Bun găsit, prieteni! După pandemie și interdicții de tot felul, petrecerea aniversărilor, a sărbătorilor, evenimentelor etc. au avut de suferit. Temerile, incertitudinea au pus stăpânire pe noi iar crizele de tot felul ne-au pus capac. Astfel, petrecerile au fost limitate atât ca număr de participanți, cât și ca loc. Cel puțin în cazul meu.

Cuprins

Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

petrecerea

Am petrecut (cam pretențios spus!) prin video call sau acasă, cu două, maxim șase persoane. Departe de a fi reușite și trăite cu maximă intensitate, așa cum obișnuiam, oricât am încercat. Altfel spus, simțeam nevoia să petrecem ”ca la carte” un eveniment important din viața noastră. Unde?

Doream petrecerea de Oscar

Într-un local cu atmosferă plăcută, cozy, ușor fancy, caldă, prietenoasă. Unde întâlnești oameni profi și pasionați de vin. Ah, și ce dor îmi era de un vin bun! Cu mâncare simplă, dar gustoasă, alături de familie și prieteni. Pe scurt: voiam locul, atmosfera, decorul, vinul și mâncarea, care să pună în valoare petrecerea.

Vă asigur, toate cele enumerate, contribuie foarte mult la reușita unei petreceri. Petrecerea aceea de poveste pe care ne-o doream, așa cum mai avem la activ. Pe aceasta, doream să o duc chiar la nivel de, … Oscar. Căci, nu-i de colea, să celebrezi un număr important de ani în doi, nu-i așa?

Corks Cozy Bar 

245179481 4124796294313324 909460520600470169 n Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

Probabil, citind aceste rânduri, gândiți: ”eh, vrei prea mult, ai așteptări prea mari. Slabe șanse să găsești un loc pentru petrecerea ta de Oscar.” Ei bine, în cazul în care ați gândit astfel, aflați că v-ați înșelat. Există un loc special, în București, perfect pentru petrecerea reușită. Sau, pur și simplu pentru o seară în  doi, ori cu prietenii, colegii etc. Curioși să aflați ce am descoperit?

Corks Cozy Bar este locul unde am găsit toate acestea și chiar mai mult. Când am spus ”petrecerea de Oscar” a fost o metaforă, dar la Corks am găsit și legătura. Redeschis din toamna lui 2021 Corks continuă tradiția (și conceptul) serilor eveniment.

petrecerea

Cu vinuri servite la Premiile Oscar sau Nobel, dar și vinuri populare. Vechi, moderne sau sofisticate, sute de etichete de vinuri bune (peste 200). Care pot fi servite și la pahar (140), în acorduri de muzică de calitate, alături de mâncare grozavă. 

Deși nu mă pot numi un connaisseur al vinului, nici afon nu sunt. Apreciez licoarea bahică de calitate și o prefer altor băuturi. Însă tocmai acest lucru m-a convins la acest local. Deoarece, Corks nu este exclusivist și extravagant, ci dimpotrivă, un local prietenos și cozy. Cu vinuri și mâncare pentru toate gusturile. Desigur, și pentru toate buzunarele (sau cardurile).

259447931 4259134747546144 8551142028801250685 n Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

Mai mult decât un wine bar

Corks Cozy Bar este mai mult decât un wine bar. Aici, nu doar pasionații de vin găsesc ce își doresc pentru o seară minunată la Corks. Vinul este vedeta, dar găsim și multe alte băuturi alcoolice și nonalcoolice. Cocktailuri- corkstailuri delicioase, băuturi spirtoase fine și deosebite sau revitalizantele beri. Astfel, răspunde tuturor gusturilor.

