Salutare prieteni! De la o vreme mă preocupă cum să redecorez, reamenajez interiorul casei. Dar de departe, cel mai mult mă frământă băile, care mi se par terne. Ori de câte ori intru, nimic nu mă mai mulțeumește: ba nu e culoare, ba nu e luminoasă, ba parcă lipsește ceva mobilier. Ca un făcut, mi-a căzut sub ochi acest titlu: amenajarea băii practice, cu stil. Iar pentru că mi-a plăcut mult de tot ce am descoperit, împărtășesc numaidecât totul cu voi.

Cuprins

Amenajarea băii practice, cu stil. 7 trucuri

amenajarea băii

Baia este, în primul rând, un spațiu funcțional. Dar acest lucru nu înseamnă că nu poți să creezi aici propria ta oază de liniște. Sau chiar un spațiu care te duce cu gândul la relaxare, într- un spa de lux. Mai ales că este (oficial) vară iar vacanțele abia au început. Iar când te vei întorce dintr- vacanță în care ai avut parte de răsfăț complet la spa, va fi greu să treci brusc la baia anostă de acasă.

kdm 017w amb 1 Amenajarea băii practice, cu stil. 7 trucuri

Ei bine, nu este cazul să ne panicăm, să ne facem griji din cauza bugetului subțiat de după vacanță. Nici măcar nu este nevoie să facem o renovare de la zero. Există numeroase trucuri care nevin în ajutor pentru amenajarea unei băi cu stil. Iată câteva dintre acestea:

Folosiți accente de culoare

Într-o baie nu avem nevoie de multe culori. E suficient să creem un perete de accent, care oferă personalitate băii. Putem alege o culoare contrastantă cu restul băii. La fel de ingenios și plăcut este un fundal floral sau geometric. Nici un model care imită cărămida sau finisajul din lemn nu este de neglijat, ba dimpotrivă.

Elementele de decor în nuanțe puternice sunt de asemenea foarte practice și un truc pe care îl putem folosi. Mă refer aici la faptul că poate fi vorba de o vază, un dulăpior, un coș pentru depozitare sau un covoraș. Eu chiar am pus ochii pe câteva din astfel de obiecte foarte interesante. Culmea, chiar mi-am luat câteva din vacanță. Dar pot să jur, nu mi-am dat seama că se potrivesc perfect în amenajarea băii.

amenajarea băii

Upgrade al obiectelor sanitare

Alegerea unor obiecte sanitare moderne vor transforma instant aspectul băii noastre. Probabil că cea mai de efect schimbare este cea a căzii. De aceea, o cada freestanding aduce eleganță băii noastre, datorită aspectului său estetic.

Acest tip de cadă este ușor de instalat și poate fi montat în orice zonă a băii. În plus, putem alege dintr-o varietate de forme și mărimi, în funcție de spațiul disponibil și de stilul preferat. Amenajarea băii cu astfel de cadă îi va da o notă de eleganță, dar și un confort deosebit.

Un alt truc de care ne putem folosi în amenajarea băii noastre, sunt tablorile. Alegerea tablourilor care sunt pe gustul nostru ne vor ajuta să creem propriul perete cu artă. Trucul acesta contribuie la personalitatea băii pe care ne- o dorim, fără a face schimbări majore. 

Secretul constă în alegerea tablourilor. Dacă vom opta pentru o singură schemă de culori, vom reuși să obținem o baie cu stil. În cazul în care ideea de a umple un perete cu tablouri, nu ne surâde, putem folosi un singur tablou. De dimensiuni mari, acesta va avea același efect stilat. Baia se va schimba total. Va crea nota personală pe care ne- o dorim și vom obține ușor amenajarea băii noastre.

amenajarea băii

Alegeți o temă

O idee interesantă este aceea de amenajarea băii în funcție de o temă. Aceasta va face ca totul să arate cât mai sofisticat. Bineînțeles, în acest caz toate elementele de decor vor fi din aceeași poveste. Spre exemplu, dacă ne place plaja, folosim accesorii tropicale, vopsea albastră pentru peretele de accent și ornamente în formă de scoici.

Cine nu- și dorește să retrăiască momente din vacanța la mare? Sau, măcar să se ducă cu gândul la plajă, la mare, briză, atunci când intră în propria baie.

Dacă ne dorim însă ca baia noastră să fie un spațiu modern, folosim culori precum alb și negru. În acest caz, vom folosi ornamente cu forme geometrice și mobilier minimalist. Acestea sunt elementele care se potrivesc perfect acestor culori și acestui stil. 

La final

În concluzie, atunci când vine vorba de amenajarea băii, există câteva trucuri care ne pot ajuta. Culorile, obiectele sanitare potrivite, iluminatul, decorațiunile, verdeața și tablourile sunt câteva dintre acestea. De asemenea, putem ține cont și de o temă dacă vrem să creem un spațiu în care să ne relaxăm cu plăcere.

Altfel spus, cu ajutorul celor câteva trucuri e destul de la îndemână amenajarea băii noastre. Fără costuri imense, fără mari eforturi și bătăi de cap. Important este să găsim stilul, tema cu care rezonăm. Să ținem cont de recomandările de mai sus și să trecem la treabă.

Până data viitoare, relaxare maximă!

Cu bucurie și drag, 

MM 

Comunicat tip General in Arhitectura / DesignMonden / LifestyleMedia / PublicitateRetail

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

casa azul

dincolo de aparențe

bumbăcel

4.5/5 - (2 votes)