Terra Salin – relaxare și tratament salin, de la gând la faptă. De câte ori nu v-ați gândit: ”Ah ce nevoie am de măcar o jumătate de oră de relaxare!”? Dar să nu fie acasă, unde avem mereu ceva de făcut iar prioritățile nu ne includ. Undeva unde să fie și plăcut, și relaxant, și…și …etc.

Da, m-am gândit și eu la un salon de înfrumusețare, dar nu pot spune că e relaxarea pe care mi-o doresc. Vreau altceva! Relaxarea de care am eu nevoie, trebuie să îmi ofere energie, detașare de negativism, bucurie și pofta de viață.

Cuprins

Terra Salin – relaxare și tratament salin

Terra Salin

Da, aveți dreptate! De multe ori ne gândim și tot de atâtea ori alungăm gândul sau îl lăsăm undeva într-un sertar al minții. Din când în când, deschidem sertarul, reactivăm ideea, ducând-o poate un pas – doi mai departe. Și atât!

De data aceasta, mi-am propus să merg mai departe. Simt că trebuie să fac ceva doar pentru mine, pentru sănătatea mea. Iar când mă exprim astfel, nu este vorba de egoism. Am înțeles dej că nu pot fi de ajutor nimănui dacă nu am grijă de sănătatea mea. Și câtă nevoie este de mine! De aceea, astăzi am pregătit pentru voi experiența personală prin care am reușit să duc gândul mai departe, spre finalizare.

Lucrurile se întâmplă uneori cu o viteză care depășește capacitatea de reacție. Așa am tradus eu vizita virozei respiratorii care mi-a dat de furcă câteva zile bune. Prinsă de problemele cotidiene, de deadline-uri, lipsa vaccinului antigripal la momentul potrivit, m-au lăsat descoperită în fața virusurilor. 

Terra Salin

Sănătatea trebuie întreținută

De tratat m-am tratat, am făcut și testul Covid 19 (slavă cerului a fost negativ), și am reușit să reintru în ”funcțiune”. Dar … întotdeauna există un dar! Organismul meu se resimte după episodul cu viroza. Parcă obosesc mai repede, sunt dimineți în care mă trezesc cu nasul înfundat, respir greu.

Salinoterapia/haloterapia

Vremea rece, ceața, poluarea, stresul sunt factori care m-au afectat (și încă un sfert din populația țării). Pe scurt: am nevoie de ajutor. Și, în toată această logică, mi-am amintit de salinoterapie. De ce un tratament cu aerosoli salini și nu altceva? Am simțit că un tratament natural s-ar potrivi cel mai bine. Cât despre beneficiile sării, le cunosc din copilărie, de la prima vizită din viața mea la o salină naturală.

Sunt convinsă că știți și voi sau măcar ați auzit despre tratamentele naturale cu sare folosite în tratarea afecțiunilor aparatului respirator. Dar pe lângă acestea, salinoterapia (sau haloterapia) este indicată în multe alte tratamente. Câteva exemple: stimularea imunității, tratament în patologii infecțioase, anxioase sau de detoxifiere. 

Informare/informație = câștig

Bine-bine, ideea este grozavă, dar cum o pot pune în practică, fără să fac sute de Km până la prima salină. Ei bine dragilor, cred că este cel mai bun exemplu de a înțelege de ce vă țin la curent cu noutățile și cu experiențele reale. Deoarece îmi doresc să fiți la curent cu evenimentele, cu veștile și informațiile care vă pot fi utile. Să fiți printre primii care află cât mai multe informații din zonele de larg interes. 

Salina artificială 

salin

Dar, nu vă mai fierb și vă spun despre ce este vorba. Noutatea este că nu voi fi nevoită să parcurg sute de km, să pierd timp cu cazarea și tot ce presupune deplasarea în afara orașului. Am descoperit o salină artificială chiar la mine în oraș! În mijlocul Bucureștiului (la 5 minute de parcul Carol și 10 minute de Piața Unirii), s-a deschis salina urbană Terra Salin. Când totul pare încremenit din cauza pandemiei, se mai întâmplă și lucruri despre care merită să se știe.

Relexare & tratament la Terra Salin

Reacția mea a fost de ”iu-hu-huu” și sărit într-un picior, la propriu. Vizitând site -ul salinei artificiale am găsit toate elementele și motivele pentru împlinirea dorinței. ”Relaxarea tratament” cum o numeam eu trecea la nivelul superior. Realitatea demonstrează că salina urbană Terra Salin exact asta oferă: tratament și relaxare prin haloterapie*.

