Călătoriile reprezintă una dintre marile mele pasiuni. Motiv pentru care îmi doresc să aduc acasă puțin din locurile pe care le vizitez. Și nu mă refer la suveniruri, fotografii și alte asemenea amintiri. Este vorba despre amenajarea și decorarea interiorului căminului meu.

Vreau să regăsesc măcar un crâmpei care să-mi amintească de peisajele mirifice. De starea de bine, unică pe care am simțit-o în călătoriile sau vacanțele mele. Îmi doresc un colț luxuriant sau elegant, modern, dar care să se potrivească personalității mele.

Cuprins

Tapetul decorativ Axelen – vis împlinit

axelen

Povestea

Dar pentru că nimic nu există fără o poveste, de aici pornesc. Povestea începe cu mulți ani în urmă, în apartamentul spațios și frumos în care ne mutaserăm. Foarte bine împărțit, nou, central, mi-am dorit să-l decorez deosebit. 

Dincolo de faptul că nu voiam să mai aud de materiale și zugrăveli ”la modă”, era vorba de personalitate. De crearea unui ambient cu adevărat cald, prietenos, elegant. Special.

Așa am decis să alegem tapetul decorativ. Mi-am făcut cât de cât temele și după căutări epuizante am găsit tapetul dorit. Era nemțesc, de hârtie, cu un peisaj  destul de drăguț și apropiat celui imaginat.

Un fiasco

axelen

Tapet Colecția Elie Saab -Zambaiti Parati

Așteptările erau imense, însă atunci când a venit momentul adevărului, s-a dovedit a fi un fiasco. În primul rând ”meseriașii” au stricat foto tapetul pe care îl alesesem. Deși înlocuit cu unul aproape la fel, rezultatul nu a fost nici pe departe cel așteptat. Calitatea slabă și lipsa de profesionalism au transformat visul meu în eșec.

După experiența neplăcută, o bună bucată de vreme nu am vrut să mai aud de tapet. Doar dorința de a îmbina pasiunea pentru călătorii cu sentimentele și frumusețea unică, a rămas neschimbată. Iar când îți dorești cu adevărat ceva, găsești o cale să faci ca lucrurile să se întâmple.

Tapetul decorativ unic Axelen

Când vine vorba de decorare- redecorare, lucrurile par simple. Toată lumea se pricepe, toată lume dă sfaturi. Dar când vine momentul acțiunii, e nevoie de profesionalism. Prin urmare, nu m-am mai lăsat mânată de entuziasm și autosuficiență. Când am decis să redecorez livingul casei cu tapet decorativ unic, am apelat la specialiști în domeniu: Axelen.

Canvas Eijffinger 313553 Tapetul decorativ Axelen - vis împlinit

Colecția Canvas – Eijffinger

Cu experiența de 26 de ani pe piața produselor de decorațiuni interioare în România, Axelen are o gamă extrem de variată de tapet decorativ de import. Câteva dintre brandurile de succes sunt: Zambaiti Parati, Eijffinger, Jannelli&Volpi, Sirpi sau Rasch. 

Recunosc, m-am pierdut printre multitudinea și diversitatea modelelor de tapet pe care le-am descoperit. Branduri, stiluri, materialele folosite, destinație sau forma de prezentare, pur și simplu m-au impresionat. Raport preț- calitate echilibrat.

Ași în mâneca Axelen, dar și adevărată artă. Așa cum caut de multă vreme. Păcat că nu am aflat mai devreme! Acum, pentru că tocmai mă pregătesc de vacanță, mă limitez la alegerea tapetului decorativ pentru living.

Colecții exclusive Axelen

Cu toate că aici am găsit tapet pentru toate gusturile și mai ales pentru toate buzunarele. Practic, este imposibil ca cineva să nu găsească tapetul care corespunde dorințelor, personalității și bugetului alocat.

Însă eu aveam un vis neîmplinit și trebuia să aleg în concordanță cu acesta. Din acest  motiv m-am oprit asupra colecțiilor: Philipp Plein (Zambaiti Parati), Elie Saab (Zambaiti Parati), Trussardi 5 (Zambaiti Parati) și Canvas (Eijffinger).

axelen

Tapet Colecția Trussardi 5 – Zambaiti Parati

Nici gând de aroganță! Exclusivitatea pe care Axelen  o deține pe piața românească de decorațiuni interioare pentru tapetul colecțiilor amintite m-a convins. Unicitatea, modelele inedite, luxuriante și moderne, mi se potrivesc perfect.

Eleganță, pasiune, inspirație

La fel și calitatea, frumusețea și legătura cu moda (pe care o ador). În concluzie: tapetul decorativ exclusiv al acestor colecții m-a atras ca un magnet.

