Bun găsit, dragilor! Am fost tentată să dau drumul articolului despre ce am citit în vacanță. Întrebările cele mai dese pe care le-am primit însă, au fost cu totul altele. Despre ce am mâncat, cum ne-am descurcat cu mâncarea în vacanță. Nicidecum ce am citit. Iar dacă interesul pentru acest subiect este mai mare, am cedat în favoarea acestuia.

mâncat

Cuprins

Ce am mâncat în vacanță

V-am mai povestit despre vacanțele noastre și am menționat că sunt făcute în sistem DIY. Pe cont propriu, adică. La cazare optăm pentru apartament cu bucătărie în care să putem pregăti diverse. Îmi place să mă trezesc, să petrec timpul în ritmul meu, să nu depind de orarul meselor.

Dar și dacă orarul este destul de permisiv, costurile sunt cele care contează. Cel puțin pentru buzunarul meu, căci strict despre mine vorbesc. Bineînțeles, nu gătesc tot timpul. Cum mi-a spus o amică la un moment dat, ”eu nu merg în vacanță să gătesc”, subscriu. Nici eu (noi) nu o fac/facem. Dar alternăm mesele pregătite de noi cu cele la restaurant.

Depinde mult de programul zilei, de oportunități și chiar, de ce nu, de pofte. Spre exemplu sunt zile în care avem chef să mâncăm ceva pregătit de noi și zile în care alegem meniuri la restaurante/terase. În ambele cazuri oferta este foarte bogată și diversificată.

20240528 134626 Ce am mâncat în vacanță

Am mâncat gătit în casă, 

Spuneam că mi-am menținut greutatea, deși am făcut excepții de la regulile impuse de regim. Ei bine, explicația sau înțelegerea mea este că am ales produse fără grăsimi și fără zahăr. Se găsesc și la noi, dar foarte greu și la prețuri mari. Nici nu pot spune că am găsit o gamă prea largă.

Un exemplu pot fi lactatele. În afară de caș proaspăt și urdă, la noi nu prea am găsit brânzeturi fără grăsimi. Să nu mai vorbim despre lapte, care nici nu l-am mai găsit. Mai sunt variantele light la cașcaval, dar nu prea mă dau pe spate.

În timp ce acolo am găsit cel puțin 3 feluri de brânză zero grăsimi, exceptând brânza și cașcavalul light. La fel lapte și multe alte produse. De aceea mi-a fost ușor să pregătesc mic dejunuri pe gustul meu. Fără să mă abat prea tare de la reguli.

mâncat

dar și la restaurante/terase

Atunci când am dorit să mâncăm la terase/restaurant, am optat pentru english breakfast. Desigur, pentru mine acesta face parte din mesele de excepție. Eu am renunțat la cârnăciori, dar chiar și așa a fost suficient și nu foarte ”toxic”. Prețul de 4,50 euro pentru un meniu simplu ni s-a părut foarte bun.

Proaspăt, bun, alimente de calitate și suficient de bogat. Cuprindea 2 ouă, felii de bacon/jamon, fasole, 2 cârnați, 2 felii pâine, unt, dulceață. un espresso și suc natural de portocale respectiv din hamei, completa perfect mic dejunul acesta. Contra cost, cele din urmă.

Pentru mâncarea de prânz sau cină am cumpărat un somon proaspăt de aproape 3 kg. Am plătit 31,7 euro și am avut 7 porții pentru 2 persoane. Am mai cumpărat legume- proaspete și congelate. Ciuperci champignon gata tăiate, Doamne și cât de gustoase!, cartofi canarieni, mix de legume wok, etc.

20240525 133500 Ce am mâncat în vacanță

Am mâncat somon, dar și salate

De asemenea, roșii, castraveți, ceapă, avocado pentru salate. Apropo, am mâncat multe salate, fiindcă ne și plac și era și păcat să nu profităm. Și nu știu cum să vă spun, dar roșiile aveau gust de roșii, castraveții, ciupercile, toate aveau gust. În orice caz, am mâncat somon o zi da și una nu, la una din mesele principale. În diverse combinații de legume și salate.

Și acum, spuneți și voi, ce era mai potrivit decât un vin canarian fructat sau șampanie? Pentru că, iată încă o excepție în cazul meu. Sigur, nu am exagerat, nici nu este genul meu. Un pahar însă, din când în când, poate fi chiar benefic (hi-hi).

