Bun găsit, prieteni! Sigur- sigur aveți parte de momente de relaxare în vacanțe. Fie că sunteți plecați, fie că ați rămas în orașul, locul vostru, profitați de soare, de apă, de vară. Dar să nu-mi spuneți că rezistați pasiunii de a citi! Pentru orice situație, poate călătoriți, poate lânceziți pe un șezlong la soare, recomand o carte care merită citită. Se numește Codul pentru perechea perfectă și este scrisă de Brooke Burroughs.

Cuprins

Codul pentru perechea perfectă – Brooke Burroughs (carte)

codul

Cartea oferă o lectură reconfortantă, răcoritoare ca briza mării. Acțiunea se petrece la o mare companie IT cu sediul central în Seatle. Emma este șefa unui proiect la care ține foarte mult. Cererea în căsătorie venită pe neașteptate din partea prietenului său, respisă de Emma, crează un haos în viața sa. Ea se cufundă și mai mult în muncă, considerând că e singurul lucru stabil.

Se trezește însă din senin, că proiectul atât de drag ei, îi este furat. Adică, va fi condus de un tânăr din sucursala Bangalore -India. Rishi are la rândul său ambiții și vise mari pe care le și vrea împlinite. Odată cu mutarea în Seatle, Rishi este promovat iar câștigul îi crește considerabil.

Personaje, acțiune

20230629 103214 Codul pentru perechea perfectă - Brooke Burroughs (carte)

Astfel, își poate ajuta sora să-și găsească un soț și să contribuie financiar la nunta acesteia. Cel mai important lucru pentru Rishi, părinții vor renunța să-i mai caute o soție. Încă nu se simțea pregătit, dar nici nu voia să se căsătorească cu cineva ales de părinții săi. 

Emma reușește să-și păstreze proiectul și postul, dar trebuie să se mute în India și să facă echipă cu Rishi. Pentru niciunul dintre cei doi, situația nu este mulțumitoare. Rishi nu crede că nu a fost promovat, ba mai mult este nevoit să se întoarcă în Bangalore. Problemele lui familiale sunt din nou în prim plan, presante și stresante. În plus, va tebui să lucreze în echipa formată și condusă de Emma.

Codul pentru perechea perfectă – complotul 

De cealaltă parte, Emma este pusă în situația de a repara lucrurile și a-l convinge pe Rishi să lucreze împreună. Ambii sunt ambițioși, inteligenți, frumoși și, pe deasupra cu personalități puternice. A, și provin din țări cu culturi total diferite. Cam acestea sunt datele de la care pleacă cei doi tineri pe care scriitoarea ne-o prezintă în Codul pentru perechea perfectă.

codul

Ema este genul care și-a trăit viața după un plan. Mă regăsesc întrutotul în personaj, ceea m-a ținut lipită de cartea Codul pentru perechea perfectă. Dar nu este singurul motiv pentru care am apreciat romanul de un romantism fermecător.

Mai e și complotul între cei doi tineri, dar și subintriga de relocare în India. Asemeni stilului Emily în Paris, personajele noastre, Emma și Rishi se mută în Bangalore. Unde tradițiile, frumusețea locurilor, dramele familiei în general, dar și a lui Rishi, mâncarea, totul este diferit. Au alte valori, altă importanță comparativ cu alte popoare.

Te poți îndrăgosti cu ajutorul unui algoritm?!

Emma va trebui să se adapteze, să facă funcțională relația cu noua echipă, cu Rishi. Pentru ca proiectul să fie o reușită. Deoarece, din punct de vedere profesional aveau nevoie unul de altul. Se completau.

20230621 103303 Codul pentru perechea perfectă - Brooke Burroughs (carte)

Rishi va fi supus din nou insistențelor părinților să își găsească o soție. De fapt, să accepte una dintre fetele găsite de aceștia. Pentru ca lucrurile să mergă, Emma și Rishi recurg la o înțelegere. Ea va lucra la codul pentru perechea perfectă. În schimb, el va accepta să lucreze împreună și o va ajuta la realizarea proiectului. Astfel, vor reuși să scoată cea mai bună aplicație de alfabetizare.

