Bun găsit! De ceva timp v-am tot povestit și arătat diverse rețete preparate în cratițele Tefal Ingenio. Ei bine, a venit momentul să vorbesc pe larg despre aceste produse. Le-am primit prin BuzzStore, deoarece m-am înscris în campania care se desfășura. Să vă spun că mi le doream foarte mult, probabil este inutil, deoarece se subânțelege. Prin urmare surpriza a fost foarte mare când am aflat că am fost admisă.

Cuprins

Tefal Ingenio – opinii și rețete proprii

tefal ingenio

De ce mi le-am dorit? Pentru că auzisem diverse opinii de la prietene sau cunoștințe care le foloseau deja. Firește, eu voiam să mă conving singură de calitățile acestor produse. Dar, să o luăm cu începutul. După ce am primit setul de 3 piese Tefal Ingenio Easy Cook & Clean format din: tigaie de 28 cm, cratiță de 20 cm, 1 mâner detașabil și capac de sticla Tefal Ingenio 20 cm.

IMG 20230317 144222 886 Tefal Ingenio - opinii și rețete proprii

Curiozitatea find la cote maxime, dar și din dorința de a-mi ușura munca și a mânca sănătos, m-au făcut să le pun la treabă imediat. Astfel, din prima zi am folosit cratița de 20 cm. pentru prepararea cinei. Ficăței înăbușiți cu ciuperci sote a fost meniul meu pentru acea zi.

Cei care mă citesc, știu deja că odată cu primăvara am început un regim alimentar sănătos. Fără grăsimi, fără prăjeli și alte asemenea. Prin urmare, testul de a prepara ficăței fără pic de ulei a fost provocarea din prima seară.

20230317 142238 Tefal Ingenio - opinii și rețete proprii

Ficăței înăbușiți cu ciuperci sote – rețetă

Pentru rețeta aceasta este nevoie de: 

ficăței de pui (2 pumni) – spălați bine și scurși,

sare,

2 căței de usturoi – zdrobiți cu latul cuțitului,

ciuperci champinion,

1-2 căței usturoi,

cub unt(cât buricul degetului).

Punem ficățeii amestecați cu sare și usturoi în cratița spălată și uscată, căreia i-am atașat mânerul detașabil. Util în mânuirea cratiței, mânerul poate fi folosit de la un vas la altul cu doar un click. Se acoperă cu capacul (din set) și se lasă pe plită la foc mediu.

Când ficățeii sunt aproape gata, se scot pe parfurie. Opțional, se pot cu presăra piper. Cratița a rămas aproape curată, dar bineînțeles am spălat-o pentru a îndepărta orice urmă.

Preparare

Pasul următor este prepararea garniturii pe care au o am în meniul meu, ciuperci sote. Pentru obținerea acesteia este nevoie ciperci champinion (pot fi conservate), un cub cât vârful degetului de unt, sare, piper. În cratița Tefal Ingenio se pun ciupercile (spălate desgur înainte), puțină sare și untul.

Acoperim cu capacul iar când încep să sfârâie se amestecă. După cum știți, pentru vasele din tefal nu se folosesc ustensile sau tacâmuri din metal. Așadar, amestecăm cu ajutorul unei spatule din silicon (orice alt material care nu zgârâie). Preparatul este gata. Poate fi servit cu salată sau doar așa.

Observații proprii legate de vasul Tefal Ingenio

Desigur, nu este o rețetă soficticată, dar este sănătoasă iar vasele sunt de ajutor. În primul rând pentru că se comportă foarte bine fără să folosim ulei (de obicei în abundență). Iar în al doilea rând, timpul petrecut se scurtează considerabil. Mai există și aspectul curățării ușoare și rapide a vaselor.

Pentru mine, toate aceste caracteristici sunt importante. Altfel spus, setul Tefal Ingenio este util regimului meu alimentar și sănătății mele. În plus, îmi este necesar zilnic.