Sincer, partea creierului care răspunde de simțuri mă conduce spre opțiunea alegerii camerei individuale dotată cu halogenator. Mă și văd stând relaxat 45 de minute – cât durează ședința – (echivalent cu 4 ore petrecute într-o salină de mare adâncime). Atmosfera este ideală: cu muzică bună, liniștitoare, care curge din boxele amplasate discret în cameră.

232566907 274296141168999 6879272569829821539 n Terra Salin - relaxare și tratament salin

De la gând …

Așezată în șezlongul confortabil din cameră, mă simt de parcă aș fi în spațiu. Microparticule de ordinul micronilor (10 și 1-5) proveniți din sarea pură uscată, apoi încălzită și măcinată de halogenator, plutesc în jurul meu, parcă formând o micro galaxie. 

Fascicule de lumină albastră se risipesc în cameră, reflectându-se în peretele de ardezie naturală. Uneori, particule de sare măcinată întâlnesc razele de lumină și le transformă în steluțe minuscule strălucitoare. Inhalez aerosolii salini uscați, de dimensiuni foarte mici, dispersați de halogenator. Granița dintre vis și realitate pe care mă aflu este extrem de fină.

Imaginația e în elementul ei. Mă poartă din nou departe, acolo unde memoria a păstrat amintiri dragi: faleza oceanului. Briza îmi mângâie fața, aud șoaptele valurilor, simt aerul puternic salinizat cum îmi pătrunde până în alveolele pulmonare.

salin - copii la salină

 

… la faptă

Visez sau e aievea? – mă întreb în clipele de ”luciditate”. Unde sunt? A… e salina artificială din București E dorința și gândul dus la împlinire – îmi răspund. Starea de bine, de liniște, de tonus ridicat și de relaxare îmi inundă corpul, mintea. Exact ceea ce mi-am dorit!

Aș repeta experiența de minim 7 ori, recomandarea pentru un tratament complet și pentru a simți eficiența tratamentului. Dar ce fac cu ”Buburuza” mea care nu se desparte de mine? Deși beneficiile sării i-ar prinde și ei bine! Am putea merge împreună, deoarece Terra Salin oferă evenimente culturale și de divertisment pentru adulți și copii.

Un abonament cu 10 ședințe pentru un adult și un copil ar fi alegerea potrivită. ”Buburuza” ar participa la atelierele sau evenimentele de divertisment organizate pentru copii. Deși, cea mai mare distracție pentru vârsta ei ar fi să ”înoate” în tonele de sare. Aș putea alterna ședințele sub acest format cu cele desfășurate în camera pentru mici și mari (familie).

AQ6A5588 Terra Salin - relaxare și tratament salin

Decizia

Nu știu care este vârsta de la care copiii pot fi primiți la salina artificială din București. Dar bineînțeles, pot afla acest lucru și alte detalii, printr-un telefon sau email. Cred însă că ce mi-am imaginat nu este departe de ceea ce se întâmplă în salina Terra Salin. Eu m-am decis: îmi voi lua un abonament sau, cine știe, poate îl primesc cadou. 

Sunt curioasă dacă știați despre Terra Salin și despre haloterapie. Ce părere aveți despre salina artificială? Dar despre visul meu ajuns (aproape) realitate?

Notă

*Haloterapia reprezintă terapia cu aerosoli salini uscați și se realizează cu ajutorul unui echipament medical numit halogenerator. În timpul sesiunii, acesta dispersează microparticule uscate de aerosoli în camera de sare, garantând eficacitatea terapeutică.

Pe măsură ce vă relaxați în camera de sare, microparticulele sunt inhalate și pătrund în adâncul plămânilor, bronhii, bronșiole și alveole.

Haloterapia este o formă de medicină alternativă care dovedește prin multitudinea de studii clinice proprietățile benefice ale sării pentru a trata în mod natural diverse patologii.

Haloterapia este recunoscută de corpul medical la nivel mondial, dovedind prin multitudinea studiilor clinice proprietățile benefice ale sării în tratarea diverselor patologii pe cale naturală. 

În România, această terapie este la început de drum, însă începe să prindă rapid contur, medicii fiind din ce în ce mai deschiși spre alternativele naturale.

 

Până data viitoare, aveți grijă de voi!

 

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Mașina eco din gunoaie în hala Frisomat

Crăciun pentru frați – Al Konda – Opinii

Sursa foto: terra salin

Rate this post