Bun găsit, prieteni! Miroase a primăvară! A ghiocei, viorele, brândușe, și a pământ reavăn. Se aud păsărelele gălăgioase din pădure ce par să strige adunarea. Sau, să- și caute perechea.

Primăvara e aproape, nu mai este nicio îndoială. Chiar dacă Baba Dochia își scutură cele 9 cojoace, nu mai are putere și va fi nevoită să lase loc primăverii.

Unique by MM -

5 ani Unique by MM- aniversare vs. restartare

Primăvară, care de obicei dă un nou start și anunță trezirea la viață a naturii.  Iar asta nu face decât să ne însuflețească și pe noi. Simțim nevoia unei restartări. Unii încep programe de detoxifiere, alții demarează noi proiecte sau noi planuri.

Există însă și unii care doresc să restarteze creativitatea. Se numesc superbloggeri și se învârt precum gâzele care caută o rază de soare, în jurul ediției de primăvară Spring SuperBlog 2022.

Simt și eu la fel, în fiecare primăvară. Odată cu sosirea primăverii, fie și doar calendaristic, mă inundă o energie și o pozitivitate aparte. Pun pe hârtie toate proiectele, dorințele și chiar aroganțele. Așa îmi place mie să numesc lucrurile pe care nu le fac în fiecare zi sau în mod obișnuit.

Martie -luna aniversărilor

unique

Dar de data aceasta, nu de aroganță vorbesc, căci este mai mult și mai important. În to do list -ul meu se afla – la loc de cinste aș putea spune- o aniversare. Bine, bine, aveți dreptate. V-am mai spus că martie este luna cu nici mai mult nici mai puțin de 6 aniversări și 5 aniversați. Plus cele două zile pe care toată lumea le știe: 1 și 8 martie.

Dar în afara tuturor acestora, toate la fel de importante, se mai adaugă ceva. Mai am o aniversare pe care o pot numi și mai personală, mai de suflet, mai altfel. Când spun asta, mă refer la aniversarea de 5 ani a blogului meu, Unique by MM.

Ani cu adevărat speciali și unici din punct de vedere al pasiunii mele pentru scris. Pentru că așa au fost cu Unique by MM! 5 ani de realizări, de satisfacții și de motivația  de a continua ce am început.

unique

Unique by MM 

Oportunități de a cunoaște oameni geniali, de a descoperi afaceri, branduri și idei de care altfel, poate nici nu aș fi știut. Încrederea de care am nevoie pentru a mă face auzită și înțeleasă, pentru a fi de ajutor cuiva.

Iar într-o oarecare măsură, un merit îl are și cea mai longevivă competiție blogosferică, SuperBlog. Și nu, nu o spun de dragul de a o spune, nici pentru a da bine. Nici vorbă! Mai mult, am argumente solide în favoarea afirmației făcute.

Argumente pro SB

Primul ar fi acela că am învățat cu ce se ”mănâncă” bloggingul. Experimentând pe pielea mea, nu altfel. Adică, nu din tutorialele cu care petrecusem timp în cele 6 luni cât împlineam la vremea primei înscrieri. 

IMG 20200803 103255 5 ani Unique by MM- aniversare vs. restartare

Deloc de neglijat este și faptul că am am început să primesc colaborări. Ușor- ușor, nu vă imaginați că m-au copleșit, că au dat năvală brandurile. Dar acela a fost începutul. Ceea ce fost extrem de încurajator și a reprezentat primul pas pe drumul cel bun.

Împreună, cele două argumente au fost printre cele care m-au ajutat cel mai mult. A mai fost Claudia, pe care am numit- o ”cel mai calm om” din câți întâlnisem. Omul care pare că te știe ca pe cel mai vechi și bun prieten. 

Premiile SuperBlog

Nu-mi place ipocrizia și nici nu fac parte din tagma celor cu astfel de ”calități”. Prin urmare voi continua cu ceva ce m-ar putea cataloga crud de sinceră. Să nu ne ascundem după degete: premiile puse în joc sunt tentante și ne atrag pe toți.

unique

Acestea fac parte din motivația și satisfacția fiecărui participant. Ceea ce este normal și firesc. Asta înseamnă competiție: experiență, exercițiu, dar și premii. Bucuria învingătorului se traduce prin satisfacție, recunoașterea meritelor și a muncii depuse.

Desigur, nu spun că participanții la competiție se transformă în niște vânători de premii. (Sau, da ?!?) Mulți dintre bloggerii participanți nici nu se uită la premiile puse la bătaie de sponsori. Mă număr printre aceștia, de aceea afirm că premiile reprezintă doar o motivație în plus. Cu alte cuvinte, contează, sunt luate în calcul.

5 ani Unique by MM- aniversare vs. restartare

Vorbeam însă despre restartarea creativității și despre aniversarea de 5 ani a blogului Unique by MM. Deși merită din plin sărbătorit, primăvara a debutat cu umbre de tristețe și îngrijorare mai negre decât cele provocate de pandemie.

pexels photo 1809344 5 ani Unique by MM- aniversare vs. restartare

Tot ce plănuisem pentru aniversarea Unique by MM am lăsat deoparte. Pare să nu mai aibă aceeași strălucire. Mi-am permis însă să fac un mix între sărbătoare și restartare și să fac ce știu: să scriu. Mai mult, mai bine, mai calitativ și mai util.

Viața merge mai departe. E în firea lucrurilor, de altfel este chiar una din definițiile vieții. Nu pot spune decât că e necesar să înțelegem în acest fel lucrurile. Pe lângă faptul că nu ne putem opri (ne-am mai oprit o dată și nu știu cât de  bine a fost) trebuie să avem grijă de noi. Doar așa putem fi de ajutor și altora.

La final

În acest context am inclus posibilitatea înscrierii Unique by MM în competiția SuperBlog. Așa, de aniversare! Habar nu am dacă voi scrie la toate probele, deși îmi place să fiu finalistă. Și evident, iau în calcul toate argumentele amintite și multe altele.

unique

Încă nu știu ce se va întâmpla pe parcurs, dar am o singură certitudine: voi merge mai departe. Cu mai multă determinare, cu mai multă implicare, cu mult mai mult drag. Și bineînțeles, cu mai multă creativitate.

Desigur, nu v-am uitat nici pe voi, prietenii care ajung pe blog. Vouă vă datorez mulțumiri și recunoștință pentru că mă citiți, mă susțineți și încurajați. De aceea, aștept opiniile voastre în comentarii. Țineți-mi pumnii!  Mulțumesc!

Până data viitoare, sănătoși, creativi și în pace să fim!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Și vine vremea îndurării- John Grisham

Primăvară, primăvară … Primăvara 2022 

 

Rate this post