În odaia bună a bunicii, cufărul din lemn plin cu lucruri de sărbătoare mă atrăgea ca un magnet. Adoram fiecare piesă așezată cu grijă din cufărul bunicii, dar mai exista un motiv pentru care abia așteptam să intru în acea cameră. După ce văzusem inelul cu piatră mov al bunicii, simțisem o uimitoare și inexplicabilă atracție. Pur și simplu mă fascinase.

Cuprins

Ametistul – povestea primului cristal din viața mea

ametistul

Aș fi stat zi și noapte acolo, în camera cu miros de levănțică și frunze de nuc. Dar adevăratul motiv era inelul cu ametist al bunicii. Din clipa în care l-am văzut s-a întâmplat ceva inexplicabil. Pentru că, dincolo de frumusețe, bijuteria avea o poveste extraordinară.

Povestea inelului cu ametist

Atât de impresionantă, încât eram convinsă că inelul cu piatră mov avea puteri magice. Ce altceva să fi crezut după ce aflasem povestea incredibilă spusă de bunica? Până și numele pietrei îmi suna așa, ca într-un basm fantastic. 

Părea povestea unui inel fermecat. Abia așteptam să ajung la bunica, să privesc și să ating din nou inelul cu piatră. Doar atât voiam! Nici măcar nu-l puneam pe deget. Îmi plăcea să-l țin în palmă și să-l privesc. Din când în când, îl închideam în pumnul meu și-l strângeam la piept. 

20221019 113948 Ametistul - povestea primului cristal din viața mea

Culorile ametistului sunt: mov, violet, lila, culoarea levănțicii sau purpuriu. Prezintă dungi albe sau transparente în straturi succesive sau perfect transparente. Calitatea cea mai bună o are cristalul complet transparent.

Fascinație, dragoste și mister

Ori de câte ori ajungeam la bunica, o rugam să mergem împreună în odaie. Așteptam să-și termine treaba iar când o vedeam căutându- și cheița, știam că va descuia cufărul.

Apoi, scotea bijuteria, o privea puțin de parcă i- ar fi vorbit și o punea în palma mea. În timp ce o priveam ca hipnotizată, bunica povestea despre alte întâmplări legate de istoria bijuteriei.

Ea nu mai purta inelul pe degetele ei muncite și slăbite. Dar luminița din ochii ei îmi confirma imensa dragoste pentru tot ce însemna acesta. Era toată dragostea, durerea, și fericirea vieții sale și nu numai.

ametistul

Bijuteria cu ametist – talisman

Era talismanul ei, piatra ei norocoasă, care n-o părăsise niciodată. Iar pentru mine, prima și marea întâlnire cu un cristal. Fără a conștientiza atunci, deoarece nu știam de adevăratul efect al ametistului asupra mea. 

Am înțeles mult mai târziu, când am descoperit că este piatra semiprețioasă potrivită zodiei mele. Cu alte cuvinte, aceasta era legătura cu ametistul- mi-am spus. Atracția pe care o simțeam de la prima vedere pentru inelul bunicii.

Mai târziu, bijuteria a ajuns la mine. Bunica mi-a dăruit-o într-un moment important al vieții mele. De atunci am început să citesc mai mult despre ametist, care are și o legendă foarte frumoasă.

Legenda ametistului

StoneMania Bijou 1 Ametistul - povestea primului cristal din viața mea

Legenda spune că frumoasa fecioară cu numele Amethysta  l-a respins pe Bacchus, Zeul vinului, din dorința de a rămâne pură și curată. Diana, zeița vânătorii, a Lunii și a nașterii i-a venit în ajutor, transformând-o pe Amethysta într-o statuie de Cuarț. Impresionat de devotamentul fecioarei, Bacchus a turnat peste statuie vin, dând pietrei nuanța violet.

Numele ametistului

Numele ametistului vine din grecescul a-methystus care are la bază methy – însemnând vin. Prin urmare a-methystus se traduce nebăut, adică treaz. Se spune că cine bea apa dintr-o cupă de ametist este ferit de intoxicații și vindecat de beție. Iar grecii cred că ametistul aduce dragostea și protejează de orice fel de intoxicație.

Pe măsură ce aflam mai multe despre piatra minune, îmi înțelegeam sentimentele. Înțelegeam de ce simțeam liniște și calm atunci când țineam în palmă inelul bunicii.

ametistul

Proveniența ametistului

Apoi am aflat de unde vine ametistul: SUA, Marea Britanie, Brazilia, Canada, India, Rusia, Sri Lanka, Uruguay, Mexic, Siberia și Africa de Sud. Și iar m-am dus cu gândul la povestea bunicii. Poate și acesta era un argument care explica atașamentul ei față de bijuteria cu piatră de ametist. Era posibil ca originea pietrei să coincidă cu a bunicii.

