Dintotdeauna au fost vremuri mai bune și vremuri mai puțin bune. Dar de aproximativ doi ani, omenirea se confruntă cu probleme pe care cu greu și le- ar fi imaginat. Crizele de tot felul, instabilitatea și nesiguranța adâncesc îngrijorările și temerile tuturor.

Cuprins

Interfonul – măsura de siguranță a locuințelor

interfonul

Contextul este unul favorabil  creșterii infracționalității și a înșelătoriilor de tot felul. Deși, acestea nu au dispărut niciodată definitiv. Situația actuală este însă deosebit de prielnică. De câte ori nu am auzit cu toții despre infracționalități și înșelăciuni fel de fel, povestite de prieteni, rude, colegi sau în mas media (social media)?

De la copii, la oameni cu vârste înaintate, de la oameni simpli la mari vedete sau persoane publice. De la mici înșelătorii la mari tragedii, toți au căzut victime celor certați cu legea. 

Putem preveni și evita astfel de neplăceri ? Ne putem feri de a cădea în capcana răufăcătorilor? Bineînțeles că da. Pe lângă vigilență și atenție sporită, un element pentru siguranța noastră este montarea unui interfon la scara blocului în care locuim.

canva little child boy pushes a button on the intercom MADaFX9Ee88 Interfonul - măsura de siguranță a locuințelor

Interfonul blochează accesul intrușilor

Interfonul este primul lucru la care ne gândim atunci când vine vorba de a ne apăra copiii, familia, casa, de intruși și răufăcători. Uneori chiar și viața, deoarece în multe cazuri delicvenții recurg la gesturi extreme.

Interfonul montat la intrarea în scara blocului blochează accesul celor care nu locuiesc acolo. Cei certați cu legea (și cu munca) sunt destul de inventivi și pot pătrunde sub diverse pretexte în bloc, dar interfonul le va tăia elanul. Chiar și atunci când folosesc formule de tipul ”de la gaze; lumina; poșta” etc. decizia de a deschide ne aparține.

Cu alte cuvinte, una este să te trezești în fața ușii cu un străin și alta să sune din fața blocului. Avem timp să ne gândim de două ori înainte să apăsăm butonul care deschide ușa blocului. Iar în cazul în care suntem plecați, riscul ca apartamentul să fie călcat de hoți este foarte mic spre deloc. 

Tehnologia face parte din viața noastră

Cei care locuiesc la parter sau primul etaj sunt primii care se gândesc la montarea unui interfon. Chiar dacă și- au luat unele măsuri de siguranță, tot nu este suficient.

Odată intrați în scara blocului fără nicio opreliște, răufăcătorii pot acționa în voie. În timp ce interfonul îngrădește accesul neautorizat al persoanelor străine. Astfel, locuitorii imobilului care au un interfon montat la intrarea în bloc vor fi în siguranță.

În era digitalizării tehnologia face parte din viața noastră. Ne- o ușurează și ne-o fac mai frumoasă, în cazul acesta, mai sigură și confortabilă. Iar sistemele de interfoane aparținând noilor generații reprezintă combinația perfectă între funcțiile lor, fiabilitate, rezistență și aspect.

interfonul

Siguranță, confort, interfață prietenoasă

În acest fel, sistemul de interfon bine ales, în funcție de cerințele beneficiarilor își atinge scopul propus: siguranță, confort și interfață prietenoasă. Sistemul de interfon funcționează cu o largă posibilitate de autentificări, înlocuind cheile mecanice.

Accesul persoanelor se face pe baza unor autentificări (cod, card/cartelă). Ușa se va debloca imediat ce autentificarea este verificată, împiedicând pătrunderea necunoscuților.  

Sigur că vigilența și educația celor mici pentru prevenirea faptelor reprobabile este importantă. Însă un interfon montat la intrarea în bloc întărește siguranța de care avem nevoie.  Câteva sugestii în acest sens le amintesc în următoarele rânduri.

Sugestii pentru a evita situațiile nefaste

Copiii pot evita persoanele necunoscute sau suspecte care își fac de lucru prin preajma blocului. Recomandat este să nu fie singuri atunci când tastează codul sau folosesc cardul pentru a intra în bloc.

Cu atât mai mult dacă unul sau mai mulți necunoscuți încercă să intre în vorbă sau să intre odată cu ei. Mai bine mai dau o tură prin împrejurimi sau își sună părinții bunicii etc.

Interfonul – măsură de siguranță a locuințelor

Cu siguranță ne cunoaștem vecinii. Un ochi aruncat stânga- dreapta înainte de a intra ne va ajuta însă să observăm dacă există un intrus. Nu vă lăsați impresionați de nicio poveste care sună de obicei foarte credibil, dacă nu cunoașteți persoana care o spune.

În cazul în care vă aflați în interiorul apartamentului, nu apăsați pe butonul care deblochează ușa de intrare în scara blocului dacă nu recunoașteți persoana. Mai ales în cazul în care doar sună și nu vi se adresează.

Control și siguranță

În concluzie, principalul beneficiu al interfonului este acela că oferă un control asupra persoanelor care vor să intre într-o scară de bloc. Răufăcătorii, hoții și alții asemenea vor intra mult mai greu dacă la intrare există un interfon. În plus, vom simți că scara blocului în care locuim este mai liniștită, mai sigură și chiar mai curată.

Pe scurt, interfonul montat la intrarea în scara blocului este ajutorul de care avem nevoie pentru siguranță. Siguranța familiei și a bunurilor agonisite prin muncă. Integritatea fizică și emoțională sau chiar psihică, a copiilor, femeilor sau seniorilor noștri. 

La final

Siguranța oferită de prezența interfonului este o grijă în minus în multitudinea celor care ne apasă. Aveți un interfon montat la intrarea în blocul în care locuiți?  Recomandarea mea este să nu mai stați pe gânduri. Alegeți sisteme de interfon audio sau video competitive, montate de profesioniști avizați.

Până data viitoare, alegeți să rămâneți în siguranță!

Sursa: electrogrupproinstal

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

tenul

podcastul

o vară cu dali

Rate this post