Bun găsit, dragilor! Aveam pregătit în draft un alt articol pentru voi. Tot actual, de sezon să zic așa. Dar lucrurile se întâmplă în felul în care doar Universul știe să le așeze. Să le potrivească perfect, ca într-un joc de puzzle. Prin urmare, am decis să mai las o vreme articolul respectiv la copt, la foc mic. Am ales să povestesc în cele ce urmează despre o rețetă cu carne de miel.

Cuprins

Carne de miel înăbușită cu legume la ceaun

carne de miel

Așadar, tot despre rețete, dar și despre prieteni și prietenie. Despre firescul bine și buna dispoziție care vin odată cu oamenii cu care rezonezi. Suntem obișnuiți ca lucrurile mai puțin bune și mai puțin dorite să vină fără a fi planificate. Când ne e lumea mai dragă, obișnuim să spunem.

În schimb, pentru lucrurile frumoase și bune din viață muncim și plănuim, investim foarte mult. Și multe: timp, bani, gânduri, efort. Și totuși, se întâmplă ca și lucrurile minunate să vină pe nepusă masă. În această cheie s-ar putea vorbi și despre întâmplarea din wekendul trecut.

Pe scurt, lucrurile s-au legat extraordinar de bine, astfel încât o simplă reîntâlnire s-a transformat într-o seară extraordinară. Și Doamne, câtă nevoie aveam de așa ceva după perioada prin care trecusem! Cât bine poate face energia bună, prietenia sinceră și lucrurile simple.

pexels photo 5638602 Carne de miel înăbușită cu legume la ceaun. Rețetă & prieteni(e)

Carne de miel o rețetă preparată de prieteni

Dar, să vă povestesc despre rețeta pe care au preparat-o băieții. Da, da, nu am greșit când am scris ”băieții”. Deoarece, ei au preparat o rețetă de carne de miel cu legume la ceaun, nemaipomenit de gustoasă. Pe care, recunosc sincer, nu o știam. Nici nu am mai mâncat până acum carne de miel astfel preparată.

Bineînțeles, curiozitatea mi-a dat ghes și i-am spionat puțin. Dar, din păcate am fost desconspirată ( :-P ) și nu am avut altă cale decât să renunț. Să aștept si fie gata, să gust, să savurez și să descopăr ingredientele. Iar la final, să mi se destăinuie secretele. Binedispuși și încântați de rezultat, dar mai ales de laudele noastre, băieții nu au stat mult pe gânduri.

Rețeta cu carne de miel și legume înăbușite la ceaun a fost dezvăluită în întregime. Mai mult, a trebuit să le dau dreptate: voioșia și atmosfera au avut o contribuție aparte. Eu însămi gătesc cu muzică bună, cea grecească având un efect deosebit. Chiar inspirațional aș spune.

Pentru băieți însă, nu doar muzica grecească a fost inspirație și ingredient (secret) de succes. Carnet Sauvignion și sangria îmbunătățită cu brandy au completat lista. Atât a secretelor, cât și reușita preparatului.

20230804 093948 Carne de miel înăbușită cu legume la ceaun. Rețetă & prieteni(e)

Ingrediente

Pentru rețeta cu carne de miel și legme înăbușite la ceaun avem nevoie de:

1Kg carne de miel,

o ceapă,

o căpățână de usturoi,

3 ardei capia,

2 roșii, sare,

2 linguri de ulei,

1 cutie de bere,

1 pahar vin alb,

1 ardei iute (opțional)

pătrunjel.

Cum se prepară

Într-un tuci mare se pune carnea pregătită în prealabil (spălată și stropită cu oțet). Adăugăm ceapa, uleiul și berea și lăsăm la foc mic, până devine fragedă. Se adaugă celelalte legume spălate, curățate și tăiate și usturoiul tocat mărunt. Se lasă să fiarbă înăbușit împreună cu carnea.