Caracteristici și compatibilitate

Logica (sau imaginația) m-a dus chiar mai departe. Cred că ne-am găsit cumva unul pe altul. Pentru că, fără a cunoaște proprietățile și caracteristicile ametistului, dorința de a-l ține în palmă era atât de puternică.

Pe de altă parte, eram singura căreia bunica îi făcea ”favoarea” de a ține în mână inelul. De parcă ne testa compatibilitatea. Sau, poate își dorea să se convingă că bijuteria ei dragă va fi pe mâini bune.

StoneMania Bijou 9 Ametistul - povestea primului cristal din viața mea

Cert este că inelul cu ametist a devenit bijuteria mea preferată, de care nu mă despart aproape niciodată. Cred în puterea lui pentru că piatra mi-a demonstrat rolul său de protecție. Am simțit atunci când a înlăturat blocaje sau mi-a adus calmul de care aveam nevoie.

StoneMania Bijou

Aflând de  proprietățile vindecătoare și efectele tămăduitoare am vrut să am mai multe pietre și obiecte din ametist. Fie să le port sub formă de bijuterii, fie să le am în jurul meu. Am început să caut produse din categoria bijuterii, Feng Shue, cristale naturale sau aromaterapie. Le-am găsit pe StoneMania Bijou, magazinul cu peste 20.000 de produse.

Bijuteriile cu cristale confecționate la StoneMania Bijou răspund tuturor cerințelor și gusturilor. Pot fi purtate în funcție de zodie, pentru frumusețea naturală a cristalelor, a proprietăților acestora sau pentru chakre.

StoneMania Bijou 8 Ametistul - povestea primului cristal din viața mea

Proprietățile și caracteristicile ametistului

Dacă proprietățile și caracteristicile ametistului m-au convins, vreau să le împărtășesc cu drag prietenilor pietrelor semiprețioase.

Ametistul protejează de energiile negative și are proprietăți vindecătoare. Piatra are rol de calmare permițând liniștirea minții și facilitează intuiția. Contribuie la ridicarea vibrației energetice, conectarea cu pacea interioară. Favorizează centrarea emoțională și elimină mania, furia sau frica.

Ametistul sprijină metabolismul și producerea hormonilor. Este un ajutor uimitor al sistemului imunitar, stimulează capacitățile intelectuale, intuiția. Stimulează și amplifică încrederea de sine, concentrarea și chiar farmecul personal.

ametistul

Se recomandă în vindecarea durerilor de cap, tratarea problemelor la nivel pulmonar sau respirator. Este util este și în cazul insomniilor și unui somn bun, odihnitor.

Cui  i se recomandă ametistul

Considerat ”Ochiul Intuitiv”, cristalul se recomandă: experți din domeniul financiar și IT, managerilor, studenților, creatorilor de modă, dar și celor din zona spiritualității. Cristalul este recomandat zodiilor: Berbec, Taur, Gemeni, Fecioară, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.

Ce am mai aflat. Chakre: al treilea ochi(6), coroana(7), eterice(8 si mai sus, deasupra capului). Luna de naștere: ianuarie, februarie, decembrie. Talisman norocos pentru Berbec, Taur și Vărsător.

Sunt multe de spus despre cristale și beneficii, frumusețe sau acțiunile lor tămăduitoare. Vă voi lăsa vouă plăcerea de a descoperi cristalul care vi de potrivește sau de care aveți nevoie. Recomand în acest sens să vizitați website-ul, pagina de facebook, de instagram sau youtube Stonemania Bijou.

StoneMania Bijou Magazin Pietre Semipretioase Cristale Naturale 10 xzj3 hd Ametistul - povestea primului cristal din viața mea

Magazin StoneMania Bijou

La final

Cristalele, pietrele semiprețioase fac parte din viața mea. În primul rând pentru că m-au convins proprietățile și beneficiile pe care le au asupra mea. Fie din punct de vedere al stărilor, al psihicului, dar și din punct de vedere fizic.

Apoi, pentru frumusețea  eleganța și chiar prețiozitatea lor în bijuterii. Le prefer și deoarece sunt o adevărată sursă de inspirație în amenajare Feng Shue. Și nu în ultimul rând le pot folosi în aromaterapie.

Până data viitoare, alegeți inteligent!

Cu drag, MM

Articol scris pentru proba nr. 6 Superblog 2022

Sursa: StoneMania,arhiva personală, editare canva.

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

o vară cu dali

cadoul perfect

depozit virtual

 

Rate this post