Pe vremea bunicii nu se știau prea multe lucruri despre alimentația sănătoasă. Motivul era simplu: nu exista poluare, nu se gătea decât la foc mic (pe plită) iar produsele alimentare nemodificate sau tratate.

Cuprins

Alimente ORGRAN- sănătate și bucurie în farfurie

alimente

Odată cu evoluția, s-au cam pierdut din valorile nutriționale ale alimentelor. Iar problemele de sănătate s-au înmulțit. Din păcate, nici acum nu există o educație a alimentației sănătoase. Totuși, tendința spre un stil alimentar (și de viață) sănătos este tot mai mare.

Mare parte din cei convinși să adere la o alimentație sănătoasă au făcut-o în urma problemelor apărute. Eu însămi sunt un exemplu și din acest motiv îmi spun povestea ori de câte ori am ocazia.

Cu speranța că voi reuși să ajung la inima și rațiunea fiecăruia pentru a adopta un stil alimentar sănătos. Din dorința de a ajuta și a încuraja, să evite greșelile pe care le-am făcut. Și nu în ultimul rând, pentru a împărtăși experiențe cu alimente sănătoase.

Prima regulă: stil alimentar sănătos

NSI Orgran 1080x1080px 6 martie Alimente ORGRAN- sănătate și bucurie în farfurie

După un program epuizant, un orar dereglat al meselor și un regim haotic, au apărut problemele de sănătate. Deloc minore, (pe acestea le ignorasem cu nonșalanță), problemele de sănătate m-au tras pe dreapta.

Cum era de așteptat, după intervenția medicală, prima regulă a fost adoptarea stilului alimentar sănătos. Iar pentru asta, aveam nevoie de alimente sănătoase.

Boala celiacă, diabetul, alergii alimentare

Obișnuită cu bunătăți (a se citi dulciuri) pregătite în casă, a fost greu să schimb obiceiurile. Știam însă că era singura soluție. Mai mult, cei din jurul meu se confruntau cu probleme de tot felul. Parcă mai des decât de obicei, aflam despre probleme care influențau comportamentul alimentar. 

Un exemplu era și cazul prietenei mele. Leni scădea vizibil și alarmant în greutate și se simțea tot mai rău. Analizele de tot felul nu reușeau să descopere adevăratul motiv al stării sale. Dar, într-un final, Leni a descoperit că nu tolera glutenul. Cu alte cuvinte, suferea de o formă a boala celiacă.

alimente

Ce este ORGRAN

Leni a început să folosească făina fără gluten și să elimine acele alimente care conțineau gluten. I-a fost greu la început, deoarece nu găsea făină fără gluten pentru a-și face pâinea în casă. Apoi, mi-a povestit despre produsele ORGRAN pe care le-a descoperit.

ORGRAN este un brand alimentar iubit pe plan internațional, care nu a stat deoparte și a răspuns în ultimii 30 de ani situației delicate în care se află persoanele celiace (alergice la gluten) sau cu alte alergii alimentare.

Fabrica ORGRAN din Australia este printre puținele din lume certificate 100% fără gluten sau alte urme de alergeni.

ORGRAN încorporează o mulțime de super alimente consacrate pentru proprietățile nutritive, alternative sănătoase pentru vegani, vegetarieni sau persoanele atente la dietă.

Alimente sănătoase și gustoase

alimente

Pentru mine a fost ca o revelație. Descoperisem că unul dintre membrii familiei sufereau de alergii alimentare. Iar eu aveam nevoie de alimente naturale de calitate. Care să nu conțină gluten, organisme modificate genetic sau adaos de zahăr.

Mă chinuisem să găsesc soluții pentru meniuri care să aibă gustul cu care eram obișnuiți. Rezultatele nu erau deloc satisfăcătoare. Altfel spus, cu ajutorul prietenei mele găsisem soluția salvatoare. Aveam alimente care aduceau gust și sănătate în același timp.

Produse folosite

Fără să tânjim după rețetele preferate, aceste alimente asigură nutrienții, mineralele și vitaminele necesare. Folosesc făina fără gluten, pastele, biscuiții sau mixurile pentru copt, dar  și ingrediente „interzise”.

Diabetul, alergiile sau boala celiacă pot fi date uitării. Mai mult, toată familia a adoptat un stil alimentar sănătos, dieta vegană.

orgran paste vegetale din orez si porumb cu forme de animale fara gluten si alergeni x 200g 172 431028 Alimente ORGRAN- sănătate și bucurie în farfurie

Îmi place să experimentez, să mă joc cu ingrediente și produse cu ajutorul cărora inventez, reinterpretez sau adaptez rețete. În același timp, nu mă feresc să aleg rețete noi, împrumutate de la cei mai experimentați.

Aș putea să vă vorbesc mult despre meniuri și rețete pe care le fac în casă fără să mă simt vinovată. Chec, tort, niște clătite sau biscuiți, pe toate le putem consuma fără grija glicemiei, alergiilor și altor probleme. Dar dintre toate acestea, am ales una dintre rețetele preferate ale familiei.

Tort vegan cu portocale și cremă de ciocolată

Motivul pentru care v-o împărtășesc pe aceasta este apropierea aniversării primilor 3 membri ai familiei.  Desigur, pe lângă principalul motiv: alimentația sănătoasă.  Este vorba despre rețeta de tort vegan cu portocale și cremă de ciocolată – fără coacere și fără gluten. Rețeta am luat-o de la o bloggeriță vegană pe care o apreciez.

alimente

Ingrediente de bază

  • 150g de unt de arahide (sau orice alt tip de unt din nuci și alune)
  • 55ml de sirop de agave
  • 135g amestec pentru tort de ciocolată 
  • 40g de cacao pudră
  • 70g de fulgi de ovăz fără gluten
  • 200g de piure de mere și afine
  • 160ml de sirop de agave
  • 110ml de apă plată (sau un lapte vegetal: soia, ovăz, cocos, etc.).

Decor:

  • cremă de ciocolată  (cremă de ciocolată vegană) – eu  pun un strat fin, dar poate fi și mai gros
  • câteva felii de portocale (sau clementine, mandarine, grapefruit)
Recomandări

Pentru o notă și mai fresh, se consumă împreună cu bucăți din citricele preferate. De asemenea, citricele se taie exact înainte de servire. Astfel, acestea vor fi mereu proaspete, gustoase și aromate. 

Tortul este vegan, dulce, aromat și destul de consistent. Este un desert care poate fi consumat în orice moment al zilei.

crackers organic original crocant cu seminte fara lactoza gluten bonvita 246 1142 Alimente ORGRAN- sănătate și bucurie în farfurie

La final

Dragii mei, închei spunându-vă doar atât: trăiți sănătos. Folosiți alimente gustoase, dar sănătoase și savurați preparatele preferate fără temeri. Bucurați-vă în aceeași măsură de felul de mâncare preferat, cât și de desertul iubit, cu ajutorul alimentelor recomandate mai sus.

Până data viitoare, alegeți sănătos, alegeți inteligent!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Fata invizibilă/Blue Jeans -recomandare

Claret credit – prietenul antreprenorilor (imobiliari)

Rate this post