Salutare, dragi prieteni! Din confortul spațiului meu de lucru privesc cu nostalgie bogăția de culori a pădurii. Parfumul crizantemelor de toamnă mă învăluie ca un șal de cașmir moale și delicat. Există ceva plin de viață, dar confortabil, în toate imaginile de toamnă. Privesc din nou spre pădurea de vizavi: Copacii sunt cei care inspiră freamătul vieții, iar culorile, par să transmită  o atmosferă cozy, plăcută, specială.

Elemente cheie pentru atmosfera ”cozy” de acasă

atmosfera - favi

Acum îmi dau seama că locul acesta este cel din care pornesc decorul și amenajările din interiorul casei mele. Un fel de poartă către sursa mea de inspirație, natura. Dar ce -mi veni acum să vorbesc despre decor, despre toamnă și despre confort? Doar tocmai am terminat amenajarea adaptată anotimpului de toamnă.

Ah, da, provocarea pe care a lansat-o FAVI.ro. Pfff, și ce provocare! Auziți și voi: să vă împărtășesc ideile proprii (secretele cum ar veni), cu ajutorul cărora creez atmosfera cozy din căminul meu. Așa e, aveți dreptate: mie îmi place să împart cu voi experiențe, opinii, idei. Prin urmare, o voi face cu drag și de această dată.

FAVI este cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România. Pe FAVI.ro se găsesc aproape un milion de produse, de la peste 250 de magazine din România.

Mulțumită motorului de căutare FAVI.ro, nu mai este necesar să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Poți alege cu ușurință mobilă și decorațiuni în funcție de stil, culoare, preț, material și multe alte caracteristici. În prezent, motorul de căutare FAVI operează în 9 țări: Cehia (unde a fost lansat în 2015), Slovacia, Ungaria, Polonia, Croația, Suedia, Italia, Marea Britanie și, bineînțeles, România (unde a fost lansat în 2018).

Atmosfera unică

atmosfera - FAVI

Desigur, nu e un secret faptul că eu cred cu tărie în ideea că suntem unici, fiecare în felul nostru. Cu siguranță există elemente care ne fac diferiți. Acesta este punctul meu de pornire sau chiar de conduită dacă vreți, al vieții mele. Iar când vine vorba de atmosfera creată în căminul meu, tot de aici pornesc. De la ceea ce mă definește și de la elementele pe care le folosesc.

Spre exemplu, în contextul situației pe care o trăim, nu avem altă cale decât să ne adaptăm. Iar pentru a crea spațiul care oferă atmosfera cozy, apelăm la elemente care ne ajută să o depășim.  Personal, mi se pare că în perioada aceasta, atmosfera de acasă are un rol extrem de important. Avem nevoie de o atmosferă care să ne facă se ne simțim siguri, relaxați, liberi și confortabil.

Elementele de confort pentru spațiul de lucru

Dacă tot am luat acest exemplu, continuu cu spațiul de lucru, deoarece de o bună bucată de timp lucrez de acasă. Și voi, nu-i așa? Iar dacă nici locul de acasă în care lucrez nu oferă siguranță, confort și libertate (din punct de vedere al amenajării, desigur!), atunci nu știu să existe altul. Bineînțeles, pe lângă acestea, îmi doresc să fiu eficientă și să-mi ating obiectivele.

IMG 20210921 154134 Elemente cheie pentru atmosfera ”cozy” de acasă

Scaunul

Prin urmare, primul lucru pe care îl iau în calcul este confortul, iar elementul cheie îl reprezintă scaunul. Petrecând mult timp la birou, am nevoie de un scaun confortabil care mă ajută să rămân concentrată.

Dar dacă tot lucrez de la biroul meu de acasă, nu ar fi bine să profit și să folosesc un cronometru sau orice alt instrument de măsurare a timpului? Poate că aici intervine partea care ține de unicitate, ceea ce ne face diferiți. În ceea ce mă privește, pe lângă tipologia omului organizat, profit de orice informație autorizată, care mă poate ajuta.

Ni se recomandă de către medici (specialiști), ca timpul de lucru să fie alternat cu mici pauze. Iată de ce, eu îmi gestionez timpul petrecut la birou setându-mi un timp de lucru – 30 minute – cu pauze de 5 minute.

Clepsidra (cronometru)

Hei, dar eu iubesc decorul și vreau să am unul special, deosebit, drept pentru care folosesc o clepsidră. Una adusă de peste mări și țări, din călătoriile mele. Este plăcută ochiului, îmi amintește de vacanțe, de mare, de soare, de atmosfera relaxantă. Îmi este dragă și utilă.

Ceașca de cafea/ceai

IMG 20210918 100838 Elemente cheie pentru atmosfera ”cozy” de acasă

Dar, cum ar fi fiecare început de zi, de fapt, întreaga zi de lucru, fără cafea? Sau, după preferințe, fără ceai și fără apă? Ce truc (secret) folosesc eu pentru a crea atmosfera plăcută? O ceașcă de cafea, o cană, sau/și o sticlă haioasă, interesantă ori dintre cele preferate. Pare banal? Ei bine, eu văd altfel lucrurile, dar ce-i drept trebuie să (mă) explic.

În primul rând ador ceramica (sau porțelanul fin) și cafeaua băută dintr-o ceașcă deosebită. Este motivul pentru care cobor cu nerăbdare din pat și mă instalez confortabil la birou. Sunt momentele cele mai așteptate ale începutului de zi. De asemenea, folosesc o cană care îmi este dragă pentru ceai sau/și pentru apă. Scriu pe ea în fiecare zi un motto, ceva care mă inspiră, mă motivează sau bine dispune.

Elemente cheie pentru atmosfera ”cozy” de acasă

Ceașca mea de cafea îmi oferă bucurie în fiecare dimineață, ceea ce este esențial. Bineînțeles, fiecare își alege cana sau o sticla de apă în funcție de gustul și preferințele sale. Important este ca atmosfera creată în spațiul de lucru sau cea în care vă relaxați, să trezească bucuria de a începe ziua cu o mentalitate pozitivă. Atmosfera cozy.

Ce alte elemente folosesc în crearea unui spațiu în care să mă simt special? Am amplasat în apropierea spațiului de lucru o canapea, pe care am ”accesorizat-o” cu un șal moale și prețios din cașmir. Ambele îmi oferă confortul  de care am nevoie în pauzele de la birou.

La final

Micile mele trucuri folosite în crearea atmosferei cozy de acasă ar putea continua cu elemente Feng Shue sau corpuri de iluminat, dar ce-i mult strică. Vă mai spun doar că avem nevoie numai de câteva ore și un pic de atenție la detalii, la ceea ce ne reprezintă, pentru a crea atmosfera confortabilă de acasă.

De asemenea, sursa de inspirație este motorul de căutare FAVI.ro care vine în ajutor tuturor acelora care își doresc o locuință frumoasă. Aștept ideile voastre!

Până data viitoare, bucurați-vă de atmosfera cozy !

 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

5 Concerte și Final De Festival – Unique By MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Sursa foto: FAVI, arhiva personală

Rate this post