Bun găsit, prieteni! Probabil ați aflat din postările mele, odată cu debutul primăverii am trecut la un regim alimentar sănătos. De fapt, nu este un regim, ci un stil alimentar sănătos, adică o primăvară sănătoasă. În astfel de situații, câteva elemente sunt absolut necesare și au o deosebită importanță. Produsele folosite trebuie să fie sănătoase- ecologice, de înaltă calitate. Apoi este nevoie de susținere, și nu în ultimul rând, rețetele au rolul lor.
Cuprins
Primăvară sănătoasă cu produse Springmarkt (Vitamix)
Din fericire, le am pe toate. Produsele Springmarkt sunt de la Vitamix. Care mi- a devenit chiar prieten, deoarece oferă diversitate și calitate. Aș spune chiar că îl pot numi și susținător, alături de familia mea. Cât despre rețete, pe lângă imaginație și experiență, dețin câteva de la un nutriționist. Sunt rețete personalizate, în funcție de probleme de sănătate.
Produse Sprigmarkt – Vitamix
Iată ce produse am primit luna aceasta de la Vitamix:
Fulgi de ovăz Springmarkt
Migdale crude Springmarkt,
Sirop agave Dark Ecologic Springmarkt,
Spaghete eco din grâu integral Springmarkt și
Biscuiți ecologici cu zmeură, fără gluten Springmarkt.
Regim alimentar sau stil alimentar sănătos
Trebuie să vă spun de bun început: nu -mi plac dietele stricte. Cu alimente cântărite pentru fiecare masă, cu ore fixe etc. De asemenea, nu-mi place să mă simt vinovată că am mâncat o bucățică de ciocolată sau ceva dulce. Și cum începutul de primăvară vine pentru mine cu multe aniversări, chiar trebuie să echilibrez lucrurile.
Bineînțeles, asta nu înseamnă să dau iama în dulciuri, nici să devină o obișnuință. Am învățat câteva lecții despre propriul organism iar asta vă recomand și vouă. Este foarte important să ținem cont de inteligența corpului nostru. Credeți-mă, știe exact ce are nevoie. Și acum, să trecem la produsele Springmarkt (Vitamix) pe care le-am primit.
Fulgii de ovăz – beneficii și recomandări
Cu mențiunea că fulgii de ovăz sunt preferații mei, deoarece sunt foarte, versatili să zicem. Pot fi folosiți în multe feluri, în multe rețete, fapt pentru care îi veți întâlni deseori și în textele mele. Prin urmare, cu fulgii de ovăz voi și începe. Preferații mei au și niște beneficii dintre care amintesc: reduce colesterolul, întărește sistemul imunitar, protejează inima.
De asemenea, fulgii de ovăz sunt ideali pentru scăderea poftei de mâncare. Cum folosesc eu fulgii de ovăz, care de altfel, nu-mi lipsesc din casă? Ei bine, îi folosesc în amestec cu brânză dulce slabă și scorțișoară. O dată pe săptămână, la mic dejun prepar un smoothie. Folosesc banană. 4 linguri de fulgi de ovăz, lapte de migdale, o mână de căpșuni și scorțișoară.
Siropul de agave și migdale crude
Personal, cred că fulgii de ovăz ajută și la detoxifierea organismului. Numai bună pentru primăvară! Pot fi folosiți pentru obținerea preparatelor de mic dejun, dar și desert. Spre exemplu, folosesc fulgii de ovăz măcinați (râșniți) pentru prepararea wrapurilor dar și clătitelor pentru desert. Pe acestea din urmă le îndulcesc cu sirop de agave dark ecologic Springmarkt.
Mai departe, folosiți-vă imaginația. Puteți pune siropul de agave doar în compoziție de clătite sau îl folosiți deasupra clătitelor coapte. Adăugați dulceață sau gem în funcție de regimul, problemele sau preferințele fiecăruia. Se pot adăuga migdale tocate, fructe uscate confiate – merișor, stafide etc.
Primăvară sănătoasă!
De altfel, fulgii de ovăz pot fi folosiți în iaurt, în lapte, datorită faptului că se înmoaie foarte bine și repede. Deoarece am amintit de siropul de agave dark ecologic și migdale, se impun câteva cuvinte. Siropul de agave poate fi folosit cu succes ca îndulcitor în locul zahărului.
