Ada ajunge în parcul orașului iar pașii o poartă pe aleile cu pomi înfloriți. Feeria de flori albe de și roz de cais, corcoduși și magnolii  inundă parcul. Miroase a primăvară. Totul e culoare, totul e viață.

Deși este sensibilă, iubitoare de frumos, de natură, Ada pare să nu vadă nimic din spectacolul naturii. Se oprește în dreptul unei bănci, prăbușindu-se la propriu. Arată de parcă toată planeta se sprijină pe umerii ei. Copleșită, obosită și tristă. De nerecunoscut.

Cuprins

Avocatul – prieten și profesionist

Avocatul

Lacrimile încep să-i curgă, iar pieptul i se ridică în respirații sacadate. Singură, acolo pe banca ascunsă de inflorescența bogată a pomilor, pare o mogâldeață. Sunetul telefonului o face să tresară și să sară în sus ca un arc. Cu mâinile tremurând, deschide geanta și începe să caute telefonul. I se pare că sună prea tare, strident. Găsește într-un final iphone-ul, dar apelantul închisese.

Apelează și confirmă că se află în locul stabilit.  Bagă apoi iphone-ul în buzunarul trenci-coatului elegant, își șterge lacrimile și face câțiva pași. Un minut, două, cinci… i se par o veșnicie. Zărind-o pe Poliana în capătul aleii îi vine să alerge către ea. Ar fi vrut să se arunce în brațele mamei, ca atunci când era copil. Însă mama nu mai era.

Se simțea norocoasă să o aibă pe Poliana prietenă. Poliana este singura, după mama, căreia poate să-i spună absolut totul. Între ele nu există secrete. Este avocat și, dincolo de prietenia lor, Ada are nevoie acum de avocat și de prieten.

Prietenul

divorce 3194994 960 720 Avocatul - prieten și profesionist

-Bonjourică, draga mea! salută Poliana cu formula lor obișnuită, deschizându-și brațele să-și primească prietena. Ce s-a întâmplat? De ce ai vrut să ne vedem aici și nu la cafenea sau restaurant?

-M’Bon-jou-rică- mormăie Ada și se lasă îmbrățișată de prietena ei. Am dat-o în bară rău de tot- abia articulează cuvintele printre hohotele de plâns. M-am despărțit de Dan. E un dezastru, nu știu încotro să apuc.

Avocatul

-Liniștește-te! Povestește, cum s-a întâmplat. Ada, îți sunt alături. Știu că e greu, dar unele lucruri se întâmplă și atât. Poate nu e totul pierdut. În plus, îți pot da câteva sfaturi prefosionale. Trebuie însă să știu tot ce s-a întâmplat. Ați stabilit deja: divorț din culpă comună sau din culpă exclusivă?

avocatul

AVOCAT NORA COSMINA DRULEA

-Poliana, sunt la pământ. Și psihic, și, din toate punctele de vedere. Simt că nu mai rezist mult, clachez. Iar asta îl va ajuta să obțină custodia copilului cu ochii închiși. Nu mi-am imaginat că vom ajunge aici! Ce divorț, ce înțelegere? nu am discutat nimic. De fapt nu vorbim deloc. Simt că o iau razna!

-Draga mea, adună-te un pic! Ai încredere în mine, cum am avut întotdeauna una în alta? Hai să mergem undeva să stăm confortabil și să vorbim pe îndelete. Voi face tot ce pot să te sprijin. Ada, tu ești o femeie puternică! Iar copilul nu ți-l va lua nimeni, dacă mă asculți. Uite, pentru început îți voi recomanda un avocat care oferă servicii juridice și terapeutice.

Recomandarea: Avocat Nora Cosmina Drulea

Dacă ești de acord, o contactez pe colega mea Avocat Nora Cosmina Drulea chiar în drum spre mașină. Poate găsește un loc și vă întâlniți cât mai devreme. Vrei sfatul meu? Trebuie să consulți un avocat înainte să deschidă Dan procesul de divorț.

Înțeleg, e dureros prin ce treci, dar ai nevoie de echilibru și un plan cu pașii de urmat. Indiferent de motivele care v-au adus aici, nu ajută la nimic să te învinovățești . Focusează-te pe tine și pe binele lui Carol. 

Ada s-a oprit din plâns. Merge alături de prietena ei încercând să-și pună ordine în gânduri. Pare că s-a eliberat cât de cât de greutatea pe care o simțea. Dar miile de întrebări își făceau loc în mintea ei, una după alta. Înainte să urce în mașină, o aude pe Poliana încheind convorbirea telefonică. ”Mulțumesc tare mult! te va contacta prietena mea. Te îmbrățișez.”

