Salutare, prieteni! De 6 ani, la începutul lunii martie, odată cu mărțișorul, îmi aniversez blogul. Prilej de aducere aminte a începuturilor mele în blogging. De primele temeri, de nisipurile mișcătoare pe care simțeam că pășesc cu fiecare accesare. Cum mă speria fiecare termen nou întâlnit (hosting, domeniu etc.), și cât de crispată eram până să apăs pe ”Publică”!

Cum tremuram de frică, la propriu, să nu- mi pierd munca odată cu lansarea online. Dar chiar și pentru mine (un afon în tehnica IT) a fost clar ca bună ziua, că am nevoie de găzduire web.

Cuprins

Hosting Web – experiențe și recomandări

hosting

Dacă aș fi contabilizat orele petrecute în fața ecranului cu vizualizarea tutorialelor, sigur aș fi obținut un loc în Guiness Book. Din tutoriale mi- am luat primele informații și am învățat primele lecții despre siguranța blogului meu. Despre SEO, hosting, plugins, page rank și multe altele legate de blog și blogging.

În concluzie, fără web hosting, practic nu puteam spune că exist. A fost edificator exemplul magazinelor online în acest sens. M-am întrebat atunci: și-ar dori acestea să își piardă miile, zecile sau sutele de K de clienți? Evident, nu.

Găzduire web pe înțelesul meu

Prin urmare, mi-am luat găzduire, imediat ce am înțeles rolul și importanța acesteia. Ce este de fapt găzduirea web, așa cum am înțeles-o eu? Web hosting înseamnă servicii specializate oferite de companii dedicate care fac site-ul disponibil non-stop pe internet. În principal, acestea stochează date și fișiere ce pot fi accesate din toată lumea cu ajutorul internetului.

pexels photo 177598 Hosting Web - experiențe și recomandări

Și mai concret: blogul (site-ul web) cu tot ce avem pe el- texte, fotografii, afilieri, etc.- este găzduit pe un calculator. Ce se întâmplă când vrem să vizităm blogul? Laptopul se conectează și descarcă site- ul de pe calculatorul care îl găzduiește, afișând conținutul. Cu alte cuvinte, înțelesesem cum stă treaba cu necesitatea hostingului. 

Ce nu înțelesesem era cum să aleg compania, furnizorul de găzduire web. Cu atât mai mult cu cât fiind la început, aveam nevoie de suport non- stop. Dar, știți cum e, toate începuturile sunt grele. Iar atunci când nici nu stăpânești noțiuni IT inevitabil faci și greșeli.

Experiența proprie

Cert este că am ales la întâmplare compania de hosting, fără să țin cont de acest aspect. Am crezut că am găsit o găzduire profesională. Care va oferi siguranță, viteză mare de încărcare a blogului și suportul atât de necesar. În loc de ce mi-am imaginat și ce promitea furnizorul, am primit exact opusul.

hosting

Dar adevăratele consecințele le-am simțit atunci când am decis să migrez pe găzduire WordPress. Începuseră problemele, mă stresau efectiv și am decis să le pun capăt. Îmi plăcea din ce în ce mai mult ce făceam, aveam primele rezultate motivante. Primisem câteva recomandări și de data aceasta voiam o găzduire profesională. Dar în loc de suport, am primit doar mesaje automate.

A doua oară, cu noroc

Am recunoscut- o de mai multe ori: sunt complet paralelă cu tehnica IT. Prin urmare, răspunsurile robotului erau ca și limba chineză pentru mine. Eu aveam nevoie de explicații pe limba mea. Norocul meu cu un prieten bun care m- a elucidat și m- a ajutat să împlinesc ”misiunea imposibilă” de migrare.

Cu noua găzduire, în sfârșit, blogul meu este cu adevărat pe mâini bune. Iar eu, pot vorbi cu cineva care coboară la nivelul meu de pregătire IT. La orice solicitare către găzduirea WordPress pe care am blogul, primesc răspuns prompt. Pe înțelesul meu. Am parte de suport dedicat 24 x 7, care vine din partea oamenilor, și nu a unui robot.

pexels photo 4348404 Hosting Web - experiențe și recomandări

 De ce vreau să împart cu voi experiența neplăcută pe care avut-o cu furnizorul de hosting? Din 2 motive: primul, pentru că întotdeauna cred că experiențele pot fi de ajutor. Chiar și unui singur om dacă îi este utilă experiența mea, este extraordinar. Astfel, experiența vă va ajuta să înțelegeți de ce este important cum alegem furnizorul de web hosting.

Dacă prima alegere am făcut-o la întâmplare, a doua am făcut-o punând pe hârtie ce așteptări aveam. Am vrut încărcare rapidă, siguranță și backup, asistență umană non-stop, migrare sigură. Și asta am primit. Costurile nsunt bune, iar pachetul l- am negociat. Cu alte cuvinte, am dorit să evitați greșelile și să evidențiez ce este important în alegerea furnizorului de hosting.

Găzduire HostPrior

Al doilea motiv important este acela că am o veste bună: am aflat depre furnizorul de găzduire HostPrior. HostPrior oferă servicii profesionale pentru site- uri și afaceri online. Deține servere super rapide, care oferă servicii de calitate și timpi de încărcare lideri pe piață. Fișierele site- urilor sunt stocate pe  echipamente de ultimă generație, optimizate corespunzător.

hosting

HostPrior oferă asistență dedicată non- stop (24 x 7). De asemenea, asigură backup extern zilnic, săptamânal şi anual, pentru cazul pierderii sau modificării accidentale a datelor.  Migrarea unui site se face în siguranță,  doar cu datele de autentificare de la fostul furnizor. 

Voi ce experiențe cu găzduirea web ați avut? Sunteți mulțumiți de serviciile oferite de furnizorul vostru de hosting? Ați aflat de găzduire HostPrior? Între tehnologie  (automatizare) și suport dedicat, cu asistență umană, ce alegeți?

Până data viitoare, alegeți înțelept!

Cu drag, MM

Articol înscris în Spring SuperBlog 2023 proba nr. 4

Sursa foto: HostPrior, pexels

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

depozit

siguranța

întâmplări

Rate this post