După toate pretențiile- nu puține, recunosc-, mai exista una neapărat de bifat pentru petrecerea nostră. Locația trebuia să fie în București. Mai exact, în Centrul Vechi de care ne leagă multe amintiri. În plus, după vinul, mâncarea și atmosfera perfectă, drumul până acasă ar fi bine să fie scurt.

petrecerea

Locul care întrunea toate aceste puncte (sau pretenții) era Corks. Prin urmare, a fost alegerea potrivită, fapt pentru care am și făcut rezervare. Surprizele însă nu s-au oprit aici, deoarece am descoperit ”Camera Secretă”- The Secret Room.

Grupul nostru (destul de mare) format din familie și prieteni, preferă un loc intim, numai pentru noi. Cu alte cuvinte, separeul acesta ni se potrivește mănușă.

306169373 5129981943794749 3075956176010537042 n Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

Petrecerea de Oscar – de la dorință la realitate

Merităm petrecerea de Oscar și trebuie să facem totul pentru asta. Ne vom lăsa purtați și îndrumați de staff în alegerea meniurilor de la antreuri, la felurile principale, până la desert. De asemenea, vom merge pe mâna companionilor de degustare, cunoscători și pasionați de vin.

Vom alege din recomandările care se potrivesc felului de mâncare, evenimentului și gusturilor. Chiar și tipul de pahar potrivit vinului ales.

340389501 1263552551245977 8853863021824119721 n Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

Bineînțeles, am studiat site-ul, postările review-urile, am luat pulsul și am luat decizia. Am făcut rezervarea online și am avut un deja-vu: totul va fi exact cum ne-am dorit. Nerăbdători și entuziasmați de întâlnirea celor dragi, cu emoții și curiozitate de nedescris, așteptarea a luat sfârșit.

Petrecerea de Oscar, așa cum am numit-o, organizată la Corks ne-a depășit așteptările. Mai că îmi venea să mă ciupesc pentru a mă convinge că nu trăiesc un vis. Am băut cel mai bun vin din viața mea și m-am simțit ca într-o călătorie în timp și spațiu.

petrecerea

Decorul, atmosfera, vinul, mâncarea

Mobilier din lemn și design interesant și inspirat. Culori calde, de pământ, care duc cu gândul la natural și podgoriile de vie. Pereți ”căptușiți” de cutii de vinuri, rafturi cu sticle de șampanie scumpă. Candelabru avangardist (din lemn în forma de sticle de vin), un wine bar extrem de bine garnisit.

Oameni prietenoși, disponibili care încântă prin comportamentul lor. Mâncare gustoasă, simplă dar foarte bună. Chiar dacă unii spun că meniul nu este prea variat, eu spun că ai de unde alege.  

De la platouri cu brânzeturi fine și mezeluri, la preparate din meniul internațional, quesadilla, fish & chips și coaste. De asemnea, găsim salate, preparate vegetariene și binînțeles, desert. În toate primează calitatea superioară și nu cantitatea.

278084433 4710765572383057 8066966874876221273 n Petrecerea de Oscar & vinuri alese: Corks

La final

Vinul, o minunăție! Iar desertul, wow! just woaw! Tort Corks En Rose cu cremă de fructe de pădure și vin de Porto și macarons. Muzica, intimitatea, curățenia și aerut cochet, ușor boem, foarte plăcut, totul a fost de excepție. Nu doar pentru noi, ci și pentru invitații noștri. O experiență pe care am de gând să o repet și în doi.

Recomand

Un loc pe care vi-l recomand! Despre care aș spune că merită să-i calci pragul, măcar o dată în viață. După care, sunt convinsă că veți reveni și îl veți recomanda la rândul vostru. Pentru că este un wine bar versatil, care se respectă, echipa organizează evenimente cu, și despre vin. Dar și evenimente corporate.

Până data viitoare, alegeți să petreceți, de Oscar!

 

Cu bucurie și drag, MM

Articol înscris în campania BlogAwards

Sursa foto: Corks Facebook

P.s. Îi găsiți și pe facebook și Instagram.

 

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

litoralul

frica

rutina

Rate this post