Q&A blogosferic -am numit sesiunea de întrebări și răspunsuri de astăzi și este ceva nou – și pentru mine și pentru voi. Dar, există un început în toate. Când sunt provocată să vorbesc despre mine, de cele mai multe ori (ce spun eu, întotdeauna!) mă împotmolesc. Nu iubesc prea tare să fac asta, am temeri și duc adevărate lupte interioare. Se prea poate, de vină să fie anii în care să vorbești despre tine, nu era un gest ”elegant”.

Q&A blogosferic cu și despre mine

Mai mult, educația primită era în acest sens. Foarte închis. Din acest motiv mi-am făcut și primul jurnal. Puteam scrie acolo tot ce nu puteam spune nici celei mai bune prietene, părinților sau oricui aveam încredere până într-un punct.

Q&A blogosferic

Blogul a fost ”jurnalul” în care am continuat oarecum linia jurnalului fizic. Am învățat încet- încet să spun lucruri despre mine, fără temeri (prea mari), mai ales atunci când intram în hora provocărilor.

Prima provocare Q&A blogosferic

V-ați prins! Este vorba despre o provocare. Nu orice fel de provocare, ci o sesiune Q&A blogosferic cu și despre mine. Cum spuneam, este prima de acest fel, deși mi-a trecut de multe ori prin minte să inițiez una.
Trebuie să vă mărturisesc, nici de această dată curajul n-a dat pe afară. Almona (thanks my friend!) a fost cea care a deschis seria articolelor Q&A. Iar mie mi-a plăcut mult ideea. Și totuși, nu m-am înghesuit să o preiau, tot din cauza unor temeri ce mi-au înfrânat impulsul. Dar nu mai lungesc vorba, dau drumul sesiunii Q&A blogosferic.
Q&A

Q&A blogosferic

Almona m-a întrebat:
Dacă din orice motiv, Tenerife ar deveni inaccesibilă, care ar fi destinația de vacanță ideală?
Iubesc Tenerife iar voi cei care ați ajuns măcar o dată pe blogul meu, o știți deja. Știe și Almona! :) În același timp, sigur știți că ador călătoriile. Și-apoi, întotdeauna există și altfel de iubiri, nu-i așa?
IMG 20201019 185141 1 Q&A blogosferic cu și despre mine
Extrapolând, este valabil și în cazul destinațiilor. Iubesc Tenerife pentru clima și efectul benefic asupra sănătății mele. Dar, știu că același tip de climă există în alte două locuri din lume. Ce nu știu este dacă viața îmi va oferi oportunitatea de a ajunge în celelalte două destinații. Prin urmare, până să mă conving singură dacă lucrurile stau așa, alegerile mele se îndreaptă spre alte, ”iubiri”.

Iubiri și iubiri

Răspunsul concret la întrebarea ta, Almona: destinația ideală este Grecia. Surprinzător (sau nu!?!) Grecia este un fel de prima dragoste. Până să descopăr insula eternei primăveri. Și cum prima dragoste nu se uită niciodată… revin la ea.
Q&A
Grecia nu este o destinație cu totul necunoscută sau nouă pentru mine. Am fost de 4 ori, în locuri diferite și îmi place de nu mai pot. Clima este cea care mă dă puțin peste cap. În rest, ador oamenii, mâncarea, marea, peisajele, cultura, nici nu mai spun. Într-un cuvânt, totul.

Grecia

Pentru corectitudine și exactitate, trebuie să punctez că, mă refer la Grecia insulară. Sunt multe insule pe care ”am pus ochii” și în care mi-aș dori să ajung. Singura insulă pe care am fost până acum este Skiathos, deci am mult de ”recuperat”.
IMG 20201019 192632 Q&A blogosferic cu și despre mine
Din acest motiv, articolele tale reprezintă surse de informație pentru mine. Te citesc cu plăcere și aștept următoarele apariții pe această temă.

Presiunea înjosește, pasiunea înalță – Mihai Eminescu

Q&A blogosferic

Raluca Anghel întreabă:
 • Dacă nu ai scrie, ce altă pasiune ai alege?