Să nu mai spun că îmi place tare mult să stăm împreună la marginea oceanului (eu și iubitul meu). Să ascultăm muzica valurilor, să privesc imensitatea apei, apusul, pescărușii. Și să savurăm un pahar de șampanie. Lucru pe care îl și facem de obicei în fiecare vacanță.

mâncat

Pizza, sosuri și alte nebunii

Apropo de diversitate și ce am mai mâncat: am descoperit un sos proaspăt, extraordinar de bun și gustos. Făcut din verdețuri, usturoi și ulei de măsline, l-am mâncat chiar și în salate. Că tot a venit vorba de salate, am făcut și salată cu somon/ton din conservă. Cu avocado, castravete, măsline și ceapă. Mmm, am înghițit în sec. Frate, și peștele din conserve avea gust.

Ce am mai mâncat pregătit ”în casă”? File din piept de curcan, gata dat prin usturoi și verdeață, dor perpelit puțin în tigaie. Cam asta am mâncat din ce am ”gătit”. Restul, am mâncat la restaurante/terase. Firește, nu putea lipsi pizza. Ce-ar fi vacanța fără pizza, nu-i așa? Am mâncat de 3 ori pizza la un restaurant pe care îl știam de vreo 2 ani.

Dar să știți că acesta nu este un criteriu neapărat pe care te poți baza în alegerea restaurantelor. Se poate întâmpla să ai surpriza ca ce știai că e bun, să nu mai fie. Prin urmare, recenziile și gradul de aglomerare rămân sfinte. 

20240523 151239 Ce am mâncat în vacanță

 Ciao Toto

Noi le-am luat pe toate în calcul, deși am mers în primul rând pe faptul că îi știam. Totul a fost minunat la Ciao Toto, Av. Antonio Dominguez, Playa de Las Americas. Pizza la cuptorul cu lemne, cea care o știam. Grozav de gustoasă, prețurile aceleași, foarte bune, servirea și curățenia la fel.

Și totuși, la ultima vizită, ceva s-a întâmplat ce ne-a deranjat. Nu știu cum, ce, oricum, înclin să cred că fost vorba de picol. Ce s-a întâmplat? Digestivul comandat nu a mai fost același, ba se simțea clar că a fost aghezmuit. Deși am vrut să reclam, în ultima clipă am decis să renunț. Nu pentru că nu aș fi avut dreptate, ci de dragul celor 3 vizite. 

A primat impresia generală pentru pizza, raportul preț-calitate și servire. Chiar și băuturile au fost super cu excepția ultimului digestiv. În plus, nu voiam să stric nota pe Tripadvisor (4,5). Cine știe a cui greșeală a fost, deși nu prea e loc pentru greșeli. Mai ales pe banii mei. În fine, data viitoare nu-l voi ierta dacă se va întâmpla.

mâncat

Ceva bun altădată, nu mai e neapărat la fel

Am mers la un alt restaurant pe care îl știam și unde mâncasem foarte bine. L-am ales pentru supa de pui și paste carbonara. Ei bine, probabil bucătarul a fost schimbat, deoarece niciunul dintre felurile comandate nu au trecut testul. Supa era o zeamă strecurată, nici urmă de carne sau legume.

Cât despre carbonara, mai bine îi spunea carbonizata. Evident, le-am refuzat și nu le-am plătit. Asta după ce mai comandasem ceva și ne-au spus că nu mai au. Ne-am lămurit că lucrurile s-au schimbat în acel restaurant. Din păcate, în rău. Cu alte cuvinte, ceva ce nu am mâncat. 

Ne-am bucurat însă imediat de o servire bună și o mâncare grozavă Am mâncat într-un restaurant nou descoperit, condus de o familie de români. Se numește Poké Hut, cu specific mexican. Prețuri bune și o curățenie exemplară. Recomand cu sinceritate.

297653355 576607650832276 2988585473368068513 n Ce am mâncat în vacanță

Credeți-mă, nu exagerez cu nimic și nu e subiectivism datorat dragostei de neam. Pur și simplu a fost la superlativ și merită spus. Dacă ajungeți prin zonă, nu-i ocoliți. Sunt în zona pietonală care duce la ocean, zona surferilor, Calle Mexico 12 Playa de Las Americas. 

Am ajuns și la final

L finalul acestui articol, desigur. Mai sunt câteva locuri în care am mâncat și despre care să povestesc experiențe și impresii. Dar, deocamdată mă opresc aici. Timpul este prețios, vara a venit, vacanțele au început sau sunt doar la un pas. Așadar, vă las să analizați să cântăriți și să faceți cele mai bune alegri în materie de vacanțe.

Până data viitoare, bucuria și spiritul vacanței să vă însoțească mereu!

Cu bucurie și drag,

MM.

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile despre articolul ți-au plăcut, vin din nou pe acest blog și oferă-i editorului său o  cafea  .
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
Rate this post