M-am întrebat de multe ori dacă moștenim farmecul. Dacă farmecul se cultivă, este transmis sau întreținut. Dar, ce ar fi  întrebările fără răspuns, dacă nu doar niște mistere copilărești fără valoare. Prin urmare, eu am căutat să înțeleg și să aflu răspunsuri.

Cuprins

Farmecul se cultivă, se întreține și se transmite

Farmecul

Cu siguranță, în copilărie nu cunoșteam înțelesul cuvântului farmec. Doar semnele de întrebare și fascinația pentru un ten impecabil își făcuseră loc în mintea mea. Și admirația pentru mâinile îngrijite, părul strălucitor, pentru farmecul aparte al unor oameni.

Dezvoltasem un adevărat cult pentru tenul catifelat și fin ca un porțelan al mamei. Pentru mirosul de proaspăt ca o primăvară și parfumul discret. O priveam ca hipnotizată pur și simplu, în fiecare seară, când se așeza în fața oglinzii. Indiferent cât de târziu sau oricât de obosită era, își aloca câteva minute pentru ritualul său.

Ritual sau magie?!?

Da, era un ritual! Doar mintea mea de copil îl percepea ca pe o magie. Mâinile mamei poposeau pentru câteva clipe într-un borcănel drăguț Farmec. Apoi, își plimba vârfurile degetelor (albe de cremă) cu blândețe peste obraji, frunte, ochi, coborând pe gât.

farmecul

Eram prea mică pentru a înțelege și a urma acest ritual de îngrijire al tenului. Dar suficient de mare să înțeleg explicațiile mamei despre îngrijirea mâinilor, a picioarelor, întregului corp.

Îndeajuns de motivată să procedez la fel pentru a avea tenul ei, să miros ca ea. Mai ales că mă supărau pistruii care îmi apăreau primăvara și nici aspectul obrazului nu mă încânta.

Farmecul se întreține

”Până să ajungem la cremă hidratantă pentru ten, avem nevoie de apă și săpun. Orice ritual de îngrijire începe cu o curățare minuțioasă, fără a neglija niciun centimetru al corpului. Nu uita să acorzi aceeași atenție îngrijirii mâinilor, și picioarelor tale. În fiecare zi. Ca o mulțumire pentru ajutorul pe care ți-l dau.

Toate femeile sunt frumoase și au farmecul lor. Trebuie doar întreținut. Farmecul tău stă în pistruii ăștia (și m-a pupat cu dragoste pe obraz). Acum nu ai nevoie de creme.” 

farmecul

Cuvintele acestea le-am auzit în momentul în care m-am deconspirat, alunecând din ascunzătoarea mea. Nu știu sigur dacă întâmplarea a fost cea care m-a făcut să țin minte și lecția primită de la mama.

Farmecul se cultivă în familie

Știu sigur că din acel moment, pistruii nu mi se mai păreau atât de urâți. Și îmi amintesc perfect cum mi-a dezvăluit secretele îngrijirii și ritualului său. De altfel, deloc complicate, dar esențiale.

Încet- încet, primeam răspunsurile pe care le căutam. Aha! Deci așa se transmit mai departe valorile generațiilor viitoareîncepusem să-mi spun. Farmecul nu este ceva iluzoriu, ci dimpotrivă, ceva foarte concret și palpabil. Constatam prin experiențe proprii și ale familiei un lucru cert: farmecul se cultivă în familie.

Mama nu a fost scutită de provocările și încercările vieții. Și nici nu a avut acces la oportunitățile și diversitatea produselor de astăzi. Cu toate acestea, învățase la rândul ei să-și respecte tenul, mâinile și picioarele.  Acestea reprezintă ”cartea de prezentare a femeii” – cum spunea ea. Iar a ei arăta de invidiat!

farmecul

Farmecul se transmite din generație în generație

Învățase de la bunica (și ea o femeie foarte atentă la îngrijirea corpului), diverse trucuri  sau rețete. Spre exemplu, nu avea apa micelară cu aloe vera  dar își prepara singură apa de trandafir. Cu alte cuvinte, aflam cum farmecul se cultivă, se întreține și se transmite din generație în generație

Bineînțeles, am propriul ritual de îngrijire. Respect regulile și etapele învățate de la mama și profit de șansa oferită de produsele Farmec. Sub umbrela brandului le- am găsit pe cele potrivite pentru tenul și corpul meu.

