Primăvara aceasta a avut un debut cel puțin derutant. Mai că-mi vine să fredonez pe versurile lui Topârceanu: ”Primăvara asta totuși/ nu-i decât o copie”. Am totuși convingerea că până la urmă, primăvara se va instala cu toate drepturile (și bagajele).

Cuprins

Planuri de primăvară pentru terasa mea

teras

Simt asta privind răsadurile pregătite deja pentru mica mea grădină de legume. Plăntuțele astea firave mă încarcă de optimism și încredere.

Uneori mă las purtată de imaginație și visez cu ochii deschiși, dar realitatea este mult mai pe gustul meu. Știți cum se spune: cu capul în nori și picioarele pe pământ.

Drept pentru care îmi fac întotdeauna foarte bine lecțiile și sunt cât se poate de realistă când vine vorba de planuri. Iar planul acestei primăveri este să reamenajez, să mobilez și decorez terasa. Nu a fost chiar rău nici până acum, dar mobilierului meu de grădină i- a cam trecut vremea.

Terasa – locul preferat

Când soarele începe să încălzească și simt razele ca o mângâiere, petrec mult timp afară. Locul meu preferat este  scaunul- balansoar de pe terasa din spatele casei. Aici îmi încarc inima, plămânii, mintea și sufletul cu aerul curat și proaspăt de pădure.

IMG 20210916 122850 Planuri de primăvară pentru terasa mea

În locul acesta magic îmi găsesc liniștea, echilibrul, și pot fi eu însămi. Este acel loc special unde îmi place să petrec cele mai frumoase momente cu cei pe care îi iubesc cel mai mult. Biroul la care lucrez cu cel mai mare drag și cel mai bun randament.

Doar ciripitul păsărelelor ce zboară sau zăbovesc pentru o gură de apă, mă conectează la realitate. Altfel, pot visa și pot crede că mă aflu oriunde mă duce imaginația. Iar imaginația mă duce cu gândul la atmosfera de vacanță.  Atmosferă pe care mi-am propus să o am pe terasa și în curtea de acasă.

Biano – aliatul meu 

Culorile, mobilierul, accesoriile și decorul, toate îmi vor alina dorul de vacanță. Pe terasa mea cafeaua are gust de vacanță, culorile sunt mai intense și viața mai frumoasă. Dar, după cum spuneam, sunt omul acțiunii și al realității. Cum planul este gata, nu-mi rămâne decât să vă destăinui care sunt ideile.

terasa

Dacă florile mi le-am adus din vacanță, cu mobilierul și accesoriile mi-a fost mult mai ușor. Cu ajutorul motorului de căutare Biano, singura problemă a fost să decid ce anume aleg din diversitatea de produse. 

Experiența ne-a dovedit că setul format din canapeaua cu 2 locuri și 2 fotolii nu este suficient atunci când suntem împreună cu copiii sau prietenii. Nici cele două șezlonguri nu au cum face față când suntem mai mulți.

Mobilier și decor readaptat nevoilor

Altfel spus, ne-am convins că mobilierul achiziționat inițial nu este cel mai potrivit. E drept, a fost făcut în grabă și nu m-am implicat deloc. Considerând că nu am expertiza necesară, am lăsat lucrurile pe mâna altora. Ei bine, nu a fost o gândire corectă. De aceea am spus că mă bazez pe experiență și faptele din teren.

terasa - set mobilier grădină biano

În primul rând am decis să extindem spațiul de relaxare al terasei. De la canapeaua cu două locuri am trecut la două canapele și fotoliile aferente acestora. Am optat pentru această variantă atât pentru estetică cât și pentru utilitate.

Cele două seturi le pot amplasa separat sau unele lângă altele, în funcție de situație. Pe de altă parte, păstrez ideea scaunului- balansoar din care visul de vacanță pare mai real. Am găsit un model care mi se potrivește, pentru că da, acesta este pentru mine. Îl cedez însă cu plăcere celor mai mici membri ai familiei.

Atmosfera de vacanță la mine acasă

Apropo de vis și realitate, terasa îmi oferă o priveliște minunată. Totuși, mai suportă ceva îmbunătățiri în vederea obținerii atmosferei de vacanță. Cele câteva accesorii la care m-am gândit vor avea exact efectul scontat. Ghivecele de perete pe care le-am ales sunt completate cu succes de mini spalierele din lemn pentru flori.

IMG 20210911 105411 Planuri de primăvară pentru terasa mea

Măsuțele pentru cafea sunt și ele parte din cele două seturi. În acest fel nu vom mai fi nevoiți să ne înghesuim atunci când ne strângem cu toții. 

Pentru suplimentarea locurilor m-am inspirat tot din destinațiile de vacanță. Taburetele multifuncționale pe care le-am ales extrem de potrivite. Acestea pot fi utilizate ca scaune și locuri de depozitare, dar și ca suport pentru picioare.

Mobilier terasă 

De asemenea, am pus câteva perne în plus care pot fi utilizate pe marginea piscinei. Bineînțeles, atunci când aceasta este neocupată de iubitorii de bălăceală. Dacă am ajuns aici, trebuie să recunosc că nu am rezistat și am ales nuferi pentru piscină.

Mergând pe aceeași linie- material și culoare: ratan maro- aleg 4 șezlonguri de grădină. Chiar dacă plaja piscinei nu este foarte generoasă, permite încă 2 șezlonguri. Fără a altera în vreun fel designul sau lejeritatea spațiului.

terasa - set 2 sezlonguri ratan biano

Acestea pot fi amplasate de o parte și de alta a piscinei sau pe o singură parte. Acestora le-am  adăugat 2 umbrele hawaiene care se potrivesc perfect întregului decor.

Planuri de primăvară pentru terasa mea 

Piscina trebuie să rămână principalul element dincolo de terasă. Ceea ce înseamnă că am nevoie de un decor aerisit. Chiar și  plantele trebuie foarte atent alese, deoarece nu vreau să mă trezesc cu mii de frunze în apă.

e7294bb73d213d6b231534f6ee90319b3c6402f5 outsunny umbrela hawaiana portabila pentru gradina mare impermeabila tavan o160cm Planuri de primăvară pentru terasa mea

De aceea, specii deosebite de trandafiri japonezi înconjoară baza gardului și mușcatele curgătoare  pe gard. Decorul este completat doar de corpurile de iluminat. Atât pentru piscină cât și pentru terasă și grădină. 

Și pentru că decorul și mobilierul pentru cei mari este aproape gata, mă îndrept către cel pentru pitici. Piticii familiei, desigur. Și pentru că pe Biano este extrem de ușor de căutat, fără nervi și alergătură inutilă, am găsit piesele potrivite. Concret, am găsit fotolii speciale pentru copii, accesorizate cu umbrelă.

9edd6b971a384e0fbc4a980240f23d83 Planuri de primăvară pentru terasa mea

La final

Hei, și acum a venit și finalul: nota de plată. Dar nu vă faceți griji, deoarece am avut grijă să nu depășesc bugetul special alocat. Am cântărit bine și am ales produsele cu cel mai bun echilibru preț-calitate.

Nu-mi rămâne decât să aștept primăvara! Sper ca soarele să nu se lase prea mult așteptat. Voi ce planuri aveți cu amenajarea pentru primăvară a terasei sau balconului?

Până data viitoare, spor la pregătirile de primăvară!

Cu drag, MM

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022- Biano

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

5 ani Unique by MM- aniversare vs. restartare

Și vine vremea îndurării- John Grisham

Rate this post