Cred că până aici s-a înțeles deja care sunt două dintre pasiunile mele. Habar nu am dacă este normal, dar eu nu mă încadrez între cei cu o singură pasiune. Nu văd nicio problemă dacă, pe lângă scris și călătorit sunt pasionată de citit, de lucrul handmade sau îngrijirea florilor.

pexels photo 1732419 Q&A blogosferic cu și despre mine

Singura (mea) problemă este să reușesc să-mi gestionez timpul și să-mi permită sănătatea. De asemenea, după opinia mea, sunt pasiuni care se completează. Desigur, intensitatea, spațiul sau timpul pe care îl ocupă pasiunile sunt diferite.

Singurul mod de a realiza lucruri minunate e să iubești ceea ce faci – Steve Jobs

Spre exemplu, nu aș renunța niciodată la citit, atât cât voi putea citi. Nici la călătorii nu voi renunța cât viața, vârsta, whatever, îmi vor permite. Despre scris, pe care îl ador, pot spune același lucru iar toate trei se completează și împacă de minune.

Q&A despre pasiuni

Dacă presiunea sau alte motive, pe care nu le pot bănui din cauza imprevizibilului, nu -mi vor permite să scriu, m-aș îndrepta către flori, citit, călătorit, handmade sau decor. Nu neapărat în această ordine.

IMG 20200826 104829 Q&A blogosferic cu și despre mine

 • Daca ar fi să dai un sfat oricui este la început de drum în blogging ce i-ai spune? 
Dragă Raluca, părerea mea este că nu sunt în măsură să dau sfaturi. Sunt un om normal, îmi cunosc locul și valoarea. Iar pentru a mă explica voi da un exemplu concret.
Înainte de a-mi lansa blogul în marea cea mare a online-ului, am cerut un sfat unei persoane pe care o admiram și ale căror opinii în domeniu, le credeam avizate. ”Sfatul” pe care mi l-a dat m-a făcut să pierd timp foarte prețios. Adevărat, ne putem înșela în ceea ce privește omul căruia ne adresăm, dar rămân la părerea că sfaturile vin din partea oamenilor cu adevărat avizați, extrem de bine pregătiți.

Q&A blogosferic 

Răspund la întrebarea ta cu opinii din propria experiență. Le-aș spune tuturor celor la început de blogging, să-și caute propriul drum, stil și scop. Să scrie exact ceea ce simt. Să muncească, să caute, să învețe mereu din experiențe. Deoarece, a doua cale a informării este experiența. Să aleagă un domeniu propriu și să scrie cât pot de mult. În ritmul lor, dar constant.
pexels photo 540528 Q&A blogosferic cu și despre mine
 • Ce te inspiră?
Inspirația, de cele mai multe ori, nu vine atunci când ne dorim, dar când ne vizitează trebuie primită cum se cuvine. Cu alte cuvinte profit la maximum de astfel de ”vizite”. Pe mine mă inspiră oamenii și (mă repet), experiențele pe care și, pe care le pun pe cât posibil imediat în povești.
 • Care este anotimpul tău preferat și de ce?

Ah! Asta este o întrebare la care nu pot răspunde direct. Îmi place primăvara pentru că îmi transmite emoția și admirația pentru natura care se trezește la viață. Dar anotimpul meu preferat este toamna. Iubesc toamna pentru paleta de culori, pentru blândețea razelor de soare, pentru bogăția aromelor, pentru abundența recoltelor, pentru covorul de frunze ruginii. Și, poate pentru că sunt născută în acest minunat anotimp!

pexels photo 2457983 Q&A blogosferic cu și despre mine

Diana Elena Gole întreabă:

 • În câte locuri ai călătorit?
Pfff, bună întrebare! Uite că până acum nu mi-am făcut un calcul al locurilor în care am călătorit.  Începând cu locurile din țară în care am ajuns aș spune că am adunat un număr destul de mare. Deși, mai sunt multe altele pe lista mea.
Ador să călătoresc și am început de pe vremea când eram tânără și (nu, nu neliniștită (:)) aveam o condiție fizică foarte bună. Călătoream aproape la fiecare sfârșit de săptămână cu cortul sau ne cazam la căsuțe.