Codul era un algoritm pe care Emma îl personaliza în funcție de cerințele lui Rishi. Cu ajutorul acestuia va reuși să-și găsească perechea. Bineînțeles, niciunul din cei doi nu cred că va funcționa, cu atât mai puțin să se și îndrăgostească. Dar înțelegerea e înțelegere.

Spectaculoasa Indie

Ajunși în Bangalore, se instalează, își iau în primire birourile, și pornesc la lucru. Lucrurile încep să se calmeze între ei, dar niciunul nu renunță la gardă. Rishi începe să se comporte ca o gazdă bună. Pentru început, merg împreună în cafenele și restaurante în ale căror experiențe sunt extraordinare. 

20230621 092014 Codul pentru perechea perfectă - Brooke Burroughs (carte)

Mai apoi, mediază ședințele în care tensiunile sunt duse la extrem, luându-i apărarea Emmei. Emmei îi place să descopere noi gusturi, arome, să petreacă timp cu Rishi. Ba chiar merge la cumpărături și își construiește o garderobă în care își fac loc haine cu specific indian.

Scriitoarea construiește două personaje absolut captivante. Evidențiază foarte bine sentimentul de străin într-o familie tradițională trăit de Emma. Descrie dramele de familie pe care le împletește cu spectaculoasa, vibranta Indie. Codul pentru perechea perfectă este o poveste de dragoste atipică, care arde lent.

Codul și alegerea perfectă

Emma și Rishi încep să se descopere încet-încet, unul pe altul. Să-și afle secretele și dramele familiilor. Să se cunoască mai bine și să realizeze că s-au judecat greșit. Se simt bine unul în jurul celuilalt. Între timp, Emma termină de lucrat la codul pentru perechea perfectă.

Deși nu-și dorea să se căsătorească, la presiunea și insistențele părinților, Rishi cedează. Pune codul la treabă iar rezultatul este surprinzător de bun. Acesta a ales două femei care întruneau toate condițiile puse de Rishi și părinții săi. Frumoase, educate, munceau, făceau parte din aceeași regiune și aceeași castă etc.

codul

Rishi trimite părinților cele 2 propuneri, dar lucrurile iau o turnură neașteptată și de derulează cu o viteză uimitoare. Nu vă așteptați să vă povestesc tot romanul, deoarece nu se va întâmpla. Sunt convinsă că vă veți delecta cu cartea aceasta, care se potrivește citititorilor experimentați, dar și novicilor acestui gen.

Talent & experiență

Pariez că vă va conduce într-o aventură care vă va lăsa cu zâmbetul pe buze. Veți descoperi multe alte aspecte, lucruri, întâmplări care pot fi utile, care vor îmbogăți bagajul de cunoștințe, experiența. Desigur, din tot ce am spus, mesajul este clar: mi-a plăcut foarte mult Codul pentru perechea perfectă!

Meritul este fără doar și poate, al scriitoarei Brooke Buroughs. Care nu se datorează doar talentului său scriitoricesc. Ci și a faptului că își folosește cunoștințele despre tot ce înseamnă India ca țară, dar și oameni, obiceiuri, tradiții, mâncare.

De altfel, ea a trăit 3 ani în India, unde și-a cunoscut și soțul. Iar sentimentele trăite le regăsim redate cu mare atenție, în detaliu, în romanul său. Ceea ce este un plus pentru noi, cititorii.

Final & recomandare

Și dacă mi-a plăcut, o și recomand sincer. Cu mențiunea pe care o fac de fiecare dată, opiniile exprimate sunt personale iar alegerile aparțin fiecăruia dintre noi. Ce știu cu certitudine este faptul că vacanțele predispun la lecturi relaxante, dar care pun și sentimentele la încercare. Carte este publicată de Editura Rao.

Până data viitoare, vacanță minunată și lecturi plăcute!

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

restaurante

bucătăresc

lenjeria intimă reutilizabilă

Rate this post