Bun găsit! Procedura concilierii (CSALB) conduce la soluția optimă pentru ambele părți. Vremea și vremurile sunt factori imprevizibili care acționează asupra stării financiare dar și a vieții. Pentru cei dintre noi care își propun să realizeze ceva și apelează la creditele bancare, imprevizibilul poate apărea în orice moment. De aici până la a pierde totul nu mai este decât un pas. Astfel, ne putem trezi cu probleme atât de mari încât nu știm cum le-am mai putea rezolva. Iar multitudinea de informații pe care ni le dau așa- zișii buni samariteni, nu fac altceva decât să ne bulverseze și mai tare. Totuși, există soluții pașnice, decente pentru astfel de situații.

Procedura concilierii (CSALB) conduce la soluția optimă pentru ambele părți

 

O vorbă veche spune “să stăm strâmb și să judecăm drept”, cu alte cuvinte, “gândește cu mintea ta”. Ce vreau să spun prin asta? Să culegi informații din jurul tău dar să iei întotdeauna decizia cea mai potrivită ție/situației tale. De altfel, este o logică – universal valabilă: Ia informația de la sursa corectă și gândește cu mintea ta care este cea mai potrivită soluție.

Acum, că am lămurit lucrurile acestea, fii atent la informațiile care urmează! CSALB – Centrul de soluționare alternativă a litigiilor in domeniul bancar – este instituția care poate găsi soluții alternative a litigiilor în domeniul bancar. Dacă, din diverse motive ajungi în situația de a te afla în litigiu cu o instituție financiară, bancă/IFN, apelează la o conciliere prin CSALB.

De regulă, atunci când trebuie să mergi la bancă să rezolvi o problemă, te cuprinde automat un soi de angoasă. Apare ca din senin un sentiment de respingere a ideii și renunți au pornești din start cu stângul. Dar să ajungi în fața instanțelor de judecată!?!

La CSALB este însă altfel: mergi, negociezi deschis cu un conciliator, închei o înțelegere, ai o șansă, găsești o soluție. De ce? Deoarece, persoanele întâlnite,  conciliatorii, sunt specialiști în domeniul financiar bancar, dar cu o bogată activitate și în domeniul litigios. Contractul părților are șansa să supraviețuiască, obținându-se un contract adaptat, ca o haină mai potrivită atât pentru consumator cât și pentru bancă. Rolul concilierii este acela de a îndruma ambele părți către găsirea unui numitor comun.

Procedura concilierii (CSALB) conduce la soluția optimă pentru ambele părți

Imaginează-ți că nu apelezi la bancă/instanță, deci dispar toate acele sentimente negative, și mergi la o întâlnire relaxată cu un amic. Amicul – în cazul acesta, conciliatorul-, știe să asculte problema (bancară) pe care o ai, studiază datele și apelează la experiențele sale. Am spus mai sus: experiență în domeniul financiar bancar dar și cel litigios.

Acesta găsește soluția, ți-o prezintă, iar tu o analizezi și decizi. Serviciile, la fel ca în cazul unui bun și adevărat amic, nu te costă nimic, sunt gratuite (doar te afli la ananghie!). Și pentru că “amicul” tău te înțelege, poate că are chiar propria sa experiență, găsește soluția cu rapiditate, în scurt timp. În acest fel, soluția găsită contribuie la evitarea instanței de judecată.

Concluzii

Concluzii: CSALB este instituția care oferă căi alternative de soluționare a disputelor, cu avantaje reale pentru părți. Termenul scurt de rezolvare, zero costuri pentru consumatori sau cheltuieli mai mici pentru bănci, sunt câteva dintre avantaje. De asemenea, un avantaj demn de luat în calcul este reducerea consumului emoțional. 

CSALB colaborează cu 21 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Nu există impunere sau constrângere, ci doar avantaje!

Voi știați despre CSALB? Aveți experiențe de acest fel sau cunoașteți apropiați, prieteni care să fi avut? Care este opinia voastră în această privință? Vă aștept răspunsurile și opiniile în comentarii.

Până data viitoare, vreme și vremuri frumoase!

 

 

UniquebyMM

 

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!
Articol Campania CSALB – BlogAwards

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0