Se recomandă folosirea lui în preparerea diverselor produse pentru diabetici sau în dietele alimentare. Migdalele reprezintă sursa de energie și grăsimi care ajută reducerea colesterolului LDL ”rău”. Conțin complexul de vitamine B, vitamina E și minerale. Cu alte cuvinte, ne pregătim pentru primăvară și provocările ei.
Spaghete din grâu integral Springmarkt
Un alt produs folosit destul de mult în regimul alimentar sănătos sunt pastele. Dintre ele, spaghetele ecologice din grâu integral Springmarkt. Bogate în fibre, cu indice glicemic scăzut (din cereale) ajută organismul în scăderea greutății. Acestea ajută și în cazul diabetului de tip 2 și a afecțiunilor cardiovasculare. Mai mult, s-a dovedit că grâul integral funcționează cu succes ca agent anticancerigen.
Pe lângă toate aceste beneficii, fibrele, vitaminele B și mineralele prezente în spaghetele cu grâu integral potolesc senzația de foame. Iar dacă folosim și spanacul sau alte trufandale de primăvară, câștigul este și mai mare.
Rețete sănătoase de primăvară
Iată așadar, suficiente motive pentru a introduce acest produs în alimentația sănătoasă. Cum pot fi folosite? Desigur, într-o multitudine de feluri, în zeci, poate sute de rețete. Am ales una dintre rețetele pe care și eu le folosesc și pot să o recomand.
Cea mai simplă și rapidă, pe care o folosesc, mai ales când nu am timp de altceva, este rețeta de spaghete cu sos făcut în casă. Mod de preparare: fierb spaghetele în apa (cu sare) care a dat deja în clocot pentru 7 minute. Le las 2 minute în vasul respectiv acoperit.
Le scurg și pregătesc farfuria. Adaug sosul amestecat cu 1 lungură din apa în care au fiert, amestec bine. Apoi, aranjez farfuria: așez pastele sos, presar parmezan (diverse brânzeturi) și decorez cu frunză de busuioc proaspăt sau roșii cherry coapte uscate. După gust. Dacă tot e primăvară, zic că verdele este în ton.
Sosul – ”invenție”
Cât despre sos, acesta este pur și simplu o ”invenție”. Dovlecel, morcov, țelină apio, ardei capia, ceapă și usturoi tocate și înăbuțite în ulei de măsine și 2 linguri de apă. După înăbușire, adaug apă și las la fiert până se înmoaie bine. Peste, pun sos de roșii și mai las la fiert, apoi blendez și adaug oregano.
Probabil că toată lumea face diverse astfel de rețete proprii, ce rămân ”nebrevetate”. :) Important este să fie sănătoase și să ne placă. Mie îmi plac și mai am multe reinterpretări sau invenții de genul.
Ultimul produs, dar nu și cel din urmă: biscuiți ecologici cu zmeură, fără gluten. Aceștia se potrivesc perfect la cafea sau ceai, dar nu numai. Eu am o idee și pentru deserturile pe care le pregătesc pentru petrecerea de sâmbătă. Fie îi voi folosi pentru a decora tortul, fie îi voi pisa și amesteca într-una din creme. Încă mă gândesc.
La final
Bucătăreala este arta la îndemâna oricui are puțină imaginație și pune ingredientul principal: un strop de dragoste. Iar produsele, cum spuneam și în introducere, sunt foarte importante. La Vitamix găsesc întotdeauna produsele de calitate de care am nevoie.
Voi ce idei aveți? Cum ați folosi sau ați folosit deja produsele de mai sus Springmarkt de la Vitamix? Abia aștept să aflu noi idei!
Până data viitoare, primăvară sănătoasă să aveți!
Cu dăruire și drag, MM.
Dacă v-a plăcut ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
Cred ca al ei voi gasi produse pe care mi le doresc pentru un stil de viata sanatos.
Cand am ocazia mai aleg si produse fara gluten. Biscuitii cu zmeura suna tare bine, o sa ii caut si eu cand ajung in VitaMIX!!