Bun găsit, dragilor! Cum vă descurcați cu temperaturile acestea amețitor de mari? Mă gândeam să povestim despre câteva metode, tips & tricks, i don’t know, pentru perioada caniculară. Mi se pare că ce știam și aplicam până acum, nu mai are efect. Oare  se răzvrătește și corpul și mintea? Nu vor să mai răspundă?

Cuprins

Nu privi în urmă – Jessica Barry – carte

nu privi în urmă

În fine, mai insist. Limonade și apă pentru hidratare, dușuri – când se poate și cât se poate-, și stat evitat de ieșit afară între 11.30 și 17. Protejez pielea cu ajutorul cremelor cu SPF 50 și port haine deschise, vaporoase, din fibre naturale. Dacă știți alte soluții, abia aștept să le aflu. Până atunci, propun să trecem la altceva, ce chiar și pe caniculă face bine. Mă refer la o recomandare de carte: Nu privi în urmă scrisă de Jessica Barry.

Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine, cărțile sunt o bucurie și o deconectare extraordinară. Subiectele, stilul scriitorului, personajele și acțiunile sunt doar câteva din motive. Mă antrenează și implică în mod indirect ca cititor, astfel încât la final mă simt ca și cum aș reveni dintr-o călătorie.

Poate ar trebui să încep prin a vă spune că Nu privi în urmă este o carte pentru femei. Dar, numai pentru că este o poveste extrem de sensibilă, feminină, nu cred că ar fi corect. Nu privi în urmă este un thriller psihologic expoziv, care se parcurge asemenea filmului Thelma & Louise. Motiv pentru care cred că este o lectură binevenită și pentru bărbați.

Nu privi în urmă – despre un subiect sensibil

20230713 154550 Nu privi în urmă - Jessica Barry -carte

Cartea abordează un subiect sensibil, încă controversat și dezaprobat. Chiar interzis prin lege în unele locuri ale lumii. Este vorba despre femeile care decid să avorteze, din diverse motive. Probleme ce par a le privi pe femei, dar doar din anumite puncte de vedere. Aici, autoarea abordează foarte bine astfel de  probleme intens dezbătute și relevante.

Nu privi în urmă descrie în paralel, două aspecte. Pe de o parte, călătoria lui Caitlyn și Rebecca prin deșertul New Mexico. Două femei care se trezesc luptând pentru supraviețuire în călătoria în care pornesc. Celălalt aspect prezintă viața celor două personaje feminine. Pe scurt, povestea celor două personaje feminine și călătoria terifiantă în care pornesc.

Personaje

Cait

Cait este escorta, cea care se află la volanul jeepului său vechi. Misiunea ei este una caritabilă, fiind membră a Surorilor de caritate. Asociația are drept scop acordarea ajutorului- în siguranță și discreție- femeilor aflate în diferite situații. În acest caz, misiunea se dovedește cu mult mai grea decât a fost instruită.

nu privi înapoi

Nu privi în urmă scoate la iveală povestea unei tinere și  unei femei mature. Cait este o tânără care scrie, lucrează ca barman și activează ca voluntar la Surorile de caritate. Ca voluntar și la volanul mașinii ei se simte cel mai bine. Niciuna dintre celelate activități, acțiuni, nu-i oferea sentimentul plăcut de singurătate.

Rebecca

Rebecca este profesor și soția unui politician în plină ascensiune. Un bărbat carismatic, frumos, baptist, care își iubește soția, dar ambiția primează. Rebecca se vede nevoită să- și schimbe viața cu totul petru a fi ”ceea ce trebuie”. Își urmează soțul peste tot, dar cel mai greu îi este să se lase modelată de șeful de campanie al acestuia.

În călătoriile pentru campaniile electorale, Rebecca pierde câteva sarcini. Își dorea mult un copil, la fel și Patrick, soțul său și suferea cumplit la fiecare pierdere. Când în sfârșit reușește să păstreze sarcina, Rebecca este în al nouălea cer. La ultimele investigații făcute, află însă ceva cumplit.

nu privi în urmă

Copilul are niște malformații și probleme căruia nu-i va supraviețui nașterii. Dacă, printr-o minune îi va supraviețui, va muri în prima zi de viață. Rebecca nu-și dorește ca micuța ființă să treacă prin așa ceva. Repetă investigațiile, dar rezultatul este același. Atunci, decide să facă avort, însă soțul nu este de acord. Astfel, Rebeca apelează la Surorile de caritate pentru a fi condusă la clinică care garantau dicreție totală.

O călătorie terifiantă

Cait nu era voluntarul care ar fi trebuit să o conducă pe Rebecca la clinică. Aceasta se folosește de diverse tertipuri pentru a lua această misiune. Voise să preia această misiune deoarece voia să se răzbune, într-un fel sau altul, pe soțul Rebeccăi. Cait luase decizia după ce trecuse printr-un șir de întâmplări al căror scop era eliminarea sa.

Nu privi în urmă este titlul care induce oarecum tipul acțiunii. Dar nu s-ar gândi nimeni cât de perioculoasă este cursa în care pornesc cele două femei. Ambele au motive să-și ducă la bun sfârșit atât călătoria cât și acțiunea. Călătoria devine terifiantă de-a dreptul, transformându-se într-un adevărat coșmar.

20230713 154804 Nu privi în urmă - Jessica Barry -carte

Sunt urmărite, se află la un pas de moarte, înfruntă tot felul de pericole și indivizi ciudați și periculoși. Toate astea le determină pe cele două femei să- și dezvăluie sceretele. Cartea Nu privi în urmă ține cititorul într-o tensiune continuă, perfect punctată. Când crezi că totul s-a sfârșit, se întâmplă ceva neașteptat. Când ai senzația că totul e pierdut, apare o licărire de speranță, se întâmplă ceva ce răstoarnă din nou totul.

Recomandare

Cait și Rebecca trec prin momente în care se urăsc, devin aliați, se sprijină iar la final se împrietenesc. Dar ce pericole înfruntă, cât de aproape sunt să își atingă scopul? Reușesc ele să -și salveze viața? Ce se întâmplă cu copilul Rebeccăi? Bineînțeles, sunt întrebări ale căror răspunsuri le veți aflați citind Nu privi în urmă. Cartea este publicată de Editura Rao.

20230713 154454 Nu privi în urmă - Jessica Barry -carte

Ca de obicei, recomand ce mi-a plăcut. Desigur, alegerea vă aparține, iar gusturile nu se discută. Sunteți ibitori de astfel de cărți? Vi  s-a părut că rezonați cu ceea ce am povestit aici? Atunci, cartea Nu privi în urmă merită să ajungă în mâinile voastre. Pe mine m-a ținut cu sufletul la gură. Jessica Barry este autoarea bestsellerului Cădere liberă publicat de aceeași editură în 2020. Ați citit vreuna din cărțile autoarei?

Până data viitoare, lectură și vacanțe minunate!

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

hotel udalla

Berthelot

lemonade

 

Rate this post