M-am trezit de multe ori în situații, când îmi spuneam că trăim într-o lume nebună. Dar nu știam ce înseamnă să treci prin vremuri nebune. Sau, cel puțin greu de îndurat și de depășit.

De vreo doi ani și mai bine, am început să înțeleg aceste vremuri. Deși, nu mi-aș fi dorit să le trăim. Ce rămâne însă dincolo de tot ceea ce se întâmplă, suntem noi, oamenii.

Cuprins

Femi.Eko® – povestea unei femei

Femi.Eko® - produse

Se spune că ”Singurul prieten cu care rămâi până la sfârșitul vieții, ești tu”. Da! Noi cei care ne confruntăm cu problemele firești ale vieții, de când ne știm. Indiferent de vremuri, indiferent de lume. Pur și simplu #FĂRĂSTOP.

Introducerea (sper să nu o considerați lungă și alambicată), are scopul de a aduce în atenție femeia modernă. Femeia sensibilă și totuși puternică, dacă ne gândim doar la felul în care știe să facă față perioadei lunare: menstruația. Povestea unei femei care a făcut cunoștință cu Femi.Eko®.

Da, știu! Nu este un subiect tocmai confortabil pentru foarte mulți dintre noi. Ba chiar uneori este considerat tabu. Dar, nu degeaba am spus că firescul lucrurilor se întâmplă indiferent de vremuri, oameni și (pre)concepții.

Acesta este unul dintre ele. Fie vreme de pandemii, războaie sau perioade normale, aproximativ 800 de milioane de femei din lume au menstruație.

femieko postari valentines day2 Femi.Eko® - povestea unei femei

Mi se părea ceva rușinos

Abordarea ”problemei” este cu siguranță diferită, de la femeie la femeie. În funcție de educație, de personalitate sau mentalitate. Eu însămi sunt un exemplu care nu se număra printre fanii subiectului.

Mult timp mi-a fost jenă să vorbesc că sunt la menstruație. O numeam ”perioada indispusă”. Consideram ceva ce trebuie ascuns cât mai bine, ceva rușinos. De parcă eram etichetată într-un fel sau, aveam lipit pe frunte mea ceva oribil.

Iar apropourile venite din partea ”sexului puternic” mă deranjau teribil. Chiar dacă nu eram eu ținta, tot mă supărau și le consideram de prost gust.

Remarcile supărătoare erau scoase imediat pentru orice ton ridicat, iritare, ceva sesizat în comportamentul colegelor. Expresiile de genul ”e la ciclu”, ” e pe stop”, ”e în perioada aceea” etc. mă exasperau.

Femi.Eko®

Promisiunea

Comportamentul acesta m-a determinat să fiu și mai crispată, și mai închisă în mine. Făcusem o promisiune față de mine: Nu voi lăsa pe nimeni (mai ales bărbații) să afle că era eram ”indispusă”. Astfel, în fiecare lună, în perioada menstruației căutam cu disperare soluții. 

Foloseam ținute în culori închise, schimbam foarte des tampoanele și eram foarte atentă la machiaj. Evitam să stau prea mult pe scaun, deși la birou nu prea aveam de ales. Mă consideram oarecum vinovată pentru lipsa de încredere și de pudicitatea mea.

Fiecare femeie are o poveste

Nici nu vreau să vă mai povestesc cât de greu îmi era. Cât de stresant era și câte am pierdut din cauza ”problemelor lunare”. Una dintre acestea a fost examenul la Academia Militară.

Femi.Eko®

Sunt sigură însă, că fiecare femeie are o poveste. Propria poveste. Foarte probabil, unele  femei au și acum parte de experiențe și mai neplăcute.  De povești și mai triste. Pentru mine însă, povestea s-a schimbat într-un mod plăcut. Și sper ca multora să li se întâmple la fel.

Povestea mea s-a schimbat

La un moment dat, într-o emisiune tv. un medic specialist vorbea despre menstruație. O făcea într-un mod special, pe înțelesul tuturor. Mi-a plăcut îndeosebi comparația pe care a făcut-o între aparatul genital feminin și o floare. Cât de sensibilă și delicată este femeia (și) din acest punct de vedere.

Din acel moment, am înțeles că viața mea trebuia să fie ”normală” și la menstruație. De atunci, nu mi-a mai fost jenă să vorbesc despre menstruație sau despre produsele folosite. 

Femi.Eko® - cupă menstuală

Deși atunci nu era o gamă prea largă de produse, care să ofere siguranța și igiena necesare. Mi-ar fi plăcut să fi existat de pe atunci: cupe menstruale, chiloți menstruali sau absorbante reutilizabile Femi.Eko®.

Femi.Eko® 

M-ar fi ajutat să mă simt mai puțin complexată, mai ales după ce am devenit mamă. Tot timpul am avut o menstruație abundentă, dar în perioada de după naștere disconfortul era și mai mare.

De aceea, produsele reutilizabile, ecologice și accesibile mi-ar fi fost un real suport. Un prieten. Dar, ce este Femi.Eko® și de ce mi-aș fi dorit produsele acestui brand? 