Gama Farmec – concept nou

Anul acesta, gama Farmec a fost relansată și vine cu un logo nou și design modern. Gama Farmec oferă soluții complete care răspund tuturor nevoilor tenului, mâinilor și picioarelor. Noul concept este „Farmecul se cultivă în familie. Din generație în generație” și susține cultivarea ritualurilor de îngrijire sănătoase pentru corp și minte.

Ritual de îngrijire și igienă cu Farmec

VLT08525 EditJPG 1 Farmecul se cultivă, se întreține și se transmite

Desigur, ritualul meu începe cu ce mi-a transmis mama: curățarea corpului. Spre deosebire de mama, folosesc machiajul aproape zilnic. De aceea, curățarea începe cu demachierea tenului.

Apoi, spălatul și dezinfectatul au devenit obiceiuri inseparabile în ultima vreme. Motiv pentru care igiena mea are nevoie de mai multe produse. În noua gamă Farmec am găsit demachiantul cu argan, săpun lichid sensitive glicerină și dezinfectant.

Urmează apa micelară aloe vera și neapărat un tonic. Corpul mi-a arătat cât de inteligent este și cât de bine își cunoaște nevoile. În plus, suntem unici! Prin urmare, acestea sunt produsele care îi satisfac cerințele. 

Pentru tenul și corpul meu

farmecul

Ritualul de igienă continuă cu baia (sau dușul, după caz). Deși s-ar putea crede că pielea corpului este mai puțin sensibilă, în ceea ce mă privește nu este valabil. Gelurile de duș și săpunurile lichide pentru piele sensibilă corespund tipului meu de piele. Cu ingrediente cât mai naturale, blânde cu pielea și cu efect hidratant.

De 2 ori pe săptămână folosesc și un exfoliant, atât pentru ten cât și pentru corp. Provocările vin odată cu fiecare etapă a vieții, iar alegerile mele trebuie să țină cont de absolut toate aspectele.

Farmec îmi dă posibilitatea introducerii produselor în ritualul meu, funcție de acestea. Crema activator de tinerețe de noapte  (gama Gerovital Luxury) este produsul potrivit tenului în această etapă. O aplic în fiecare seară pe față și gât, masând blând până la absorbția totală. De asemenea, aplic zilnic o cremă contur ochi cu argan.

604 FARMEC crema maini Reparatoare 100 01 1 Farmecul se cultivă, se întreține și se transmite

 

Farmecul se cultivă, se întreține și se transmite

Hidratarea este deosebit de importantă pentru întreg corpul. Mai mult, îmi doresc să păstrez cât se poate de mult o piele cu aspect tânăr, ferm, fără celulită. Pentru toate acestea am nevoie de cremă hidratantă, nutritivă, cum este cea cu aloe vera sau argan.

Gama nouă

Fără alte amănunte, trec la îngrijirea picioarelor și a mâinilor. Cum spuneam mai devreme, și îngrijirea acestora este extrem de importantă. Noua gamă Farmec oferă soluții și pentru îngrijirea mâinilor și picioarelor. 

Am ales dintre balsamuri și creme pentru mâini, creme îngrijire călcâie, antiperspirante sau soluții pentru picioare.

Ei bine, pentru mine este foarte important ca toate aceste produse să le găsesc în același loc. La pachet, cum ne place să spunem. Cu siguranță, nu sunt singura care gândește în felul acesta.

Acesta este încă un motiv pentru care noua gamă Farmec este alegerea potrivită. Deoarece părul are nevoie de o îngrijire deosebită, șamponul face parte din această gamă.

farmecul

Ce transmit generațiilor viitoare

Dar spuneam că farmecul se transmite. Este rândul meu să transmit mai departe ritualul de îngrijire și igienă. I-am învățat pe copii să-și respecte corpul și mintea printr-o igienă și o îngrijire atentă. Dar dincolo de asta, trebuie să fie atenți la nevoile corpului și să-și aleagă inteligent produsele.

Le-am transmis dragostea pentru natură, natural și pentru brandurile cu tradiție. Farmec are o istorie de peste 130 de ani. Calitatea și preocuparea continuă pentru crearea de produse noi, care răspund tuturor nevoilor, îl mențin în topul brandurilor consacrate. Totodată, transmit încrederea și experiența pe care le am în ceea ce privește Farmec(ul).

Până data viitoare,  fiți fermecători!

Cu drag, MM

Articol înscris în competiția Spring SuperBlog 2022

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți prietenilor. Abonați-vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Portretul dorit – Laura Morelli (recomandare carte)

Nunta la mare – eveniment memorabil (Hotel Opal)

5/5 - (2 votes)