsabilă cu aceasta. Pentru o vacanță reușită este nevoie de o pregătire (mai) atentă, minuțioasă, de la A(la)Z (Turism). 8-) 

Povestea

În vară ne stabiliserăm traseul și programul obiectivelor, dar am omis ceva foarte important: rezervarea cazării. Gândeam atunci că nu este o problemă să găsim cazare pentru o noapte – două, pe loc, în zona în care ne aflam. “Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” se spune, iar noi am simțit-o pe propria piele.

Fiind o perioadă foarte aglomerată, în plin sezon, totul era ocupat. Încercările noastre s-au soldat cu eșec, oferta limitată și calitatea îndoielnică de cazare punându-ne în situația de a pierde nopțile pe drum. Nevoiți să conducem pe distanțe mari, oboseala și-a spus cuvântul, afectând serios entuziasmul și timpul alocat obiectivelor.

 

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal2

 

Dacă în privința mâncării ne-am descurcat, reușind să găsim locuri cu mâncare bună și prețuri decente, cazarea ne-a dat bătăi de cap. Bineînțeles, ne dorim ca experiența aceasta să rămână singura de acest fel, așa că, schimbăm strategia, cum spuneam mai devreme.

Practici inteligente de succes și idei inovatoare de turism, modelează oferta turistică smart a orașelor, făcând simplă planificarea unei călătorii. O platformă inteligentă unde să găsești toate detaliile vacanței, reducând costurile și timpul pierdut, este soluția ideală. Bilete de avion, cazare în apartamente, hoteluri sau pensiuni, transport/închirieri, toate într-un singur loc, la prețuri pentru buzunarul fiecăruia. Ei bine, da, asta căutăm cu toții. Pe cine nu încântă așa ceva? Sună bine dar să vedem ce găsim!

 

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal3

 

Planificarea

Revenind la vacanța noastră de iarnă, vă dezvălui câteva date din planificarea despre care vorbeam. Pornim de la cazare. În topul preferințelor noastre de cazare se află apartamentele în sistem hotelier sau pensiunile îngrijite, utilate, care oferă confortul și căldura de “acasă”.

Gazde primitoare, comunicative cu care să schimbăm impresii și de la care să aflăm “tainele” locurilor. Cam acestea sunt datele de la care pornesc în planificarea vacanței. Dilema este, cum caut? Vacanță munte sau cazare munte? Aflu eu.  ;-) 

Când știi care sunt cele mai importante aspecte în reușita vacanței tale, mizezi pe AZ-Turism unde găsești toate detaliile unei vacanțe planificată minuțios. Poți găsi cazare, biletele de avion și, în curând, serviciul de rent -a -car.

Ne-ar plăcea să petrecem la o pensiune din zonele pe care le-am văzut în trecere vara trecută. Păstrăvăria Alex (Mara) este una dintre acestea iar cazarea la Pensiunea Mara din Maramureș ar fi un vis împlinit.

Locul pare unul desprins din poveștile Maramureșului de altă dată. Construcția din lemn, peisajele din jurul pensiunii și a păstrăvăriei aflate la poalele munților Gutin și interioarele sunt de o frumusețe aparte. Impresionantă este și moara de apă dar și hangițele frumoase, prietenoase, îmbrăcate în costume populare autentice, care servesc mâncarea bună și proaspătă. Se înscrie în preferințele noastre!

 

 

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal 4

 

Vacanță munte sau cazare munte ?!? Sărbătorile în Ardeal

În scurtul popas făcut aici am reușit să aflu că totul se pregătește în casă: de la mălaiul măcinat la moara de apă, la pâinea pe vatră, cașul sau jumările. Decorul și dotările celor 10 camere puse la dispoziție de Pensiunea Mara și prietenia oamenilor întregesc tabloul minunatei vacanțe.

Împrejurimile sunt pline de obiective pe care nu le-am mai dori ratate, iar pentru asta, vom închiria o mașină. Prin urmare am notat ce vreau: cazare într-o pensiune și loc de poveste, gazde prietenoase, de omenie, mâncare bună și o mașină pentru transport.

Acestea fiind spuse, am convingerea că echipa platformei, cu experiență în domeniu, mă va ajuta să găsesc vacanța visată. Voi scuti timp pierdut pentru fiecare serviciu și mă voi încadra într-un buget decent. Cred!

Cum a fost în vacanța de sărbători în Ardeal -Maramureș, veți afla în articolele viitoare, după sărbători. :) Sunt tare curioasă însă, să aflu cum vă organizați voi călătoriile, astfel încât să economisiți bani și timp? Știați de existența platformei AZ-Turism? Ați folosit serviciile acesteia? Aștept răspunsuri și opinii, ca de obicei, în comentarii.

 

Până data viitoare, alegeți (vacanțele) inteligent, timpul costă! 

 

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Nu uitați să share-uiți! :)

Articol scris pentru proba nr. 17 SuperBlog 2019 (AZ-Turism).

Rate this post