Poveștile plac pentru că ne inspiră, dar și pentru că ne ajută să înțelegem mai bine lucrurile, pe cei din jur, chiar și pe noi. Poveștile sunt puterea exemplului care poate fi urmat sau experiența care ne îmbogățește și înfrumusețează viața. Dacă la sfârșitul poveștii rămânem măcar cu un gând despre ceea ce am citit, este extraordinar. Acesta este rolul esențial al poveștilor. Iar astăzi m-am inspirat din inima naturii pentru poveste cu Fares și alegeri naturale.

Cuprins

Din inima naturii poveste și inspirație

naturii

Povestea

De mult, pe vremea când informația nu se transmitea cu ajutorul social media, un tânăr chipeș ajunge la poalele Sarmizegetusei. Dar nu orice tânăr, ci unul  îndrăgostit până peste cap de plante. Scaiul vântului, pătlagină, șovârv, cimbrișor, scai verde, muguri de pin, flori de tei și alte asemenea, fac obiectul dragostei și interesului acestuia. Iar printre flori și plante din inima naturii, își făcea loc în inima lui și o Ileană Cosânzeană.

Cu inima plină de dragoste și entuziasm, dar și pasiune, tânărul Andrei (Farago) pune bazele cooperativei Digitalis*. Cum a lucrat Universul ca numele să fie atât de … vizionar, numai el știe. Noi constatăm altceva: inspirația și dragostea se regăsesc în rețetele și tratamentele din plante la care a lucrat.

Din inima Daciei

Din inima naturii, din plantele medicinale alese cu grijă, în laborator. Culori și arome, reacții efervescente, entuziasm și pasiune, licori și amestecuri vindecătoare se nășteau în laborator. Produsele rezultate sub formă de ceaiuri și siropuri ajungea în tot mai multe case.

Și povestea continuă, iar dragostea de natură, de plante și de oameni, se transmite din generație în generație. Astăzi, în inima Daciei, câmpuri imense (200 ha) cu plante cultivate și îngrijite cu aceeași pasiune și respect pentru natură, își etalează frumusețea și aromele. Ah, și câtă frumusețe și inspirație! Să tot alegi.

naturii

Alegeri naturale din inima naturii

Galbenul catifelat, verdele crud și proaspăt sau dimpotrivă, cel intens, închis, cafeniul sau oranjul, mă inspiră în alegerea vestimentației. Galbenul acela solar al florilor mă duce cu gândul la soare, la vacanțe, la energie și optimism. Îmi amintește cât de încărcată revin din orice întâlnire cu natura: cu bucurie, cu sănătate, cu inspirație, cu speranță.

Zumzetul albinelor, parfumul și aromele din inima naturii mă provoacă la alegeri naturale în fiecare zi. Îmi trezesc simțurile și mă stimulează din punct de vedere creativ. Fie în bucătărie, la prepararea bucatelor cu ingrediente și alimente naturale, fie în sănătate, cu remedii naturiste.

Din inima naturii, în viața de zi cu zi

Aromele sunt inspirația și alegerea naturală pe care le fac pentru relaxare. Uneori, chiar pentru a invoca muza (:)). Astfel, aromele mă însoțesc pe tărâmul relaxării prin aromoterapie practicată acasă. Iar plantele, ei bine, ele sunt inspirația și alegerea din mijlocul naturii, în decorul cald și plăcut al căminului meu. În tablourile mele, în tot designul interior al casei, îndeosebi al colțului meu preferat.

Cât despre albinuțe… Păi, cine poate fi mai harnic, mai energic, mai voios, mai bine organizat, mai dulce și sănătos, decât albinuța? Vi se pare puțin pentru inspirația în alegerile naturale și creativitate? Mie, nu.

Unic & natural

Sunt unică și îmi place să cred că naturalul vine din interior. Mi se pare că naturalul, alegerile naturale fac casă bună cu unicitatea. Deoarece, mama natură este atât de generoasă și ofertantă, însă alegerile ne aparțin. Funcție de construcția fiecăruia, de deschiderea, de stilul sau (și) propriile experiențe.

