Bun găsit! Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea. Mâncarea gustoasă se pregătește acasă, dar asta nu este singura condiție “necesară și suficientă”. Orice preparat are nevoie de ingredientul principal, dragoste și de o bucătărie bine utilată și accesorizată. Orice bucătar, de la cel mai simplu, la mari maeștri chefs, știe că reușita preparatului depinde de cele mai bune produse și accesorii de bucătărie. Produse care asigură păstrarea unui procent cât  mai mare al vitaminelor și gustului natural al alimentelor. Sunt convinsă că toate aceste lucruri le cunoașteți, prin urmare trec repede către povestea celor mai folosite accesorii din bucătăria mea.

Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

66788786 325671624986596 2978249272165662720 o Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Tigaie Ambition (Dajar)

Să bucătăresc pentru familia mea în bucătăria cochetă, foarte bine utilată și accesorizată cu vase alese cu grijă pentru sănătate, este o plăcere. Folosesc rețete vechi sau noi, experiențe ale renumiților chefs, dar experimentez și rețete marca Jamie Oliver.

Nimeni nu se naște învățat și nu aș fi eu dacă aș spune că toate au ieșit perfect, însă am învățat din fiecare experiență culinară. La debutul meu într- ale gătitului aveam convingerea că știu destule iar ustensilele și accesoriile, majoritatea primite, erau cele mai bune. Mi-am dat seama însă repede, din experiențele de zi cu zi, că aveam mari “lipsuri” și am luat măsuri în acest sens.

59460034 285754075645018 2785499485042638848 n Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Serviciu masă Dajar

Îmi amintesc și acum de primele seturi de bucătărie! Unul dintre ele era setul cu polonic, spumieră, furculiță grătar etc., pe care mi-l cumpărasem de la ruși. Mândră nevoie mare, l-am instalat la loc de cinste pe peretele din bucătărie, imediat ce am ajuns acasă. Util și rezistent, l-am folosit ani buni în bucătăria mică de la bloc.

Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Acum, în bucătăria modernă, curând utilată, își fac loc noi seturi de oaletigăi, boluri și alte ustensile de bucătărie, în ton cu linia și designul acesteia. Evident, între timp am acumulat experiențe și informații, care ma ajută să fac alegerile corecte din multitudinea de oferte. În alegerile mele pun accent pe materialele din care sunt confecționate produsele, calitatea, fiabilitatea și funcționalitatea lor. Profit de tehnologia revoluționară, inovatoare și aleg produse care îmi ușurează munca, ale brandurilor recunoscute prin performanță și design modern.

set oale sub presiune 4000ml 6000ml marconi 31007 Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Set oale Ambition – Dajar

Gătesc cu mare plăcere de fiecare dată, dar cele mai plăcute momente sunt cele în care pregătesc rețetele preferate ale copiilor.  Zilele în care ne strângem cu toții la masă și bucuria degajată printre povești și arome, sunt cele mai frumoase. Decorul mesei este un alt element la care țin tare mult. Astfel, decorez masa ca pentru sărbătoare, de fiecare dată cu altă temă, folosind veselă, căni, tacâmuri potrivite. Florile proaspete aranjate în vase bine alese completează decorul și încântă ochiul. Mâncarea frumos prezentată și aranjată în farfuriile de calitate (fără pretenția că fac plating), ademenește și dezmiardă cu arome, gust, culoare.

79992986 555886251634319 7553557020675145728 o Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Cozonacii pufoși, plăcintele poale-n brâu, se alătură ruladelor, prepelițelor, fazanilor și altor rețete delicioase pregătite la cuptor. Cu alte cuvinte, cuptorul este cel care duce greul în bucătăria mea. Preparatele pregătite la cuptor sunt mai sănătoase și asta m-a ajutat să fac o listă de produse/accesorii esențiale. Iată care sunt acestea dacă ar fi să fac un clasament al acestora.

61a91fe9fdf7ffc3a6bce4ad5489df15 Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Pe primul loc al ierarhiei se află tăvile (Ambition). Tăvile se regăsesc sub (aproape) toate formele și dimensiunile în bucătăria mea. Folosesc tăvi de dimensiuni mari, pentru 6 porții, în care pregătesc friptură, ruladă, pește, legume etc. Apoi, formele pentru cozonac, deși nu mai este niciun secret pentru nimeni, îmi sunt necesare pentru cozonacii pufoși. De asemenea, în bucătăria mea sunt prezente forme pentru prăjituri, blat, tartă și pizza.