Ca de la prieten la prieten: sfaturi, informații

-Gata. Așteaptă să o contactezi pentru a stabili ora, detaliile etc. Îți trimit pe telefon carte de vizită electronică. Contează pe profesionalismul acestui avocat.

-Mulțumesc, Poliana! Știi că am un milion de întrebări pentru tine!?

-Le așteptam. Este firesc. De asta sunt aici, de aceea suntem prietene de o veșnicie.

-Știu că mă pot baza pe tine. Atât ca prietenă, cât și ca avocat. Chiar dacă nu ești specializată pe dreptul familiei. Mă simt privilegiată că am ”avocatul meu”, așa cum e în multe țări. Apropo, spune-mi câte ceva despre Avocat Nora Cosmina Drulea.

avocat Nora Drulea 3 Avocatul - prieten și profesionist

AVOCAT NORA COSMINA DRULEA

Servicii juridice și terapeutice

-Așteptam întrebarea: ”De ce ți-am recomandat acest avocat?”. Este un profesionist, în primul rând. Apoi, oferă servicii juridice și terapeutice. Și, pentru că anticipez întrebarea ta, îți explic. Terapia doamnei avocat nu este de tipul terapiei întâlnită la psihologi. Este terapie de învățare, auto-educare, cunoaștere și conciliere.

Termeni juridici 

-Habar nu aveam că există așa ceva. Bine, nu am habar de multe lucruri în materie de drept. Ar trebui să mă apuc de studiat dreptul familiei. Cum să înțeleg ce mă așteaptă, dacă nu cunosc nici măcar un termen? Cum să-l protejez pe Carol, pentru care mă tem cel mai mult!?!

-Deja știi unul: dreptul familiei. Pun pariu că mai știi ”partaj”, ”custodie”. Ce logică e asta? Ai uitat când v-am reprezentat în speța cu frauda la firma voastră? Ați fost nevoiți să învățați dreptul penal? Acesta este rolul avocatului: să te reprezinte folosind cunoștințele sale, abilitățile, profesionalismul, probe și martori. Știi ce este cel mai important? Să ai încredere în avocatul care te reprezintă. 

pexels photo 8112199 Avocatul - prieten și profesionist

Cum aleg un avocat bun?

-Poliana, tu ești prietena mea. Și a lui Dan, dacă va mai dori. Dar cum poți avea încredere într-un avocat pe care nu l-ai cunoscut în viața ta?

-Ada ești o femeie inteligentă, cum poți spune asta?  Cum alegi un doctor bun sau un profesor bun? Intri pe site-uri, citești un blog, vezi discuții, opinii și feedback- uri, recomandări. Pentru exemplificare, folosește cartea de vizită pe care ți-am trimis-o și intră pe site-ul Avocat Nora Cosmina Drulea.

Ia vezi, ce poți afla de acolo? Te-ar convinge că are experiență de peste 15 ani în dreptul familiei? Faptul că iubește oamenii și relațiile sănătoase, și meseria pe care o practică cu pasiune și succes? Sau motto-ul său:” Dreptul familiei este mai mult despre familie decât despre drept” ?  Și cum sintetizează rolul avocatului:un proces de divorț cu copii și părinți sensibili are un procent format din 80% psihologie, 10% diplomație și 10% juridic.”

Relația avocat- client

-Ai dreptate. Ți-am spus: sunt varză. Ții minte cum arătam când ne-ai reprezentat firma, până să ajungi tu. Atunci am perceput relația client-avocat foarte asemănătoare cu o prietenie. Adică, bazată pe sinceritate și onestitate. Avocatul luptă pentru clientul său dacă este sincer cu el. Iar clientul se poate baza pe avocat, dacă acesta este onest și profesionist.

-Cam așa stau lucrurile, pe înțelesul tuturor. Pentru un avocat adevărat contează succesul, nu banii. În timp ce pentru client, contează dacă câștigă.

Articol inspirat din realitate. Rolul și atribuțiile avocatului se disting ușor.

 

Până data viitoare, alegeți inteligent!

Cu drag, MM

Articol înscris în proba nr.5 Spring SuperBlog 2023

Surse: pexels, pixabay, unsplash, SuperBlog

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

ceasornicarul

hosting

depozit

Rate this post