Așa am trecut la testarea tigăii preparând omlete, clătite (și cu făină din fulgi de ovăz), pește sau friptură. Cu fiecare utilizare am descoperit calitățile și utilitatea tigăii tefal Ingenio. Dacă ar fi să spun ce lipsește, aș răspunde că mi-ar fi plăcut ca și tigaia să aibă capac. Asemeni celui care îl are caratița. Dar, bineînțeles, acesta nu a fost un impediemnt în realizarea preparatelor de calitate pecare le-am pregătit.

De altfel, ați putut vedea mai toate preparatele mele pe instagram, unde am pus și câteva rețete. Eu am folosit setul Tefal Ingenio Easy Cook & Clean atât pe plită cât și la cuptor. Am fiert, am copt, am înnăbușit, am prăjit fără ulei, diverse preparate. De la paste, la fripturi, omlete, pește (pe plită sau în cuptor), pască sau prăjitură cu fructe.

Calități și opinii 

Câteva cuvinte despre setul Tefal Ingenio sau ce îmi place la utilizarea acestora.

1. Faptul că pot fi folosite atât pe plită cât și în cupor, fiind versatile și fiabile.

2. Mânerul detașabil. Este pur și simplu super! Acesta este prevăzut cu un sistem de siguranță în 3 puncte și suportă o greutate de până la 10 kg. Se atașează și detașează ori de câte ori avem nevoie la același vas sau la ambele. Spre exemplu, atunci când am unul din vase la cuptor și celălalt pe plită.

Știu că am spus mai mult decât câteva cuvinte, dar chiar este nemaipomenit. Fără a exagera sau dori să folosesc termeni elogioși de dragul de a-i folosi. Știți bine, nu exagerez și nu mint! Okay.

3. Deși este legat cumva și de mâner (din nou!) aici punctez ușurința depozitării vaselor. Datorită detașării mânerului, vasele pot fi depozitate ușor atât cu mâncare, cât și când sunt goale. Și spuneți-mi mie o gospodină care nu se bucură de acest aspect!?

Simplu & ușor cu tehnologie Tefal

4. Învelișul, atât la interior cât și la exterior este antiaderent, asigurând curățare ușoară și rapidă. De asemenea, conține titan de înaltă calitate, dezvoltat special pentru o bună rezistență în timp. Tot în sensul rezistenței,  învelișul  a fost consolidat cu cistale dure. Este rezistent la zgârieturi și este aprobat pentru contactul cu alimente.

5. Baza Diffuzion este cea care produse distribuția optimă a căldurii. Iar aceasta ajută la obținerea preparatelor uniform gătite.

6. Vasele Tefal Ingenio sunt prevăzute cu un indicator Thermo-Signal în mijloc. Acesta ne ajută să obținem preparatele gustoase așa cum ni le dorim: crustă crocantă, interior fraged. Eu l-am obținut atât la pește și fripturi, cât și la pască și prăjitură.

7. Pot fi utilizate pe plitele cu gaz, electric, ceramic sau halogen. În instrucțiuni se spune și pe plitele cu inducție, dar la mine nu a funcționat. Cum nu mă pricep, este posibil să fie din cauza dimensiunilor sau cine știe. În orice caz, preponderent gătesc la plita cu gaz și cuptorul electric. Cu alte cuvinte, îmi sunt foarte utile.

Concluzia de final

În concluzie, eu sunt tare mulțumită de setul Tefal Ingenio! Vi-l recomand cu sinceritate! Pentru sănătatea voastră, pentru economisirea de timp și bani. Voi folosiți vase tefal Ingenio? Ce vă place cel mai mult?

Pentru că am dat deja rețetele de paste, de pască, clătite și ficăței (mai sus), mă voi opri aici. Nu înainte de avă invita să ă urmăriți pe instagram și sau facebook. Veți găsi rețetele de până acum și cele ce urmează. 

Până data viitoare, alegeți sănătatea!

Cu sinceritate și drag, MM.

P.s. Pentru a participa la campaniile BuzzStore trebuie să vă faceți cont și apoi să vă înscrieți în campaniile care vi se potrivesc. Succes!

Sursa foto & video: arhiva personală

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

petrecerea

litoralul

rutina

Rate this post