Turnăm apoi un pahar de vin alb și mai lăsăm 10- 15 minute la înăbușit. În timp ce se împrietenesc aromele și gusturile, adaugăm ardeiul iute tocat și potrivim de sare. Preparatul obținut are consistența unui sos sau, aproximtiv asemenea unei tocănițe.

Băieții au pregătit farfuriile, au ornat cu pătrunjel verde proaspăt și ne-au servit. Jos pălăria! De menționat, toate ingredientele folosite au fost proaspete, din grădina proprie. Mai puțin carnea de miel. Dar și aceasta avea maxim o săptămână de la sacrificare. De asemenea, provenea de la miei crescuți și hrăniți natural. 

carne de miel

Aș adăuga

Ei bine, preparatul a fost atât de gustos încât am mâncat și eu. Chiar am cerut și supliment. De ani buni nu mai pot mânca carne de miel, oricâte rețete am încercat. Personal, aș fi adăugat și câteva ciuperci. Cred că ar fi dat un gust aparte și o notă de rafinament.

Bineînțeles, nu sunt convinsă pe deplin până nu voi încerca. Mă gândeam că aș putea înlocui și carnea. În loc de carne de miel aș putea folosi carne de pui crescut și hrănit natural. În orice caz, sunt sunt absolut convinsă că voi încerca această rețetă cât de curând. Fiți fără grijă, vă voi ține la curect.

Bineînțeles, rețeta cu carne de miel, așa cum au preparat-o băieții va mai aștepta puțin. iar asta deoarece vreau să folosesc tot carne de miel natural. Provenit din sursă sigură și verificată. 

Felul acesta de mâncare s-a potrivit perfect cu sangria rece și fresh preparată de mine. Pentru noi fetele, sangria fără îmbogățirea cu wisky a foat perfectă. O combinație potrivită, care a mers mână în mână cu voia bună. Prietenia și energia pozitivă a curs nemaipomenit, firesc, făcându-ne seara memorabilă.

O seară de vară minunată

pexels photo 4877857 Carne de miel înăbușită cu legume la ceaun. Rețetă & prieteni(e)

De multă vreme nu am mai petrecut o seară de vară atât de grozav. O petrecere nepregătită, negândită, neplanificată. Petrecere zic, pentru că seara s-a prelungit mult spre miezul nopții. Oboseala dispăruse, la fel și gândurile apăsătoare, grijile care ne împovărează. Poate a avut și sangria rolul ei. Doar spuneam că este băutura simbol a petrecerilor de vară.

În orice caz, am constatat, pentru a câta oară, că ne trebuie atât de puțin să fim fericiți. Să ne bucurăm, să simțim cum curge viața prin fiecare moleculă! Totul e să ai alături oameni de calitate, cu care rezonezi. Să găsești și să prețuiești prietenii și prietenia adevărată. 

Să găsești energia aceea care simți că te încarcă. Care îți dă putere să treci peste orice obstacol. Știu, am pornit de la o rețetă, dar v-am pus în gardă de la început: este mai mult de atțt. Este și despre prieteni și despre prietenie. Tocmai ce spuneam într-un articol recent, că omenirea are tot mai puțină omenie și empatie.

carne de miel

La final

Dacă atunci vorbeam despre un om dedicat binelui, iată acum, altă poveste. Cu și despre oameni care știu să aprecieze și să prețuiască prietenia și prietenii. Ambele, povești reale de viață cu și despre oameni. Diferite și totuși asemănătoare. Deoarece, au același principiu: omenia.

Rețeta cu carne de miel înăbușită și legume la ceaun nu este o rețetă sofisticată. Ba, s-ar putea chiar să o cunoașteți și să o preparați voi înșivă. Doar că, ingredientele secrete sunt buna dispoziție, prietenia și prietenii buni. Voi aveți astfel de rețete, pe care le praparați cu succes împreună cu prietenii?

Până data viitoare, gătiți cu drag și voioșie!

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

simbolul pierdut

sangria

Trussardi

5/5 - (1 vote)