Salutare, dragi prieteni! Primele zile ale anului sunt pentru mulți, încă zile de vacanță. O vacanță pe care unii și-au planificat-o din timp, alegând destinațiille preferate. Dar chiar și pentru cei care s-au întors la muncă, atmosfera de sărbătoare, spiritul deosebit al sărbătorilor se menține.

Cuprins

Aventuri în căutarea cadourilor

aventuri

Eu nu am plecat în vacanță, dar nici nu pot fi (prea) supărată. Este în regulă, deoarece m-am întors din vacanță, exact până în ajun de Moș Nicolae. Cu toate astea, recunosc, tânjesc după câteva zile petrecute la munte, cu oameni dragi mie. Cine ar mai refuza încă o vacanță?Depășesc momentul și vă dezvălui adevăratul subiect al acestei postări: aventuri în căutarea cadourilor.

Sau, 2 întâmplări total opuse prin care am trecut înainte de sărbători. Ca toată lumea, m-am mobilizat și eu pentru a alege cadouri celor dragi. Totuși, uneori, din varii motive, cred că vi se întâmplă și vouă, nu reușesc să acopăr chiar tot. De fapt, mai exact, nu am găsit ceea ce voiam să îi dăruiesc mamei.

Mai erau vreo 10 zile până la Crăciun când am descoperit produsul căutat pe Sinsay. Așa a început prima dintre cele 2 aventuri. Văzusem destul de multe și diverse promovări ale magazinelor Sinsay (fizice și online). Până atunci însă, eu nu cumpărasem (comandasem) nimic de la acestea.

pexels photo 5708969 Aventuri în căutarea cadourilor

Aventuri, aventuri sau una rece, una caldă

Fericită că am găsit produsul, pe 15 decembrie am făcut comanda. Am plătit cu cardul și am optat pentru ridicare din magazinul fizic cel mai apropiat- Liviu Rebreanu. Totul pentru a intra în posesia produsului cât mai repede posibil. 

Din păcate nu s-a întâmplat așa. Adevăratele aventuri abia acum încep. Livrarea către magazin (conform mailul primit) a fost făcută abia în 19 decembrie. Iar ridicarea din magazin, se putea face din 22 decembrie.

Că textul mesajului era mai puțin clar, nu ar fi fost o problemă. Înțelesesem care era data limită, deși erau mai mult de 5 zile. Adevărata problemă a apărut odată cu primirea mesajului trimis pe telefon. Acesta mă anunța că produsul poate fi ridicat dintr-un magazin alt magazin, din Prelungirea Ghencea. E drept, cu scuze.

aventuri

O experiență nedorită

Magazinul indicat se afla la o distanță foarte mare de mine. Practic îmi era aproape imposibil să ajung. Să ajung la magazinul indicat putea fi lejer catalogat în categorie aventuri. Fie că aș fi apelat la un taxi, fie la mașina personală, costurile erau egale sau poate chiar mai mari decât valoarea coletului.

Mai mult, traficul din acele zile era încă un motiv care m-ar fi împiedicat să ajung. In ceea ce privește mijloacele de transport în comun iar vorbim de aventuri. Nici vorbă de ceva direct iar să reușești să faci legături, ce să mai spun? Nici cuvinte nu găsesc să povestesc ce ar însemna.

Logic, am sunat la numărul de contact pentru a rezilva problema. Surpriză! Neplăcută, desigur. Persoana care mi-a răspuns m-a întâmpinat cu ”repede că mai așteaptă și alții!” Un mod total neprofesionist de a trata clienții, ar fi o exprimare blândă. Apoi, m-a luat la rost de parcă eu eram vinovată de logistica de care dispun ei.

aventuri

Fără profesionalism, dar și fără empatie !?!

Pe scurt, nu mi-a oferit nicio soluție, în afară de ridicare din locația indicată sau returnarea banilor. Bineînțeles, m-a supărat foarte tare această întâmplare, dar le-am mai dat o șansă. M-am gândit că un mail prin care să relatez tot ce s-a întâmplat ar putea fi mai potrivit.

De asemenea, am menționat că tot ce doresc este să pot intra în posesia produsului. Chiar și după sărbători. Între timp ajunsesem la mama fără acel cadou, deci problema momentului nu mai conta. Credeți că s-a întâmplat ceva? Absolut nimic. Și totuși, astfel de aventuri nu le pot lăsa să mă afecteze în niciun fel. Mai ales de sărbători! Nici măcar financiar, nu?