IMG 20190919 103948 Q&A blogosferic cu și despre mine

Dacă mă gândesc mai bine, nu doar condiția fizică m-a împiedicat să renunț la cort. Era și mult mai sigur și mai facil. Așadar, indiferent de forma de cazare, am ajuns în locuri ca: Valea Prahovei, Valea Doftanei, Soveja, Tușnad, Sfânta Ana, Cheia, Muntele Roșu, Olănești, Lacul Roșu, Bicaz, Durău, Slănic Moldova, Iași. În unele locuri am revenit de mai multe ori (Olănești). Ah și era să uit Nordul Moldovei!

Călătorii în țară și în străinătate

De asemenea, am vizitat locuri în care am prieteni sau rude: Voineasa, Brezoi, Sibiu, Craiova, Slatina, Piatra Neamț, Zalău, Oradea, Orăștie. Am făcut concedii la mare: Mamaia, Eforie – Nord și Sud-, Mangalia, Venus, Saturn, Constanța, dar și la munte în multe dintre locurile amintite mai devreme.
horea1 Q&A blogosferic cu și despre mine
Cel mai mare regret pe care îl am este acela că nu am scris despre ele, nu mi-am notat într-un jurnal sau orice altceva. Sunt locuri extraordinare despre care pot povesti. Am fotografii și amintiri pe care mi-aș dori să le pot pune într-un proiect la care visez.
Călătoriile mele însă nu se limitează doar la destinațiile din țară, ci și în afara ei. Locurile în care am ajuns au fost vacanțe, dar și cea mai scurtă excursie, în Ungaria. Astfel, până acum am avut ocazia să ajung în Grecia, de vreo 4 ori, în Palma de Mallorca, Tenerife (de 12 ori) și Slovenia (Bled). Câte sunt? Contează?

Q&A: Unde aș călători…?!?

Q & A

 • Unde ai călători în acest moment?
Unde aș călători acum (în afară de Tenerife)? Oriunde. În Japonia. Dar dacă ar fi să mă gândesc la zone sigure (covid), ar fi Maldive, Myanmar, Croația.
 •   Care e scopul tău în blogging?
Scopul meu în blogging este să ajut oamenii cu experiențele mele. Nu să dau sfaturi, pentru că nu sunt în măsură. Cu ajutorul experiențelor trăite, îmbrăcate în povești care să atingă sufletul, vreau să transmit acel mesaj de care cititorul ar avea nevoie sau s-ar simți compatibil. Informații, noutăți, trăiri, tot ce poate fi de ajutor.
pexels photo 585752 Q&A blogosferic cu și despre mine
Experiențe din viața reală, sincere, pentru că viața nu este numai bine, numai fericire, numai roz și nici doar suferință, ură, nevoi. Viața are de toate și toate lucrurile merită să fie spuse. Iar dacă eu reușesc să ajung cu mesajul meu sincer, din experiența trăită și nu imaginată, fie și la un singur om, sunt fericită.

Q&A blogosferic

Rox Clapa a întrebat:
 • Ce te-a determinat să îți faci un blog? 

Spuneam mai sus, blogul a fost un fel de continuare a jurnalului fizic din tinerețe. L-am gândit ca prietenul căruia să-i pot spune absolut tot. Știi sentimentul acela când ai nevoie să împărtășești ceva unui prieten, părinte, soț, dar din varii motive nu poți merge până la capăt? Sigur îl cunoști. Despre asta vorbesc.

pexels photo 4549409 Q&A blogosferic cu și despre mine

Pe lângă asta, blogul a fost salvarea mea, la propriu. Datorită complexului de împrejurări, a situației în care mă aflam în perioada în care l-am construit, blogul a fost motivația, rațiunea de a redeveni utilă. Apoi, a venit și scopul în blogging.

 • Cât timp investești în el?

Sincer, nu am contorizat, dar mi-ai dat o idee. Uneori mai mult, alteori mai puțin. Te referi la timpul alocat pentru articole sau la tot ce înseamnă blogul? Făcând o medie, undeva la 20 de ore pe săptămână. Cam pe acolo, cred. Promit să verific.

