Astăzi vreau să vă vorbesc despre oameni care reușesc, despre antreprenoriat, despre curaj și succes. Pe scurt: Q & A antreprenor în brokeraj bancar.

Deviza mea în viață este ”niciodată să nu spui niciodată” și aș putea argumenta, dar nu este momentul. Sunt un om cu ambiții, cu vise și întotdeauna m-am bazat doar pe mine, munca și pregătirea mea. Ce îmi lipsește este curajul și, poate ceva mai multă încredere în propriile forțe. De aceasta din urmă m-am mai vindecat puțin în urma rezultatelor evidente.

Q & A antreprenor în brokeraj bancar

antreprenor- foto Valentin Anghel

Curajul însă, cred că va trebui să mă mai nasc o dată pentru o doză mai mare. Din acest motiv cred că nu mi-am ”permis” să transform visul de a porni o afacere proprie în realitate. Cu cât cunosc mai mulți antreprenori, cu atât realizez că aș fi avut o șansă destul de bună să reușesc.

Poate vă veți întreba, de fapt sunt convinsă că o faceți, de ce un astfel de articol pe blogul meu? Care ar putea fi legătura dintre categoriile blogului și subiectul de astăzi. Deși la prima vedere nu se observă, legătura există și am câteva motive convingătoare.

Antreprenor în brokeraj bancar

Primul – ordinea este aleatorie- ar fi acela că este o probă în competiția în care m-am înscris. Aici, nu ar fi altceva de spus. Doar v-am cerut îngăduință și răbdare (susținerea vine la pachet!) în articolul de înscriere.

Trec la următorul motiv, de care de asemenea știți deja și anume susținerea și promovarea antreprenoriatului românesc. De multe ori am scris despre oamenii care au reușit să facă lucruri, deoarece am convingerea că poveștile de succes merită spuse și aflate.

Dacă am ajuns la povești, acesta ar fi încă unul dintre motivele pentru care scriu despre anreprenoriatul în brokerajul bancar. Povestea este prezentă în majoritatea scrierilor mele, deoarece este haina cu care îmbrac de obicei experiența de la care pornesc.

antreprenor

Ultimul, dar nu și cel din urmă, este interesul pe care mă aștept să-l trezesc în comunitatea mea. Dar, să lăsăm povestea să curgă.

Valentin Anghel

Antrprenorul despre care vă povestesc este Valentin Anghel – fondatorul și CEO-ul companiei de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit. De asemenea, membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.). 

Povestea antrprenorului nostru este o poveste despre curaj, vis și dorință de dezvoltare personală. Dar pentru o mai bună înțelegere, am structurat articolul sub formă de întrebări și răspunsuri. Întrebări care pot fi ale oricăruia dintre noi și răspunsuri date chiar de Valentin Anghel – antreprenor, broker, CEO al companiei AVBS.

http://https://www.youtube.com/watch?v=LUDvMI8ajnA

Q & A

momentul

Care a fost momentul care a determinat decizia de a porni pe drumul antreprenoriatului?

Momentul și ideea care au stat la baza afacerii au fost nemulțumirea și identificarea dorinței de dezvoltare personală. Deși avea un job bun, un câștig substanțial, nemulțumirea de sine încolțise și se dezvolta tot mai mult.

Valentin Anghel era încântat de munca pe care o făcea la notariat și de banii pe care îi câștiga. Nemulțumirea venea din altă parte: se întreba dacă era în stare să câștige banii ăia (sau mai mulți) dintr- o afacere pe care s-o pornească singur. Din dorința de dezvoltare personală.

Acela a fost momentul T zero în care a pus capăt jobului de la notariat și a pornit pe drumul antreprenoriatului. Gândise un business care să ofer servicii de intermediere credite personalizat și complet GRATUIT pentru client. Se întâmpla în 2007. A investit cei 40 000 de euro pe care îi avea și a înființat compania de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit.

De ce brokeraj bancar?

De ce antreprenor în brokeraj bancar? Putea fi orice alt domeniu, ce te-a atras în mod special?

În timpul celor 5 ani în care a lucrat la notariat, Valentin a observat că veneau mulți oameni care căutau soluții de creditare. Unii erau nemulțumiți de condiții, de servicii și de timpul pe care îl pierdeau alergând de la o bancă la alta. Practic, tânărul antreprenor a identificat o nevoie în această parte a pieței de credite.

Intermedierea creditelor bancare sau brokerajul de creditare era ca și inexistent la acel moment în România. Faptul că identificase nevoia, iar piața era deschisă din acest punct de vedere, au reprezentat punctele forte.

Totul trebuia gândit foarte bine, iar tot ce ține de partea tehnică de creditare era foarte importantă. Ajutat de o bună prietenă pe partea de creditare și având mentor pe fostul angajator (notarul), Valentin Anghel reușește să pună pe picioare propria afacere.

AVBS Credit

antreprenor - logo AVBS

Afacere care a crescut frumos, oferind servicii de calitate, total gratuit. Astăzi, în echipa AVBS Credit se află zeci de brokeri care intermediază toate tipurile de credite, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice, de la 30 de instituții financiare din România. 

În decursul celor 14 ani de activitate, rețeaua de brokeri AVBS Credit, care lucrează în sistem de franciză în peste 25 de orașe din țară, a intermediat credite în valoare de peste 350 de milioane de euro.

Abilitățile unui lider

Care sunt abilitățile necesare unui lider în domeniul de intermediere a creditelor?

  • Ca în orice domeniu, pregătirea temeinică este extrem de importantă. Un broker de credite trebuie să fie foarte bine pregătit din punct de vedere tehnic. Promovăm multe produse ale instituțiilor de credit și trebuie să țină pasul. Brokerul trebuie să fie pregătit să ofere fiecărui client soluția care i se potrivește.
  • Este nevoie de oameni care știu să analizeze profilul clientului, astfel încât să identifice soluția potrivită.
  • Abilitatea de a identifica clienții care cunosc deja profilul reprezentantului companiei. Este important ca imaginea companiei să fie identificată cu o față.

Imaginea companiei

În acest sens, au  căutat o persoană potrivită care să reprezinte imaginea companiei AVBS, dar nu au găsit. Atunci, antreprenorul Valentin Anghel a decis să fie el cel care reprezintă imaginea companiei. Omul cu care potențialii clienți să identifice compania.

Liderul care să inspire încredere, succesul care să-i determine să apeleze la serviciile companiei, brokerul la care să apeleze. Valentin Anghel este omul pasionat de călătorii, sailing, inventică, inteligență artificială, psihologie, filosofie și pian.

Antreprenorul care a pornit de la un vis și  o nemulțumire și a construit o afacere de succes. Cu alte cuvinte, omul care prezintă imaginea potrivită a companiei AVBS Credit, a brokerului și a antreprenorului.

La final

Bineînțeles că întrebările legate de acest subiect sunt multe, dar cred că am punctat esențialul. În plus, nu vreau să vă pierd! ( :-)) Vă puteți inspira din exemplul antreprenorului, dar și al omului Valentin Anghel.

Probabil că, dacă nu mi-ar fi lipsit curajul, visul meu ar fi putut deveni realitate. Fix în același domeniu de brokeraj bancar. Doar deviza ar rămâne aceeași, deși îmi place și motto-ul lui Valentin: ”Am o singură direcție în viață: Înainte!”

 

Până data viitoare, curaj și succes în orice v-ați propune!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Eveniment offline: Influencer Marketing Conference

Cum Alin Dorul De Călătorii și Vacanțe – Unique By MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Sursa foto: youtube Valentin Anghel, AVBS Credit

5/5 - (1 vote)