3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Avem o țară minunată și nu ar trebui ca pandemia să ne impună să o descoperim ca o a doua opțiune la călătoriile în afară. România ar trebui să fie prima opțiune. Știu, știu, condițiile nu sunt excelente, dar poate că dacă ne-am arăta interesul, lucrurile se vor schimba. Așa că, la invitația Mirei de a scrie un articol aici unde ea ne scrie atât de frumos despre călătorii, mi-am propus să vă iau la o plimbare virtuală și să vă arăt cinci locuri din România ideale pentru o escapadă de weekend. Ce ziceți, sunteți gata să pornim la drum?

Muzeul Golești

3 locuri din România Muzeul Golești

Prima noastră oprire e aproape de casa mea: Muzeul Golești. Niciodată nu m-am gândit că un loc atât de aproape de Pitești poate oferi atâtea. De cum intri pe poarta muzeului pășești parcă în altă lume, una de mult apusă: o oază de verde în mijlocul căreia tronează conacul Goleștilor. Dar, și ce este în jur e de vizitat:

 • prima școală superioară cu predare în limba română din mediul rural al Țării Românești
 • foișorul în care a fost capturat Tudor Vladimirescu
 • curtea conacului

Apoi, trebuie văzut neapărat și interiorul superb al conacului prezentat într-un mod excepțional de ghizii muzeului.

182125933 184264460220214 8946213448719717297 n 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend
Apoi, nu vă gândiți că totul se termină! După vizitarea conacului, se vizitează și Muzeul Satului – un muzeu în aer liber cu case, școli, biserici și chiar primării aduse din sate din toată România. O adevărată încântare! În plus, în perioada de dinaintea pandemiei aici erau posibile și alte activități: tiroliana, diverse activități pentru copii, popicăria tradițională, echitație etc.

Pe mine acest loc m-a cucerit prin modul în care este întreținut, modul în care ghizii își fac meseria și accesibilitate. Iar dacă vreți să mai petreceți timp în zonă puteți vizita și Muzeul Brătianu din Ștefănești. Ori puteți da o tură prin centrul Piteștiului ori pădurea Trivale.

Sighișoara

Sighișoara mi se pare un loc musai de văzut. Dincolo de ce scrie în toate broșurile și pe toate site-urile, cetatea Sighișoarei e un loc unde poveștile te izbesc la orice colț de stradă. Fiecare casă multicoloră are ceva de spus și toți milimetri de străduță au fost călcați de domni și domnițe.

182560299 784529292214859 3407562761623217309 n 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Ce e de văzut în Sighișoara? Tot! Nu degeaba este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Totuși, iată o listă a locurilor mele preferate din cetate:

 • Turnul cu ceas – acesta adăpostește și un muzeu cu multe exponate interesante (iar priveliștea din vârf e divină)
 • Biserica din deal la care se ajunge urcând faimoasa Scară a Școlarilor. Ah, iar ghidul – un domn de vreo 77 de ani – e cel mai simpatic pe care l-am întâlnit vreodată!
 • Toboșarul Cetății – nu îl ocoliți face un show de zile mari.

Dar, desigur, mai sunt și altele de văzut/experimentat: Muzeul Armelor, de pildă, ori plimbarea cu trenulețul.

Cazanele Dunării

182699258 826705571530124 6976275016297415228 n 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Totuși, dacă vreți o vacanță în preajma apei, ce ziceți de o escapadă de weekend la Cazanele Dunării? Acolo găsiți de toate: peisaje superbe, experiențe unice, povești și legende. E un loc magic ce trebuie descoperit și analizat îndeaproape, iar pentru asta vă recomand să faceți o călătorie cu șalupa – aceasta se poate apropia mult mai mult de punctele de atracție din zonă (statuia lui Decebal, Tabula Traiana, peștera Ponicova) față de vapoare.

182714449 1026916101048584 762198166706624059 n 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Alte zone numai bune pentru o escapadă de weekend

Desigur, nu mă pot limita doar la trei obiective, dar nici nu vreau să vin cu un articol lung cât o zi de post. Așa că îmi permit să mai vin cu niște sugestii acum, când sunt aproape de final:

 • Stațiunile Sinaia și Bușteni – atât pentru peisajele superbe, dar și pentru castelele minunate ce le găzduiesc: Peleș și Pelișor, respectiv Cantacuzino
 • Orașul Brașov
 • Satul Viscri
 • Salina Turda
 • Salina Praid (și expoziția de fluturi aflată în imediata apropiere)
 • Alba-Iulia
 • Sibiu
 • Lacul Vidraru – musai să vă cazați la cabana Cumpăna, condițiile nu sunt grozave (are doar două stele) și se ajunge la ea parcurgând un drum forestier, dar peisajul și liniștea compensează!
  ...și lista ar putea continua.

182996662 1959690794171471 2559187824995642761 n 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Evident, nu am cum să fac o listă exhaustivă nici măcar așa, enumerând. Însă vă invit și pe voi să contribuiți la completarea ei!
Avem o țară minunată, trebuie doar să o descoperim!

Guest post semnat de Diana

Mi-a făcut mare plăcere să o găzduiesc pe Diana cu articolul scris special pentru noi, cititorii UniquebyMM! În numele tuturor, îi mulțumesc pentru recomandările minunate pe care le-a făcut!

pexels photo 1051073 3 locuri din România pentru o escapadă de weekend

Adevărat, avem locuri absolut superbe! Am enumerat și eu o parte din aceste locuri, dar nu reprezintă nici pe departe, un procent important. Mai am multe altele pe listă. Unele, chiar dintre cele recomandate de Diana.

Dar, important este să găsim oportunitățile și timpul potrivit pentru orice loc în care putem evada din cotidian. Sau, cum bine spune Diana, să ajungem în acele minunate locuri din România pentru o escapadă de weekend. Desigur, alegerile vă aparțin!

 

Până data viitoare, profitați de fiecare oportunitate de a călători!

 

Cu drag,

UniquebyMM

 

Mulțumesc pentru vizită!

Găsiți de asemenea, lucruri interesante despre: călătorii, carte și cultură, modă, sănătate.

Ctiți și:

Vești bune despre călătorii și destinații

Q&A blogosferic cu și despre mine

Cum am ales blugii de pe LaMajole

 

Rate this post