80336730 551375038752107 1319470526640422912 o Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

 

Setul de cuțite – indispensabil(e) într-o bucătărie pentru orice bucătar(aș) ocupă un binemeritat loc 2 și în topul personal.

Bolurile (Ambition) ocupă locul 3 în topul bucătăriei mele. Acestea sunt cele mai utilizate accesorii după tăvi, deoarece prepar multe salate. Sunt mult mai sănătoase decât mezelurile, motiv pentru care pregătesc salate de toate felurile. Câteva exemple în acest sens: salata de crudități, pește afumat, vinete, blanche, ciuperci, icre, boeuf, salate de fructe, legume, salată verde sau murături. Astfel, în bucătăria mea se găsesc boluri de sticlă, ceramică sau plastic, de la dimensiuni mici până la dimensiuni mari.

Tigaia(setul) de tigăi ocupă locul 4 în ierarhia mea și vă spun și la ce anume îmi sunt necesare. Clătitele și gogoșile fac parte dintre deliciile cu care îi răsfăț pe cei dragi iar tigăile mele sunt perfecte pentru acestea. Le folosesc de asemenea pentru omlete,  șnițele, legume trase la tigaie și muuulte altele. Vă las pe voi să completați lista! :)

Locul 5 în bucătăria mea este ocupat de  setul de oale (Ambition), folosit pentru pregătirea diferitelor preparate prin fierbere. Oala sub presiune este cea mai folosită și amintesc doar câteva preparate: sarmale, ciorbe sau prepararea rețetelor pe bază de carne de vânat.

 

20180629 114839 resized Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Tacâmurile se află pe locul 6 și le folosesc (aproape) în toate pregătirile și preparatele din bucătărie.

Locul 7serviciul de masă folosit pentru servit gustoasele bucate.

Pe locul 8 s-ar putea afla cănile. Acestea sunt prezente în bucătăria sub toate  formele și tipurile: gradate, de ceai, de cafea, carafe etc. Cele gradate le folosesc pentru a măsura cantitățile alimentelor în pregătirea diferitelor rețete, în timp ce celelalte sunt utile pentru servit ceai, cafea, apă. Locurile 9 și 10 le-am rezervat paharelor și tocătoarelor, accesorii necesare în orice bucătărie cu “ștaif”.

65596936 448363249053287 3230338494953947136 o Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Ierarhia poate continua dar m-am oprit deoarece acestea sunt accesoriile de pe lista (aproximativ) scurtă din bucătăria mea. Cu ajutorul lor pot pregăti mic dejun, prânz sau cină pentru doi, o masă festivă, dar și mesele pentru întreaga familie sau aniversări. Sunt accesorii de calitate, moderne și fiabile.

Cum am ajuns la această listă scurtă? După ce am observat care sunt cele mai sănătoase preparate, care sunt accesoriile cele mai des folosite  în pregătirea rețetelor preferatele. M-am informat, am învățat și m-am inspirat de la oameni experimentați și profesioniști: chefs, specialiști (profesori) în domeniul alimentației. Viața este o școală continuă iar eu sunt gata să învăț mereu. Întâlnirile cu chef Florin Dumitrescu, Nicolai Tand sau Josef Hadad, cărțile profesorului Mencinicopschi au fost cele mai interesante experiențe și surse de inspirație.

IMG 20190214 150937 Top 10 accesorii moderne din bucătăria mea

Peste foarte puțin timp am o triplă aniversare în familie, motiv de sărbătorit. Lista preparatelor de top preferate este pregătită iar bucătăria mea va fi plină de muzica accesoriilor de bucătărie, de arome și veselie.

Dar despre asta, va voi povesti altă data. Acum, sunt curioasă să aflu care sunt accesoriile de bucătărie moderne, preferate de voi? De ce? Aștept răspunsurile în comentarii.

Până data viitoare, alegeți să gătiți sănătos, cool: alegeți înțelept!

 

UniquebyMM

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți! Și nu uitați să share-uiți!

Povestea din bucătăria mea am spus-o pentru voi dar și ca răspuns la provocarea nr.4 Spring Superblog 2020.

Rate this post