Femi.Eko®

Un brand, o poveste

Îmi place să spun despre Femi.Eko® că este o poveste frumoasă. Povestea unei femei care a transformat experiența disconfortului menstrual, în produse menstruale sustenabile, sănătoase și ecologice.

DSC03313JPG Femi.Eko® - povestea unei femei

Și pentru că mândria de a fi român nu poate fi ignorată, trebuie să spun că este vorba despre o româncă: Narcisa Christiansen. 

Femi.Eko® este brandul apărut în Danemarca.  cu scopul de a veni în întâmpinarea femeii moderne. Acesta a creat produse menstruale reutilizabile și ecologice, dar la prețuri accesibile. Misiunea: produsele brandului să ajungă la fiecare femeie, indiferent de educație, venituri sau vârstă

De ce produsele Femi.Eko®

Produsele Femi.Eko® sunt soluția ideală pentru femei și pentru Planetă. Sunt produse care ne pot ajuta să eliminăm stresul și teama zilelor de menstruație. Să fim sigure pe noi, să ne bucurăm de igiena adecvată și să alegem ce ni se potrivește.

Materialele din care sunt confecționate aceste produse sunt non toxice, durabile și sustenabile. Atent selecționate, testate și atestate, produsele protejează sănătatea femeilor.

Femi.Eko® - chiloți menstruali

Diversitatea gamei de produse se adresează femeilor și fetelor la menstruație, post-partum, celor cu incontinență sau pentru protecție zilnică. Dincolo de grija pentru femei, Femi.Eko® promite produse menstruale sustenabile. Cu alte cuvinte, protejează natura și Planeta

Promisiunea Femi.Eko®  

  • Dezvoltă produse confortabile pentru perioade fără scurgeri.
  • Oferă produse ecologice și practici de afaceri cinstite.
  • Se angajăm să producă mai puține deșeuri pentru Planetă. De la ambalaje până la produse.

    și avantajele produselor

  • Super confortabile 
  • Economice 
  • Protecție aproape o zi întreagă, cu un singur produs
  • Utilizare între 2-5 ani
  • Materiale testate, naturale
  • Prietenoase cu zona intimă
  • Fără chimicale
  • Fără iritații 
  • Reutilizabile și reciclabile
  • Better for you, better for the planet

Alegerea mea

femieko postari februarie1 Femi.Eko® - povestea unei femei

V-am obișnuit cu poveștile mele, care îmbracă o experiență. Prin urmare, vă imaginați că am ales produsele noului brand despre care am vorbit. Care credeți că a fost alegerea mea? Evident, nu pot aștepta până răspundeți la întrebare.

Chiloți menstruali

femieko postari februarie2 Femi.Eko® - povestea unei femei

Prin urmare, vă voi spune că alegerea mea au fost chiloți menstruali Femi.Eko® . Aceștia sunt disponibili în varianta absorbație moderată- fără cusături – ediție limitată- și super absorbație.

Propria opinie contează întotdeauna dacă este împărtășită cu prietenii. Motiv pentru care las aici câteva cuvinte pentru voi. Am ales culoarea mea preferată – nude- și varianta fără cusături. Probabil vă veți întreba de ce am luat o singură pereche.

femieko postari februarie3 Femi.Eko® - povestea unei femei

Experiență și opinii

Răspunsul meu este unul real și sincer: mi-am dorit mai întâi să încerc.  Să văd dacă mi se potrivesc, dacă mă simt confortabil și sunt delicați cu zona intimă. În plus, chiloții menstruali pot fi folosiți până la 2 ani. Se întrețin ușor și au capacitatea de absorbție de 3-4 tampoane obișnuite (30 ml). 

Femi.Eko®

Sunt exact așa cum am citit. Cu doar 2 mm grosime și mai multe straturi (3- 4), chiloții menstruali Femi.Eko® îmi oferă libertate de mișcare și confortul dorit. Utilizarea lor m-au scutit de tampoanele și absorbantele de unică folosință.

Femi.Eko®

În felul acesta, voi evita generarea tonelor de deșeuri (1 pachet absorbante echivalentul a 6 pungi plastic).

De asemenea, materialele folosite nu conțin chimicale sau PFA. Chiloții menstruali sunt extrem de comozi și pot fi folosiți până la 12 ore pe zi. Apropo: suntem atenți la fiecare leuț cheltuit. Vă imaginați câți bani am economisi?

femieko postari februarie6 Femi.Eko® - povestea unei femei

La final

Ei bine, m-am convins că sunt soluția cea mai bună pentru mine. De aceea am decis să comand unul dintre pachetele Combo.

femieko postari februarie7 Femi.Eko® - povestea unei femei

Voi ați aflat de brandul Femi.Eko® și produsele sale? Le-ați folosit deja? Ce produs ați ales și ce experiență ați avut? Dacă răspunsul este negativ, sunteți dispuse să le încercați? 

Până data viitoare, aveți grijă de voi!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022
Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Fantomele trecutului -Victoria Fox (recomandare carte)

Doctor(e) Business, simt ceva în regiunea … businessului

Rate this post