Cristalele din lumea mea reală (StoneMania). Cristalul strălucea în mâna bunicii și mă atrăgea fantastic ideea a -l ține în palma mea. Îmi doream să-l ating, să-l simt, să-l pipăi. Emana o magie, un mister pe care mi -aș fi dorit să le dezleg.

Uitându – se la expresia feței  mele parcă ghicindu-mi gândurile, bunica se apropie, își scoate inelul de pe deget și așază  inelul în palma mea. Era ajunul Crăciunului iar eu cred în magia lui. Probabil că era și aceasta una dintre magiile pe care numai Crăciunul le poate face – îmi spuneam în gând.

Cuprins

Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

cristale

Era prima mea întâlnire cu cristalele. Inelul era de o frumusețe deosebită iar în mijloc, cristalul: un rubin care mă fermecase pe loc.  Ceva extraordinar și inexplicabil mi se întâmpla: o senzație plăcut unică, o căldură în interiorul corpului pe care nu le mai simțisem până atunci. Deh, m-au copleșit emoțiile și m-a cuprins magia Crăciunului – mi-am spus în gând.

Povestea inelului cu rubin

Privindu-mă cu ochii ei frumoși, albastru intens, bunica se apropie din nou, îmi strânge mana pumn de parca ar fi vrut sa protejez rubinul. Îmi mângâie mâna cu mâinile calde și moi și o aud ca prin vis: va fi și al tău într-o zi. Expresia chipului meu putea fi ușor de citit pentru bunica, înțelegând exact ce se mi se întâmpla. Apoi, cu același ton melodios și cald continuă: ” uite, vom așeza inelul în săculețul lui, iar la noapte vei putea dormi cu el. Te va ajuta sa visezi frumos.”

cristale

Știam povestea bijuteriei cu rubin care aparținea bunicii și cât valora din punct de vedere sentimental pentru ea. Însă nu aveam de unde ști, că starea aceea extraordinară nu se datora fascinației mele pentru poveste și nici admirației  pentru bijuteria transmisă din generație în generație. Cu atât mai puțin magiei Crăciunului.

Magie sau compatibilitate

Bunica însă își dorea ca eu să fiu următoarea care va purta inelul cu rubin. Mă iubea mult și voia să se convingă de compatibilitatea dintre mine și cristal. Cunoscându-i efectele, își dorea ca rubinul să îmi aducă și mie dragoste și să mă ajute să trec peste greutăți. Așa cum pe ea o ajutase de-a lungul anilor grei prin care trecuse.  Iar după seara aceea de Ajun de Crăciun, era convinsă că trebuia să primesc inelul ei cu rubin. Prin urmare, mi l-a dăruit ca inel de logodnă.

Târziu mi-am dat seama că de fapt, cristalul mă alesese pe mine. Bunica nu făcuse nicio magie iar cuvintele ei nu erau vreo formulă menită să (mă) farmece. Curățat și pregătit pentru încă un destin, inelul nu devenise doar bijuteria mea preferată, ci un fel de talisman de care nu mă puteam despărți.

pexels photo 4974359 Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

Mai mult, aveam impresia că atunci când nu-l port, ceva nu merge bine. Inconștientă de energia și efectele rubinului, poate chiar puțin ignorantă dat fiind faptul că nici nu studiam, nu mă informam despre acestea, rubinul mă ajuta mereu. Aveam o căsnicie minunată, găsisem marea dragoste, aveam succes în tot ce îmi propuneam., reușeam să trec cu bine peste provocările vieții Cu alte cuvinte exact beneficiile cu care este încărcat rubinul.

Beneficiile rubinului

Prin energia sa, rubinul stimulează prima chakră – chakra rădăcină-, sporește forța vitală și este cunoscut ca simbol al logodnei. Purtat pe partea stângă, cât mai aproape de inimă, rubinul aduce fericire și prosperitate tinerilor îndrăgostiți. De asemenea, elimină sentimentele de deznădejde și înlătură gândurile nocive, iar timizilor le transmite încredere. dacă este purtat cât mai aproape de piele, cristalul ne învață iubirea de sine și  ne ajută să învingem cele mai grele perioade ale vieții noastre. 

colier rubin A 1.jpg Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

Indiferent de felul în care rubinul este purtat, ca bijuterie sau individual, acesta crește optimismul și creativitatea.  Iar folosit ca adjuvant în terapie, susține sănătatea ficatului, a inimii, a coloanei vertebrale și a rinichilor. Dacă ne dorim claritate în gândire și înțelepciune, o bună concentrare sau meditație, rubinul le poate oferi.

Povestea chihlimbarului

Dar eu nu știam nimic din toate aceste lucruri. Doar viața (sau poate bunica, de acolo de sus) mi-a îndreptat pașii către un cabinet de cristaloterapie. Aici a început povestea cristaloterapiei și deslușirea unor ”secrete” ale cristalelor de care nu aveam habar.

cristale

Așteptam  cuminte pe canapeaua din antecamera, când terapeuta în cristaloterapie (și bioenergetica) iese ținând în mâini câteva pietre colorate. Întinde mana spre mine parcă invitându-mă să aleg una dintre ele. Portocaliu sau albastru -mă întrebam -,  dar nu am avut timp să mă hotărăsc, deoarece doamna îmi întinde piatra portocalie. Mă roagă să o țin în palmă și să aștept până mă va invita în cabinet.

Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

CRISTALE PENTRU CREATIVITATE SI INSPIRATIE Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

În câteva minute am început să mă relaxez de parcă până atunci, toată planeta se afla pe umerii mei. Ușor ușor, tot corpul îmi era cuprins de o stare care îmi aducea aminte de ceva asemănător. Eram atât de liniștită, migrena cedase ca prin farmec, iar bătăile inimii erau regulate. Începeam să înțeleg multe lucruri întâmplate în ultima vreme, care mi se păreau inexplicabile! Aflată într-o stare de semiadormire, îmi aud strigat numele..

Am pășit cu sfială, de parcă mă temeam să nu stric armonia din camera în care tocmai intrasem. Aveam sentimentul că se va sparge ceva dacă voi călca mai apăsat. În același timp, mi se părea că am o energie specială și că mă aflu  într-un loc foarte drag, prietenos și cunoscut. Un fel de deja-vu, deși totul îmi era necunoscut.

cristale

Cristale și pietre semiprețioase cu forme și culori diferite stăteau frumos grupate. De undeva, dintr-un difuzor de atomoterapie se răspândeau arome care contribuiau la starea relaxantă. Era o simfonie de culori și arome, ca și cum aș fi pătruns într-o altă lume, reală și totuși nebănuită, neștiută sau greu de perceput în această cheie.

Secretele armoniei, cristalelor și cristaloterapia

Care să fie secretul acestei armonii? Cum să mă simt atât de bine într-un timp atât de scurt? Aveam multe întrebări, dar specialistul începuse tratamentul. Se pare că piatra pe care mi-o oferise își făcuse cu brio “treaba”. Era un chihlimbar galben portocaliu, denumit și piatra soarelui. Extrem de valoroasă, chihlimbarul era ”cristalul meu”, care mă alesese și îmi transmisese energie.

Abia atunci am început să înțeleg forța cristalelor și rolul lor în viața noastră. La fel cum procedase bunica cu rubinul, specialistul ”probase” chihlimbarul. Cu mult mai multă experiență, studii și informații decât bunica, doamna (Ana Maria Iliescu) mi-a dat explicațiile de care aveam nevoie, recomandându-mi cărți de specialitate.

Cele mai bune cristale pentru Mercur retrograd 4 Cristale și povești din lumea mea reală (StoneMania)

Proprietățile chihlimbarului

Chillimbarul este cristalul extrem de valoros, cu proprietăți care îl fac util în multe domenii ale medicinii. Migrenele, durerile de gât, durerile de cap, probleme ale sistemului cardiovascular sau cele legate de presiune sunt câteva dintre acestea. Una dintre cele mai importante proprietăți ale chihlimbarului este capacitatea acestuia de a accelera tratamentul mastopatiei.

În cabinetul special amenajat, aromele de verbena și lavandă completau acțiunile chihlimbarului. Pentru acasă, primisem o listă întreagă de recomandări și de uleiuri esențiale pe care le puteam folosi alături de cristale.

Și cum poveștile au un sfârșit la fel s-a întâmplat cu cele două povești ale mele. Fiecare poveste a avut parte de un final neprevăzut. Una, chiar mai puțin fericit. Pentru că suntem oameni și suntem supuși greșelilor, am trăit cu impresia că știu cum să-mi gestionez toate problemele. Viața însă are grijă să ne demonstreze că are nelimitate provocări.

La final

Prin urmare, m-am apucat din nou de căutat informații, cărți, articole și fel și fel de materiale legate de cristale, cristaloterapie și atomoterapie. Am nevoie de ajutorul lor și a elementelor feng shue pentru inspirație, creativitate și pentru familie.

Și desigur, poveștile mele nu cuprind nici pe departe totul despre cristale. Dar cred că a rămas pentru fiecare dintre voi câte ceva de reținut. Iar cel mai important lucru este că indiferent de forma sub care o alegem, cristalul trebuie să se ni potrivească. De aceea, recomand să vă documentați înainte de a alege un cristal și să apelați la specialiști StoneMania Bijoux*.

StoneMania Bijoux

*StoneMania Bijou s-a lansat în 2013. În acest moment, pe site sunt expuse peste 10.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie. Importăm cristale naturale din toată lumea (Brazilia, India, Pakistan, Africa de Sud, China, Peru etc.) și le comercializăm în stare brută, șlefuite sau confecționăm manual bijuterii din acestea.

Bijuteriile cu cristale confecționate la StoneMania Bijou pot fi purtate în funcție de zodie, pentru chakre, pentru proprietățile lor terapeutice și nu în ultimul rând pentru frumusețea lor naturală.

Formată dintr-o echipă de oameni cu experiență, datorită profesionalismului și flexibilității de care au dat dovadă de-a lungul timpului, StoneMania Bijou face parte din topul celor mai apreciate firme care comercializează pietre fine și cristale naturale din România. Trecând pragul magazinului, puteți avea încredere că veți fi informați 100% corect despre produsele comercializate, veți ști cu siguranță dacă cristalul este colorat artificial, dacă este o piatră de sinteză sau dacă este 100% natural.
În magazin, bijuteriile se pot modifica pe loc dacă este cazul.
Toate cristalele vin însoțite de certificat de garanție și conformitate.

Până data viitoare, inspirație și sănătate!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția SuperBlog 2021.

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Shopping și economisire – cashback cu CashClub

Cafeneaua Unique Café by GGM Gastro

Sursa foto: stonemania,pexels

Sursa info: experiențe proprii, specialiast Ana Maria Iliescu

5/5 - (1 vote)