Povestea mea cu produsele naturiste începe cu ani în urmă, atunci când descopeream că ficatul meu nu suporta chimicalele. Problema de sănătate pe care o aveam impunea un tratament cu medicamente foarte puternice.

Din păcate, nu știam că tratamentul avea efecte devastatoare pentru ficatul meu sensibil. A fost momentul în care, am făcut cunoștință pentru prima oară cu ceaiurile, siropurile, capsulele și comprimate de la Fares. Ficatul meu și-a revenit iar experiența m-a convins că produsele de acest gen nu-mi vor mai lipsi din casă.

naturii

Din inima naturii poveste și inspirație

Zilele acestea, compania Fares mi-a trimis spre testare produse din gama Plantusin. Mi-am spus că le voi păstra pentru momentele în care va fi nevoie, dar planurile au fost date peste cap. Chiar cel mai rezistent membru al familiei a început să reclame jenă în gât, nas înfundat și alte dureri. Nu, nu era covid_19, am făcut testul (suntem și vaccinați). O răceală și-a găsit locul și persoana unde să poposească pentru câteva zile.

Și, uite-așa ne-am apucat noi de testat ceaiul, siropul și capsulele moi Plantusin. Împreună, pentru că, avem o relație ce durează de ceva timp și obișnuim să împărțim totul. Inclusiv răceala și tratamentul.

naturii

Gama Plantusin

Plantusin ceai din plante medicinale. Șovârvul și cimbrul alcătuiesc un duet perfect în crearea senzației de răcoare, ca briza mării, dar în interiorul corpului. Rețeta care cuprinde plante naturale atent selecționate are scopul de ajuta tractul respirator. O cană de ceai Plantusin cu miere de albine și felie de lămâie este rețeta mea pe care o folosesc dimineața și seara.

Siropul – fără zahăr – este recomandarea potrivită pentru tuse, laringită, bronșită, răceală și gripă. Ingredientele prezente în formula siropului reduc iritațiile și susțin buna funcționare a aparatului respirator. Prezența florilor de tei susține și ușurează expectorația. Din grijă pentru sănătatea oamenilor, specialiștii nu folosesc zahăr în producerea siropului.

naturii

Din inima naturii, în casa noastră

Folosirea siropului mi-a amintit cumva de copilărie. Ceva ușor dulce, dar nu grețos, cu vagă aromă de scorțișoară și cimbrișor. Senzația de iritație în gât s-a calmat, la fel și tusea.

Plantusin capsule moi cu uleiuri esențiale – o rețetă care ușurează expectorația. Uleiurile esențiale de semințe de eucalipt, de lavandă și dafin le-am simțit mai puternic. Senzația a fost mai puternică decât cea a ceaiului, am perceput-o ca pe un vânticel de primăvară. Cert este că ne-a eliberat căile respiratorii și în 3-4 zile am fost din nou ca … noi.

Povestea și natura

Fascinată de frumusețe și de experiențe (chimice și nu numai), preocupată de natural și de sănătate, m-am strecurat (imaginativ) în laboratoarele Fares. Acolo, plantele culese cu grijă din inima naturii sunt supuse proceselor de pregătire și preparare a rețetelor.

naturii

Oameni pasionați, echipa proprie de medici, farmaciști, biologi și chimiști, studiază și experimentează de zor, ca niște albinuțe. Care duc povestea lui Andrei Farago mai departe, ținând cont de tradiție și aplicând ultimele descoperiri științifice.

La final

Care a rămas elementul comun în cei peste 90 de ani, pe lângă muncă, dăruire, cercetare și pasiune? Care este secretul? Povestea și natura. Acestea sunt surse nesecate de energie, de inspirație și creativitate.

Alegerile voastre naturale care sunt? Folosiți produse Fares? Ați făcut cunoștință cu Gama Plantusin? Aștept opinii și răspunsuri !

 

Până data viitoare, fiți sănătoși și alegeri  naturale!

 

Cu drag, MM

*Digitalis – Prima Companie Română, astăzi Compania Fares

Mulțumesc pentru vizită!

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Sursa foto: arhiva personală

 

Rate this post