Bun găsit! Sunt puțin în urmă cu opiniile despre ultimele cărți citite. Am reușit să adun deja 3 cărți despre care nu am scris. Dintre ele, astăzi voi povesti puțin despre Soțul meu e un străin scrisă de Anna Bell. O carte care pare o lectură ușoară la prima vedere. Pe măsură ce paginile citite se adună însă, ne dăm seama că romanul este mai mult de atât. Este interesant, plăcut, incitant. Se citește pagină după pagină, cu mare curiozitate și dorință de a afla deznodământul.

Cuprins

Soțul meu e un străin – Anna Bell (carte)

soțul

Soțul meu e un străin este povestea lui Elliemși Max. Ellie este o femeie fericită și împlinită. Căsătorită cu Max, un soț iubitor, cu un copil și altul pe drum și un job în care excelează. Fericirea ei se transformă într-un vis urât când soțul ei, Max suferă de amnezie.

Acesta nu-și amintește absolut nimic din ultimii 5 ani. Nu- și amintește că este căsătorit cu Ellie, nu-și amintește de Sasha, fetița lor. Și nici de faptul că Ellie poartă în pântec copilul lor.

Fiecare familie are povestea ei și viața poate fi considerată un adevărat roman. Astfel, părinții lui Max aveau povestea lor, sora sa avea de asemenea una. Iar starea lui Ellie, cu o sarcină avansată, nu o ajuta deloc. Totuși, după ce primește rezultatul (sau verdictul) medicilor, Ellie trebuie să acționeze. Cum, în ce fel, pe cine se putea baza? erau întrebările care o măcinau.

20230926 173946 Soțul meu e un străin - Anna Bell (carte)

Soțul meu e un străin – fiecare familie are povestea sa

Ei bine, deși se putea baza pe mama lui Max, situația nu era foarte limpede. Max își sunase tatăl imediat ce a suferit pierderea temporară de memorie. Părinții săi erau însă despărțiți, ambii având alte relații. Tatălui săi i-a fost greu să-l refuze pe Max în momentul în care l-a chemat, deoarece, după despărțire relația lor era pactic inexistentă.

Mama lui Max acceptă situația și joacă rolul de căsătoriți în continuare. Deși Ellie consideră minciuna periculoasă și le cere părinților să-i dezvăluie adevărul. Între timp, încet-încet, Ellie construiește o strategie și își propune să-și recucerească soțul. Autoarea romanului Soțul meu e un străin introduce elementele care duc la o situație destul de complicată.

Max avea un secret pe care i-l ascunsese soției sale. Dându-și seama, Ellie nu mai era sigură de nimic. Se trezește îndoindu-se de soțul său, de dragostea pe care i-o purta. Nu știa dacă Max se îndrăgostise de ea când s-au reîntâlnit. Dacă o iubise cu adevărat când s-au căsătorit sau totul fusese o minciună. Totul părea să se năruie, iar comportamentul noului Max o intriga și mai tare.

soțul

Incertitudini, întrebări

Oare chiar își pierduse memoria sau juca teatru? Totuși, avea certitudinea în fața ochilor: diagnosticul pus de doi medici. Trebuia să afle adevărul. Trebuia să afle dacă Max se îndrăgostise cu adevărat de ea, dacă o iubea sau nu. Se poate ea însăși îndrăgosti de două ori de același bărbat?

Dar dacă Max nu-și va reveni, așa cum se așteptau medicii? Dacă își va reveni, în cât timp se va întâmpla? Mai era doar puțin până la nașterea celui de-al doilea copil. Întrebările care îi treceau prin minte o măcinau însă trebuia să se menajeze. Pentru copilul care urma să vină pe lume, pentru fetița pe care o avea. Sasha era în grija mamei lui Max, ceea ce îi permitea să se gândească, să își facă planuri.

Sprijinul vine din partea surorii lui Max, cea mai bună prietenă, până să se căsătorească cu fratele său. Neașteptat, ajutor și susținere majoră primește din partea grupului de viitoare mămici din care făcea parte. Încurajată de acestea, Ellie este hotărâtă să refacă legătura dintre ea și Max. Să facă totul pentru a se reîndrăgosti unul de celălalt.

20230926 174216 Soțul meu e un străin - Anna Bell (carte)

Te poți îndrăgosti de două ori de aceea și persoană?

Primul rezultat pare să fie de-a dreptul șocant: începe să-l descopere pe Max altfel decât îl știa. Adevăratul Max. Între timp, face apel la prietenii și colegii de serviciu ai soțului său. Punând cap la cap toate informațiile i se confirmă faptul că Max avea un secret uriaș. Un secret pe care i-l ascunsese. Iar asta se întâmplă exact când se reîndrăgosteau și lucrurile păreau să intre pe un făgaș bun.

Eroina romanului Soțul meu e un străin este hotărâtă să o ia pe firul întâmplărilor. Ea își dorește să afle exact cum s-au întâmplat lucrurile înainte de amnezie, dar și secretul soțului său. Dacă pot merge mai departe împreună sau nu.

Povestea este extraordinar de convingătoare și oferă o lectură palpitantă. Este amuzantă și emoționant, o adevărată plăcere. Doar trebuie să ne așezăm confortabil și să ne cufundăm în lectură. Vom afla că există atâtea situații cu care ne putem confrunta. Că este nevoie de curaj, putere, răbdare pentru orice provocare primită din partea vieții.

20230926 174059 Soțul meu e un străin - Anna Bell (carte)

La final – recomandare

Vor reuși cei doi să depășească toate greutățile? Își va reveni Max? Se pot îndrăgosti din nou cei doi protagoniști ai cărții?  Bineînțeles, toate acestea le veți descoperi atunci când veți citi cartea Soțul meu e un străin. Desigur, pot recomanda cu drag cartea, deoarece mie mi-a plăcut. Dar, ca de obicei, alegerea aparține fiecăruia.

Voi ați citi cartea? Ce alte recomandări aveți? Le aștept, deoarece mie îmi place să-mi notez și să aleg cărți recomandate de cei care le-au citit. Sigur, ținând cont că de gustibus non disputandum. 

soțul

Până data viitoare, citește.

E una dintre cele mai frumoase aventuri pe care le poţi trăi. (Lloyd Alexander)

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

diva

dermoVisage

Sooley

Rate this post