Dacă ești decis să îți faci un site în scop personal, mai exact un blog de conținut sau un site de vânzări servicii ori produse, o variantă foarte ușor accesibilă în acest sens o reprezintă WordPress.

Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org – avantaje și dezavantaje

Această platformă este gratuită, iar dacă nu dorești să plătești nici măcar domeniul, te poți folosi de această platformă, WordPress.com. Link-ul final al site-ului tău va fi de forma numesite.wordpress.com.

diferenta dintre wordpress com si wordpress org avantaje si dezavantaje Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

În schimb, pentru a avea propriul site fără a conține denumirea de WordPress, poți alege varianta de a instala platforma de pe WordPress.org, având deja un domeniul și o găzduire. Află mai multe detalii despre diferențele dintre aceste două posibilități și care sunt avantajele și dezavantajele.

Site construit pe WordPress.com – avantaje

Nu este necesar sa achiziționezi un hosting.

Pentru a avea un site unde poți să îți încarci conținutul nu este necesar neapărat să plătești. De aceea varianta oferita de WordPress.com este gratuită și oricine își poate face un site. Prin urmare, dacă nu vrei un site profesionist, pe care să îl monetizezi, poți alege aceasta variantă.

Conținutul se încarcă rapid

Cei care aleg să își facă un site pe această platformă se vor putea bucura de garanția faptului că acesta se va încărca într-un timp scurt.

Personalizare ușor de realizat, chiar și pentru cei fără experiență

Nu trebuie să fii profesionist ca să poți să-ți faci singur un site în WordPress. De aceea, pentru a-ți crea un site aici nici nu ai nevoie de cunoștințe de programare sau web design.

pexels photo 262508 Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

Greu de invadat de către hackeri

Site-ul celor de la WordPress este foarte sigur și nu există riscul ca acesta să fie invadat de către hackeri, iar conținutul tău să aibă de suferit.

Site construit pe WordPress.com – dezavantaje

Pentru opțiuni Premium se plătește

Opțiunile de editare sunt destul de limitate

URL-ul va conține și “WordPress”

Nu se pot folosi teme personalizate

Nu are aceeași credibilitate precum un site cu domeniu propriu

Nu îl poți folosi în scop profesional sau pentru monetizare

Nu vei putea ajunge pe primele poziții în căutări

Site pe care să instalezi platforma de pe WordPress.org – avantaje

Domeniu ales de tine, fără a conține sintagma “WordPress”

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizatorilor care aleg să folosească WordPress pentru site-ul lor cu domeniu cumpărat constă în faptul că nu mai sunt sub licența WordPress, ceea ce le va face site-ul să arate mai profesionist.

Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

Se poate optimiza SEO

Un site bine realizat, care are conținut de calitate și aplicate tehnici SEO va fi mai bine perceput de către Google și va putea apărea printre primele căutări.

Poți alege orice tip de design, prin intermediul instalării unei teme

Instalarea platformei WordPress permite și instalarea unei teme contra cost, cu un design mult mai complex și cu multe funcții.

Se pot folosi limbaje de programare

Un avantaj considerabil pentru cei care doresc să folosească limbaje de programare este faptul că această platformă  instalată de pe WordPres.org permite acest lucru.

Ideal pentru a-ți crea un magazin online

Daca alegi să utilizezi WordPress.org vei putea instala un plugin de comerț electronic denumit WooCommerce. Cu ajutorul acestuia poți crea magazine online, unde se pot efectua plați cu cardul online, securizat.

Site pe care să instalezi platforma de pe WordPress.org – dezavantaje

Ai mai mare responsabilitate, dar și libertate în a gestiona corect site-ul

Trebuie să îți asiguri suplimentar securitatea site-ului tău

Ai nevoie de un domeniu și hosting contra cost

Viteza de încărcare este stabilită în funcție de pachetul ales

Necesita mentenanță și atenție la actualizări care nu sunt mereu compatibile

Realizare de back-up și de actualizări pe cont propriu

Dacă îți dorești un site profesionist, pe care să îl poți monetiza și care să poată fi asociat unei afaceri, optează pentru această variantă.

Diferența dintre WordPress.com și WordPress.org

Vrei să îți creezi un site cu domeniul propriu și să înveți mai multe despre cum se folosește această platformă? Partea bună este că poți să te ocupi chiar și singur de site-ul tău, fără a avea ajutor din partea unui web designer profesionist. Urmează  cursul de creare site in WordPress și construiește-ți singur site-ul de care ai nevoie.

Cred că chiar și pentru cei mai neinițiați în domeniu, diferența dintre WordPress.com și WordPress.org este clară. Deși am plecat la drum cu blogul pe domeniu gratuit, eu am înțeles destul de repede că am nevoie de domeniu propriu pe platforma WordPress. Voi cum ați procedat sau, cum v-ați gândit să abordați subiectul pentru blogul/site-ul vostru? Care variantă vi se potrivește și cum vedeți voi diferența dintre WordPress.com și WordPress.org? Vă aștept răspunsurile și opiniile în comentarii.

Până data viitore, alegeți întotdeauna inteligent!

Cu drag, UniquebyMM

Comunicat tip General in Afaceri

Citește și: Baia și strigătul de ajutor: SaviniDue

Dor și amintiri de călătorie – Durău

2 sărbătoriți și cadouri unice Classgifts