Bun găsit, dragii mei! După ce ne-am supărat pe toamna care ne-a adus prea repede temperaturi mici, aceasta ne-a demonstrat că poate fi și blândă și frumoasă. Temperaturile caracteristice mai degrabă primăverii- verii ne-au scos din case.

Toamna ne-a invitat la plimbare și ne-a prezentat tabloul culorilor, luminii și al frumuseții. Tablou care prezintă natura așa cum numai ea poate fi: o poveste în toată splendoarea ei. Pictat de unica, generoasa, toamnă. Și cum să nu-i răspunzi invitației? Cum să reziști frumuseții și feeriei de culori sau dezmierdării soarelui? Răspunsul nu este altul decât ”nu ai cum”!

Cuprins

O poveste care va urma – Sylvain Neuvel (recomandare)

 

o poveste

În acest decor mirific al toamnei, chiar dacă nu pornești la o plimbare, tot cazi în contemplație. Fie și zăbovind pe-o bancă, preț de-o meditație, câteva momente de visare. Dar destul cu melancolia! Aș mai scrie mult despre toate sentimentele și despre frumsețea toamnei.

Mă grăbesc însă puțin, deoarece scopul principal era de a vă recomanda o carte. Și dacă nici acest decor și această blândă mângâiere a soarelui nu este potrivită lecturii… nu mai spun nimic. Așadar, am citit și m-am bucurat de Soare, de pădurea îmbrăcată în haine elegante. Cartea recomandată este: O poveste care va urma– scrisă de Sylvain Neuvel.

O poveste care va urma este începutul trilogiei numită ”Către stele”și este una dintre noile lansări S.F. ale editurii Rao. Este o carte care face lectura interesantă și chiar palpitantă pentru iubitorii acestui stil.

o poveste

Acțiune

Întotdeauna am fost fascinată și atrasă de cărțile S.F. Prin urmare, pentru mine, O poveste care va urma a fost o carte pe care am citit-o cu mare plăcere. Îmbinarea thrillerului istoric cu speculațiile științifice care nu-și pierde niciodată esența de umanitate, m-a captivat total.  

Cu mii de ani în urmă, la începuturile istoriei, își fac apariția pe Pământ  reprezentantele unei rase extraterestre. Acestea își spun Kibsu și de-a lungul timpului, străbat lumea, modelând societatea și pregătind călătoria oamenilor către stele.

Le vom regăsi în Orientul Apropiat, în Rusia (Kiev), în zona locuită de sciți a fluviului Volga. Apoi, în Germania nazistă, în Statele Unite ale Americii și în Uniunea Sovietică. Femeile Kibsu sunt urmărite însă, generație după generație, de bărbați extratereștri, Rādi Kibsi. Existența lor se transformă astfel, într-o luptă de supraviețuire, și de asemenea pentru a- și păstra cunoașterea.

o poveste

Mia -personajul principal

Personajul în jurul căruia se construiește narațiunea în romanul O poveste care ca urma este Mia. Aceasta este cea care face o prezentare succintă a evenimentelor, chiar din primele pagini. Tot ea este cea care explică că i-a venit rândul să ducă mai departe misiunea Reprezentantelor Kibsu.

Mia se află în anul 1945, în Germania nazistă. Misiunea Miei este să-l extragă din rândul naziștilor pe savantul Wernher von Braun. Acesta trebuie adus în tabăra americană pentru a participa la dezvoltarea programului lor spațial. Ulterior, o vom regăsi pe Mia în U.R.S.S. și în S.U.A cu scopul de a-i ajuta pe oameni în călătoria lor către stele.

Recomandare

O poveste care va urma va fi apreciată de admiratorii istoriei alternative și ai S.F.-ului inteligent. Aceștia vor aprecia echilibrul pe care scriitorul l-a construit între narațiunea stranie, acțiunea întortocheată și delicata construire a lumii. Iar eu o recomand cu mare drag!

O extraordinară întorsătură în ceea ce privește cursa spațială și o odă pentru ceea ce femeile inteligente și puternice pot face. Sunt întotdeauna entuziasmată de povestirile lui Neuvel! – Delilah S. Dawson.

Despre autor 

20221104 232041 e1667599342379 O poveste care va urma - Sylvain Neuvel (recomandare)

Sylvain Neuvela predat lingvistică în India și a lucrat ca inginer de software în Montreal. De asemenea, Neuvel este traducător autorizat, deși și-ar fi dorit să fie astronaut. Pe lângă acestea, Sylvain Neuvel este și scriitor, publicând și: Sleeping Giants, Waking Gods, Only Human și The Test.

La final

N-aș putea spune că mă dau în vânt după thrillere, dar romanele S.F. îmi plac mult. Acesta însă este o poveste cum de mult nu am ai citit.

Thrillerul S.F. O poveste care va urma scris de Sylvain Neuvel  este o întunecată și captivantă explorare a imoralității progresului și a naturii violenței, văzută prin ochii femeilor care au făcut posibil acest progres și prin ai bărbaților care sunt hotărâți să le oprească. Romanul O poveste care va urma se găsește la Editura Rao.

Până data viitoare, spor la citit!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

bijuteria;  afacerea;   ladepozit

Rate this post