Prin urmare, am acționat în consecință pentru a-mi recupera banii. Abia după ce am intrat să returnez produsul am primit și un răspuns la mailul trimis. Bine, nu era doar un răspuns la mailul meu, ci unul combinat, care cuprindea și confirmarea returului.

Întrucât mi-am cam luat gândul la alt răspuns sau soluționare, aștept să treacă cele 14 zile în care vor returna banii. Genul acesta de aventuri, sincer nu mi-l doresc a se repeta. Și evident, mă voi feri de acest site sau magazine online, ca știți-voi-cine de tămâie.

La polul opus

set 2 cani din sticla dubla coffee 180 ml 602088 Aventuri în căutarea cadourilor

Dar cum spuneam, a fost vorba de aventuri, deci aceasta nu este singura. De data aceasta, din zona total opusă sau din categaoria ”așa da”. Tot despre cadouri, tot despre comenzi din magazine online. S-a întâmplat chiar pe ultima sută, când am văzut un set de pahare deoasebite. Voiam să le adaug la cadourile deja cumpărate, mai ales că spărsesem unul din setul cu decantor de coniac.

Magazinul online nu-mi era străin, îl știam de câțiva ani. Este vorba de Borealy, dar nu mai comandasem în ultima vreme. Sigur vă amintiți și voi, cei care mă citiți de ceva vreme. Prețul era și el foarte bun, așa că am lansat comanda. 21 decembrie. Din viteză însă, am lăsat plata la livrare iar eu voiam să plătesc cu cardul. Mai aveam multe drumuri de făcut și nu voiam să încurc lucrurile la livrare.

Imediat ce am realizat, am sunat să anulez eventual comanda și să lansez alta. Marea și plăcuta surpriză a fost să găsesc pe cineva care a rezolvat simplu și eficient problema. mai mult, mi-a spus că va face tot posibilul, fără promisiuni, pentru a primi coletul pe 22 sau 23 decembrie.

20240102 123545 e1704720787858 Aventuri în căutarea cadourilor

Aventuri din categoria ”așa da”

Ei bine, a fost doar începutul acestei aventuri. Spre sfârșitul zilei am primit un mail cu anularea comenzii. Inițial m-am gândit că e vorba de ceva tehnic, dat fiind că alesesem plata la livrare. Confirmarea plății pe linkul trimis ulterior o aveam, atunci despre ce era vorba?

Sun din nou și domnul respectiv îmi explică: produsul nu mai exista în stoc. Colegii au anulat comanda și urma să fiu contactată. Totuși, ca alternativă, îmi pot oferi un set de cești pe care îl aveam la favorite. Împreună cu scuzele de rigoare și mențiunea de a face posibilă livrarea până în Crăciun.

Din nou, fără promisiuni.  Surprinsă, again, de disponibilitate și empatie, de respectul față de client, am acceptat. Cumva, o umbră de îndoială tot se strecurase în mintea mea. Timpul era foarte prețios, este oricând, oricum, dar atunci, cu multe altele în program era și mai și. Așadar, am lăsat lucrurile să-și urmeze cursul.

Oricum nu aveam altceva de făcut decât să aștept rezultatul. Care, ghiciți ce? A fost mega-surprinzător! Produsele au ajuns sâmbătă, 23 decembrie. La timp pentru a putea fi împachetate și puse sub brad. Sigur merită un mare mulțumesc din partea mea! Dar și să aflați și voi.

aventuri

Am experimentat, am împărtășit

Iar concluzia: aventuri ca aceasta, să tot fie! Cred însă că ambele aventuri trebuie împărtășite. Trebuie să știm, să reținem din fiecare ce e de reținut. Cine știe, poate ajutăm și influențăm, făcând din rău sau mai puțin bun, mai bun și din bun, excelent.

Așadar, una caldă, una rece sau invers. Experiențe de viață, așa cum vin ele, fără menajamente sau exagerări. Le-am relatat așa cum am promis. Și, deși sper la cât mai multe aventuri din cele bune și celelate au rolul lor. 

Până data viitoare, cu bine și sănătoși să fim!

Cu drag și bucurie,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
Rate this post