Bun găsit! Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard. În urmă cu aproape un an de zile, povesteam despre prima mea experiență cu Revolut în vacanță în afara țării. Motivul pentru care scriu acum, nu este însă unul aniversar, ci unul de o importanță și utilitate mult mai mare. Dacă sunteți curioși și aveți “puțintică răbdare” să rămâneți cu mine până la sfârșitul articolului, veți afla despre ce anume este vorba.

Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

pexels photo 210679 Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

Chiar dacă nu am scris foarte des despre Revolut, am făcut-o în mod firesc, atunci când chiar am avut știri și experiențe de mare interes. Că platforma s-a dezvoltat și și-a îmbunătățit serviciile, nu mai este nicio îndoială. Dovada cea mai convingătoare este numărul mare, peste un milion de utilizatori numai în România. De asemenea, merită menționat că România este a doua cea mai mare piață Revolut după Marea Britanie. Aceasta ocupă a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda.

Informația nouă este aceea că, platforma fintech Revolut și-a anunțat utilizatorii despre schimbările care vor avea loc începând cu 12 august 2020. Schimbările se referă la clienții care au conturi gratuite Standard, conturile Premium și Metal beneficiind  în continuare de aceleași condiții.

Limita lunară pentru schimb valutar

Printre schimbările anunțate se află limita lunară pentru schimburile valutare ce urmează să scadă de la 20.000 la 5.000 de lei. Peste această limită se va percepe același comision de 0,5%, despre care utilizatorii vor fi informați în timpul realizării tranzacției. Din studiile făcute, concluzia a fost că, majoritatea posesorilor de conturi revolut Standard nu depășesc limita de 5.000 lei/ lună la schimb valutar. Așa cum spuneam, pentru celelalte conturi, Premium și Metal, vor rămâne schimburile valutare fără prag și fără comisioane.

43655152 1976762309052015 1274372674247720960 o Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

De asemenea, pentru transferurile valutare realizate în weekend, comisionul crește de la 0,5% la 1% pentru principalele valute. Explicația celor de la Revolut este că măsura are drept scop acoperirea riscurilor sale la fluctuațiile piețelor valutare internaționale.

Plățile între utilizatori Revolut, transferurile bancare interne și în euro în Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) rămân gratuite. Primul transfer lunar către un cont din afara țării va rămâne gratuit, dar următoarele vor fi comisionate cu 2,5 lei fiecare.

Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

În același timp, transferurile către o țară străină în altă monedă decât cea națională vor avea un comision de 15 lei pentru transferuri în dolari (dacă trimiteți, de exemplu, dolari în Brazilia) sau cu 25 de lei pentru transferuri în alte valute. Comisioanele vor fi prezentate transparent în aplicație înainte de efectuarea tranzacțiilor.

Iată și comentariul făcut de oficialii Revolut pentru Biz: “Vrem să le oferim utilizatorilor Revolut o singură platformă cu ajutorul căreia să își gestioneze întreaga viață financiară simplu și eficient, așa că am regândit aplicația astfel încât să le punem la dispoziție soluții practice și la îndemână pentru nevoile lor financiare de zi cu zi. Am gândit aceste modificări în concordanță cu ceea ce își doresc utilizatorii de la o aplicație pentru gestionarea banilor, bazându-ne pe datele care arată modul în care ei folosesc aplicația. Știm că utilizatorii își doresc să folosească Revolut nu doar atunci când călătoresc, ci zi de zi, pentru a-și controla mai bine cheltuielile. Prin urmare, investim în funcționalități care le aduc valoare zilnic și am lansat o nouă versiune a aplicației care face ca gestionarea banilor să fie mult mai ușoară”, a declarat Irina Nicoleta Scarlat, Head of Growth CEE – Revolut.

O altă noutate o reprezintă și posibilitatea de a solicita echipelor de suport anularea rapidă a plăților făcute din greșeală către alte conturi Revolut.

pexels photo 1602726 Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

 

Experiența mea cu Revolut

În ceea ce mă privește, contul meu Revolut este unul din categoria celor vizate de noile schimbări anunțate, concret, un cont gratuit. Cum mă afectează pe mine schimbările acestea? Simplu: nu mă afectează! Am avut grijă și până acum să nu efectuez schimburi valutare în weekend, nu fac transferuri valutare, iar limita nouă (5.000 lei/lună) este suficientă.

Din experiența mea de un an și jumătate cu Revolut îmi pot exprima opiniile cu sinceritate. De ce mi-am luat revolut? Pentru că mi-au explicat “copiii” ce ușor pot transfera banii de la și, către cine doresc eu, posesor de Revolut. Se face cu aceeași viteză cu care gândesc, fără comisioane sau alți pași complicați. Mi-au mai spus că este grozav pentru schimburi valutare, este foarte util și în afara țării și, în cazul în care îl pierd/mi-l fură, îl primesc în locul în care mă aflu în maxim 48 ore. Cu alte cuvinte, curiozitatea împreună cu aceste avantaje- ce ți-e și cu puterea exemplului!- m-au convins să iau decizia aceasta.

Buuun! Așadar, am lămurit de ce mi-am făcut Revolut, dar poți face ceva din aceste motive, ca apoi să renunți dacă nu ești mulțumit. Corect? Corect. Ei bine, eu nu doar că nu am renunțat la contul Revolut, dar nu-l voi închide până când nu mă vor deranja comisioanele mari, serviciile proaste etc. Păi am mai reușit eu să fac economii în cont până la Revolut? Nope, cel puțin, nu în ultimii… muuulți ani! Ei bine, acum am reușit, deoarece Revolutul îmi oferă oportunitatea unor seifuri în care îmi pot duce economiile.

Revolut modifică comisioanele pentru contul Standard

Mai este și chestia cu transferurile, care este fenomenală pentru mine! Cum am nevoie de bani, transfer pe loc suma respectivă din contul bancar sau familiei și oriunde am de făcut plăți. Mai multe despre avantajele contului Revolut am scris aici.

Concluzia? Pentru mine, contul Revolut este mană cerească.

Sunt tare curioasă să aflu dacă v-ați făcut cont Revolut și care vă sunt impresiile. Ce alte servicii/operațiuni v-ați dori să găsiți la cest cont? Răspunsurile voastre sunt așteptate cu interes, ca de fiecare dată, în comentarii.

Până data viitoare, alegeți inteligent!

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizita pe blog! Dacă v-a plăcut “povestea” mai poftiți!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0