Bun găsit, dragilor! Pentru Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor am o carte foarte potrivită: Frica nu există. Carte care se potrivește cu sentimentele de încredere. Sentimentele acelea de liniște și încredere în noi și cel de lângă noi. Pe care le căutăm mereu, pentru starea de bine care ne-o oferă. Deoarece, de multe ori se întâmplă ca atunci când crezi că ai reușit, să te confrunți cu realitatea dureroasă.
Cuprins
Frica nu există de Laura Kneidl (vol.2 seria Nu mi-e frică)
Uneori reușim să găsim calea, să obținem pacea cu noi, cu ceilalți. Să ne detașăm de fricile provocate de oameni sau întâmplări. Alteori, în ciuda eforturilor, fricile, trecutul cu amprenta lui sunt atât de puternice, încât pare o luptă cu morile de vânt. Iar acum, în Săptămâna Mare, mai mult ca oricând, speranța dă o putere extraordinară.
Speranța de bine, speranța de reușită, de împăcare. De pace și înfrângere a fricilor din cauza cărora suferim. Și procentul de reușită chiar este mai mare. Ne ajută cam tot ce ne înconjoară, dar mai ales credința. Indiferent în ce credem, sau în cine credem.
Așadar, recomand încă de la început să citiți cartea Frica nu există publicată de Editura Rao. Volumul doi al seriei Nu mi-e frică scrise de Laura Kneidl reprezintă o imensă și covârșitoare avalanșă de sentimente. Măcar și pentru acest motiv și tot merită citită. Însă nu este voarba doar de atât, este clar din primele pagini.
Timp pentru citit
Știu, cel mai probabil în această perioadă nu prea aveți timp de citit. Deși, eu citesc în fiecare seară pentru a mă detașa de activități, de încărcătura problemelor și activităților de peste zi. Nu pe principiul ”citesc pentru a adormi”, ci mai degrabă citesc pentru a mă relaxa. Apropo însă de tip pentru citit. De Paște trecem prin o mulțime de stări și sentimente.
De la încărcătura emoțională, împărtășirea Tainei Sfinte, la Lumina Sfântă, oboseală și bucuria întâlnirii cu cei dragi. Dar după toate acestea, simțim nevoia de a ne retrage cu noi înșine și o carte bună. Prin urmare, în perioada mivacanței de Paște, cu siguranță veți avea un pic de timp și pentru citit. În orice caz, indifirent de motivul pentru care citim, Frica nu există este un partener excelent.
Personaje
Sage are un trecut dureros de care îți dorește cu disperare să se despartă. O face evitând întâlniririle directe cu agresorul, cu trecutul care i-a lăsat traume adânci. Atacurile de panică o macină și o topesc la propriu.
Întâlnirea cu Luca și timpul petrecut împreună îi demonstrează că viața are și altă față. Alături de el, Sage descoperă că iubirea are puterea de a vindeca orice rană. Inclusiv rănile trecutului ei. Povestea te prinde foarte repede și foarte tare, astfel încât te crezi chiar acolo, în miezul acțiunii.
Frica nu există – acțiune
Romanul Frica nu există începe cu descrierea sentimentelor care o încearcă pe Sage. Tocmai se despărțise de Luca iar deznădejdea o cuprinsese din nou. Atacurile de panică reapar intensificând durerea provocată de despărțire. Sage se cazează într-o camera a unui hotel foarte prost, crezând că nimeni nu ar putea da ea. Mai ales Alan, cel care îi provocase atâta durere și suferință în trecut.
Sage se luptă cu frica de Alan, dorul de Luca, și sentimentele care o inundă, hotărând să raspundă apelurilor repetate ale prietenei și surorii sale. Reușește să iasă din camera murdară, plină de igrasie și să meragă la un internet cafe. Citește email-urile, mai ales răspunsurile cu privire la închirieri, conversează puțin barmanul.
O carte inspirată din provocările vieții
Connor este un coleg care lucrează ca barman în locația respectivă. Imediat după cele câteva ieșiri Sage se trezește cu prietena ei, în fața camerei de hotel. Prietena cea mai bună a lui Sage este April, sora lui Luca. De aici, încep să apară detaliile atât legate de personajele din viața lui Sage, cât și ale acțiunilor.
Bineînțeles, personajele enumerate sunt cele mai importante. În romanul Frica nu există vom descoperi însă și altele. Deoarece, cartea este inspirată din provocările reale ale vieții. Și în viață, așa se întâmplă. Cu siguranță, mulți cititori se vor identifica cu personajul principal, Sage.
Vor face apel la trecut, când (poate) s-au confruntat cu frici cărora nu le puteau face față. Își vor aminti ce rol au încrederea, prietenia și curajul. Vor descoperi multe alte detalii și emoții de-a dreptul nebunești, citind Frica nu există. De asemenea, ar putea ajunge la o concluzie, în ceea ce privește frica. Un răspuns la întrebarea ”frica există sau nu?”
La final, recomandare
Răspuns pe care vrem să-l aflăm în cazul personajului nostru sau al nostru. Mai ales atunci când ne trezim în pielea acestuia, datorită măiestriei scriitoarei. Însă doar citind volumul 2 al seriei Nu mi-e frică vom afla răspunsurile. Dacă Sage își va înfrânge agresorul și trecutul. Dacă va reuși să înceapă un nou capitol al vieții sale, în care frica nu există.
Dacă mi-a plăcut mie, vă recomand și vouă acest roman din categoria Rao Passion. Este captivantă, te prinde din primele pagini și îți creează sentimentul că ești în mijlocul evenimentelor. Aș spune că este o carte care merită a fi citită.
Până data viitoare, citiți în fiecare zi!
Cu drag și bucurie, MM.
Pare o carte captivantă, mulțumim pentru recenzie. :)
Frumoasa recenzie! Ma bucur ca acum am mai mult timp la dispozitie pentru citit.
Chiar ma gandeam sa cumpar cateva carti noi, pentru ca nu mai am nimic de citit. Multumesc pentru recomandare!
Pare o carte bună; multumim pentru recomandare!! ❤️
Interesantă cartea, deși eu aveam alte convingeri.