Despre blog, blogging, viață

 • Ce schimbări ai face in viața ta dacă ai putea?

Bună întrebare! Se pune că mi-aș cumpăra un apartament în Tenerife ?!? :) Păăăi … aș lucra dintr-un loc de pe o insulă. Aș călători mult mai mult și aș ajuta mult mai mult pe cei care au nevoie de ajutor. Dacă s-ar putea, fără a prelua suferința, fără să fiu afectată atât încât să-mi facă rău.

pexels photo 4056664 Q&A blogosferic cu și despre mine

 • Care este lucrul care te deranjează cel mai tare in colaborările ce țin de blogging?

Hmmm. Neseriozitatea ar fi pe primul loc. Lipsa de profesionalism și de asemenea de apreciere a muncii.

 • (Sper să nu mă înșel, dar nu știu nimic despre ultima ediție SuperBlog 👀) De ce nu ai mai participat la SuperBlog?

Ai dreptate, nu m-am înscris la ediția SuperBlog din această primăvară. Nu a fost o decizie neapărat în acest sens. În afara faptului că nu-mi place să încep lucruri pe care nu le pot duce până la capăt. Cred că n-a fost să fie. Sper însă ca planetele să se alinieze pentru următoarea ediție.

Q&A blogosferic – Muzică și film

Oana Lambrache m-a întrebat:
 • Care este melodia care te bine dispune mereu?

Drăguță întrebare, mulțumesc! Sunt multe melodii care mă bine dispun, din mai multe genuri muzicale, pentru că îmi place muzica. Totuși, una dintre melodiile care îmi dă energie este Indila – Dernière Danse.

Q&A blogosferic Andreea & Răzvan Stoica

Ana Maria Haller a întrebat:

 • Dacă ai fi un personaj, o vedetă, cine ai vrea să fii?

Îmi place foarte mult Sandra Bullok. Ca femeie, ca actriță, ca om. Și Keanu Reeves. Cât despre personaje, am multe preferate, dar nu știu dacă unul singur până la capăt, în totalitate. Poate un mix, căci țin mult ca conceptul de unicitate și nu sunt sigură dacă mi s- ar potrivi unul singur. Aș vrea să dezvolt, dar mi-e teamă că rămân fără cititori.

Q&A  – un om obișnuit și totuși unic

Aniela Ciugureanu întreabă:
 • Cum arată o zi obișnuită de-a ta?

Ca o zi obișnuită. :) Ziua începe cu pregătirea micului dejun pe care nu-l mai sar de când am înțeles cât de importantă este sănătatea. Dacă am ceva important și urgent de făcut, iubitul meu soț preia ”sarcina”. Mâncăm și bem cafeaua în doi. Savurez cafeaua în locul preferat, întotdeauna cu un cub de ciocolată. Apoi îmi verific email-urile, răspund, după care trec la lucru.

Q&A blogosferic Flori

De obicei, am un plan, pe care mi-l schițez măcar în linii mari pe zile, pentru toată săptămâna. Reușesc în mare să-l respect. Încerc să alternez activitățile grele cu cele mai ușoare și dacă îmi iese, uneori îmi ofer momente relaxante. Timp petrecut cu mine însămi. Sau în doi (eu și jumătatea mea).

Părăsesc biroul și fac ceva care îmi permite să mă detașez. Ud florile, îmi pun muzică, ies în curte unde petrec câteva minute bune, etc. Alteori citesc sau mă apuc de preparat ceva de mâncare. Și chiar dacă lucrez de acasă, nu rămân niciodată în pijamale iar în zilele de sărbătoare îmbrac ținute adecvate acestora.

Mulțumesc tuturor pentru întrebările adresate! Sper ca răspunsurile mele să ofere măcar puțin din cea care semnează Unique by MM. Vă aștept cu alte întrebări sau curiozități!

 

Cu drag,
UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită!

Reveniți și veți găsiți lucruri interesante despre călătorii, carte și cultură, modă, sănătate

Citiți și:

Cum am ales blugii de pe LaMajole

Scriu pentru oameni și despre oameni

Noutăți, planuri & recomandări de vacanță

Surse foto: arhiva personală, pexels
Rate this post