Sigur, cine îmbină plăcutul cu utilul are întotdeauna de câștigat. În cazul meu, alegerea tapetului decorativ din București îmbină pasiunea cu eleganța, cu inspirația și creativitatea. Cu alte cuvinte, exact ceea ce căutam.

În plus, este vorba de soluția eficientă și economică pe termen lung. Aceasta este oferită de marile companii producătoare de tapet decorativ din Germania și Italia.

axelen

Colecția Elie Saab – Zambaiti Parati

Caracteristicile tapetului decorativ Axelen

În susținerea acestei afirmații vin informații oferite de echipa Axelen despre modelele de tapet decorativ. Majoritatea modelelor sunt rezistente la șocuri și zgârieturi, rezistă mult timp și sunt ușor de îndepărtat. Întreținerea se face ușor, marea majoritate a modelelor de tapet decorativ fiind lavabile și superlavabile. 

Datorită acestor câteva caracteristici, tapetul decorativ poate avea multiple destinații de utilizare. Poate fi folosit pentru living, dormitor, bucătărie, hol, camera copiilor sau chiar baie. De asemenea tapetul decorativ poate fi folosit pentru hoteluri, restaurante, baruri și cafenele, grădinițe sau spitale. 

Eiii, poveste- poveste, dar timpul este prețios și trebuie folosit inteligent. Prin urmare, este timpul să vă dezvălui ce model de tapet decorativ am ales. Chiar dacă din tot ce am povestit s-ar putea să intuiți, pentru a evita orice urmă de îndoială, voi spune eu la ce anume m-am oprit.

Alegerea mea: tapet decorativ Philipp Plein

Am optat pentru modelul de tapet decorativ Philipp Plein Axelen aparținând producătorului italian Zambaiti Parati.

axelen

Tapet Colecția Philipp Plein – Zambaiti Parati

Ca toate celelalte colecții care aparțin lui Zambaiti Parati, Colecția Philipp Plein este inspirată din tendințele modei transpuse în stilul clasic italian. Este o colecție care exprimă luxul inspirat din țesăturile și materialele folosite de creatorul de modă cu același nume.

Colecțiile Zambaiti Parati

 Zambaiti Parati studiază și produce o serie de colecții de tapet în fiecare an. Colecțiile sale sunt inspirate din tendințele modei, dar urmează întotdeauna stilul italian. Stilistul și unitatea de producție se află în Bergamo, la doar câțiva kilometri de Milano. Acolo unde sunt create cele mai inovatoare tendințe ale pieței.

Zambaiti Parati a fost întotdeauna atent si sensibil la problemele de siguranța și protecție a mediului. Sistemul operațional al companiei este certificat ISO 9001 și toate produsele respectă directivele europene de mediu și calitate.

Fashion designerul  transpune în această colecție, efectele texturate, reunind modele din două linii. O linie tropicală care prezintă elemente florale. Cealaltă linie prezintă texturi și modele geometrice. Ambele linii sunt foarte atent lucrate, dând impresia de real.

Modelul ales și pasiunea pentru călătorii

Modelul pentru care am optat mă poartă cu gândul la ”insula eternei primăveri”. Îmi oferă liniștea, căldura și bucuria, starea pe care o trăiesc ori de câte ori ajung pe insulă. Atât mie, cât și soțului meu. Căci, întotdeauna trebuie să ținem cont de opinia și sentimentele partenerului.

IMG 20211123 180420 Tapetul decorativ Axelen - vis împlinit

Livingul meu arată exact așa cum mi-am dorit. Și am ales să-l redecorez acum, deoarece este locul în care petrec cel mai mult timp. Mai ales în sezonul rece, când stăm mai mult în interior. Este locul care mă inspiră și mă relaxează.

Dar tapetul decorativ Axelen m-a convins să redecorez și restul casei. Primul pe listă este dormitorul. Mi-am promis că voi reveni și voi comanda tapetul care mi-a rămas întipărit pe retină.  

Colecția Elie Saab  pentru dormitor

Tapetul decorativ Elie Saab Axelen -Zambaiti Parati m-a cucerit pur și simplu. Prețios, luxos și elegant, mă duce cu gândul la un răsfăț demn de Cleopatra.  Queen Cleopatra! Dar vă voi ține la curent cu veștile despre redecorarea casei, promit.

Pentru că pe mine m-a convins tapetul decorativ Axelen, vă invit să vizitați site-ul. Urmăriți de asemenea pagina de Facebook și Instagram pentru a afla primii noutățile. Voi ce alegeri ați face?

Până data viitoare, alegeți inteligent!

Cu drag, MM

Articol scris pentru proba nr. 9 SuperBlog 2022

Sursa: axelen, arhiva personală, editare canva

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

interfonul

tenul

podcastul

Rate this post