Bun găsit, dragilor! Așa e că vă era tare dor de o recomandare de carte? Sunt convinsă că da, așa cum mi-a fost mie de citit. Am tot spus, de câte ori am avut ocazia, că  vara aceasta nu am citit așa cum citeam de obicei. Și despre motive am mai vorbit, prin urmare, nu le voi relua. Important este că am reușit să mă strecor printre taskuri și sarcini pentru a scrie despre O vară cu Dali – Jeremy Vine.

Cuprins

O vară cu Dali – Jeremy Vine (recomandare)

0 vară cu Dali

Așadar, deoarece mi-au lipsit teribil prietenii mei cărțile, am făcut tot posibilul să revin la normal. Prin urmare, să pornim la drum! Pardon, la scris. Dar nu înainte de a menționa Editura Rao unde puteți găsi cartea O vară cu Dali scrisă de Jeremy Vine. 

Acțiunea descrisă de autor se petrece în anii 1951. Perioadă în care pierderile și rănile provocate de cele două războaie mondiale sunt încă resimțite puternic.

Acțiunea (descrierea) și personajele

O vară cu Dali

La fel se întâmplă cu cele două surori, Meredith și Ginny, personajele din O vară cu Dali. Privațiunile și pierderile suferite de familie, amintirile din copilăria tulbure a lui Meredith ce le chinuie, determină fetele să plece din Anglia. Destinația: Spania- peninsula accidentată a Cataloniei.

O vară cu Dali este o carte despre intrigi, dragoste, politică și scandal în Catalonia anilor 1950. Cartea se bazează pe un tablou real- Hristos al Sfântului Ioan al Crucii pictat în 1951 de Salvador Dali. Evenimentele prezentate în cartea O vară cu Dali sunt de asemenea reale.

20221018 095629 O vară cu Dali - Jeremy Vine (recomandare)

Surorile călătoriseră prin Franța, până pe coasta de sud-est a Spaniei, alegând la întâmplare Cadqués. Merdith alesese locul doar punând degetul pe harta cu care călătoreau. Sora mai mare, născută în mijlocul Marelui Război, nu-i spusese niciodată de ce a ales acel loc.

Călătoria speranței și reînnoirii

Ginny și Meredith își doresc ca în această călătorie să scape de amintirile care le bântuie. Astfel, călătoria promitea speranță și reînnoire. Atât pentru Meredith, care speră să- și recapete vederea, dar și pentru Ginny, mult mai tânără, veselă și deschisă.

o vară cu dali

Scriitor desăvârșit, Jeremy Vine redă cu fidelitate și corectitudine Catalonia generalului Francisco Franco. De asemenea, despre aspecte ale vieții, politicii din acele vremuri, împletite cu arta. O vară cu Dali este la fel de colorată, bogată și fascinantă ca o pictură de Dali. 

Ajunse în Catalonia, fetele descoperă că nu departe de hotelul în care stăteau, în Port Lligat, locuia artistul Salvador Dali. Fascinată de arta modernă, Meredith tânjește să-l cunoască pe faimosul artist suprarealist.

Secretele, egoul și politica

Dar viețile personajelor se complică și încurcă pe măsură ce secretele de familie ies la iveală. Acesta este doar începutul. Urmate de egoul și politica periculoasă a Spaniei lui Franco, legăturile fragile care s-au creat sunt la un pas să se rupă. Cartea este scrisă în așa fel încât, odată ce începi să o citești, nu prea o poți lăsa din mână.

O vară cu dali

Scriitorul a reușit să îmbine extraordinar adevărul și ficțiunea, punându-ne în față o formidabilă poveste de dragoste. Cititorul care îi va parcurge paginile, nu va mai privi niciodată cu aceiași ochi cele mai cunoscute tablouri din lume. Pe mine m-a cucerit și nu pot să nu v- o recomand cu drag și sinceritate.

O vară cu Dali este o lectură ușoară, nu doar captivantă și interesantă. Perfectă pentru serile răcoroase care ne bagă în casă. Cuibăriți în locul preferat, în atmosfera caldă și prietenoasă a căminului nostru. Cu arome de gutui și plăcintă de dovleac cu scorțișoară, un ceai cu cald și muzică relaxantă pe fundal. Nu-i așa că abia așteptați?

Despre autor – pe scurt

La final, câteva cuvinte despre autorul care a scris O vară cu Dali. Jeremy Vine este unul dintre cei mai cunoscuți crainici din Marea Britanie. Dar este și un scriitor desăvârșit. El a mai publicat: Forget Heaven, Just Kiss Me și the Whole World In My Hands, cât și lucrări de nonficțiune. Ați citit ceva de Jeremy Vine? Dar O vară cu Dali?

Până data viitoare, lecturi plăcute!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

cadoul perfect

ceasuri

depozit virtual

Rate this post