Salutare, dragii mei! Constat un pic de inactivitate pe aici, deși am programat câteva articole. Lipsa este însă justificată: am fost în prima vacanță 2024. Probabil și voi. Eu una aveam mare nevoie de o pauză după câte s-au întâmplat. Și, nu am stat prea mult pe gânduri pentru a lua decizia.

vacanță 2024

Cuprins

Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Acuma, să vă spun că nici în vacanță nu am scăpat așa ușor, ar însemna să mă plâng. Dar, nu o voi face, fiindcă așa e în viață: una bună, una rea. Iar eu știu cât este ea, viața de generoasă. Am învățat să iau ”ofertele” ei așa cum vin, așa cum sunt, și să privesc partea plină  paharului.

Iar partea plină a  paharului este faptul că am ajuns în prima vacanță 2024. Plănuită cu mult timp în urmă, era cât pe ce să o anulăm. Dar, am avut șansă, am reușit și m-am bucurat de fiecare clipă. Am trăit intens, frumos, și am trecut peste tot ce a fost mai neplăcut. Am reușit să ajung cu bine și înapoi acasă și am rezolvat problema.

20240515 191313 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Cu alte cuvinte, sunt pregătită să vă povestesc câte ceva din prima vacanță 2024. La drept vorbind, nu v-am mai povestit de tare multă vreme despre vacanțe. :) Dacă mă urmăriți pe Instagram și mai nou pe TikTok ați putut afla destinația în care am fost. Insula de care m-am îndrăgostit, locul în care aș putea trăi, mai mult decât în vacanțe: Tenerife.

Prima vacanță 2024: Tenerife

Apropo de destinație, mulți întreabă de ce mergem în aceeași destinație de atâția ani. Sunt 15 ani de când am descoperit locul pe care îl iubesc. Deloc puțini. Nu am ajuns chiar în fiecare an din cei 15. Au fost și ani în care nu am reușit să ajungem nicăieri.

vacanță 2024

Au fost anii grei prin care am trecut. Cu bine, până la urmă. Cu probleme de sănătate, financiare, cu pierderi. Rând pe rând, toate s-au rezolvat și ne-am revenit. O dovadă poate fi și aceasta: s-a întâmplat ca în ultimii ani să ajungem și de 2 ori pe an. Așadar, cumva se compensează, există cred un echilibru.

Răspunsul la întrebarea ”de ce tot Tenerife” nu este complicat. Motivele, unele dintre ele le-am mai menționat, sunt de ordin practic. Cu impact direct. Clima este pe primul loc, având un efect benefic direct asupra mea. Îmi oferă confortul și starea compatibile cu nevoile mele.

20240524 205029 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

De ce aceeași destinație de 15 ani?

Alt motiv este ușurința cu care ne putem deplasa și înțelege pe insulă. Fie că mergem în locuri în care am mai fost, fie în unele noi. Știm cum să ne organizăm, de unde ne aprovizionăm la cele mai bune prețuri. Unde să mergem să mâncăm, care sunt orele cele mai potrivite pentru diverse activități sau deplasări.

Avem senzația aia de siguranță pe care nu prea o simți oriunde. S-ar putea spune și că este vorba de obișnuință, de rutină sau comoditate. Spuneți-i cum vreți. Nici nu contează altceva decât cum și ce simțim.

vacanță 2024

Bineînțeles, s-au schimbat multe față de acum 15 ani, prima vizită pe insulă. Totuși, atâta timp cât ne oferă ceea ce căutăm, consider că este în regulă. Și- apoi, de ce ne-ar păsa? Important este că noi ne simțim bine. Restul e … poveste. Sau, cancan.

Și noi, și vechi

Desigur, la 15 ani de la prima vedere, poți face o evaluare mai amplă a lucrurilor. Scopul meu însă nu este acesta. În afara faptului că așteptările sunt mai mari. Sigur, din punctul meu de vedere. Mă așteptam ca lucrurile să evolueze, cel puțin la fel sau odată cu prețurile.

20240520 182456 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Adică, așteptări pe care le avem și aici, la noi acasă. Sau, poate lucrurile au început să semene atât de mult tocmai datorită fenomenului de populare a insulei. Mă refer la numărul mari de imigranți din Africa, China și nu numai. Fără a fi rasistă, Doamne ferește! Nu am absolut nicio problemă din acest punct de vedere.

Doar am sesizat un fel de delăsare, o ușoară indiferență în ceea ce privește atenția pentru calitate. Am întâlnit o oarece lipsă de disponibilitate, atât la recepția hotelului cât și la unele restaurante, cafenele, magazine.

Bineînțeles nu pot generaliza, pentru că nu se întâmplă peste tot. Pentru noi însă, care mergem de 15 ani, a fost ușor de sesizat. Pare că nu le mai pasă așa de mult de turist. Par plictisiți sau nu știu, clar e ceva diferit față de acum câțiva ani.

20240523 133346 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Prima vacanță 2024 – încă o vacanță reușită! 

Să revenim însă la prima vacanță 2024 din care tocmai ne-am întors. Căci, una peste alta, vacanța noastră a fost frumoasă. O voi trece drept încă o vacanță (în Tenerife) reușită! Ne-am bucurat din plin de plimbări, de climă, priveliște, peisaje, ocean. De plaje, atmosferă, briză, etc. Vremea a fost exact pe gustul meu, fără temperaturi foarte mari.

Problema pe care am avut-o la picior nu mi-a permis să intru în apă. Chiar și așa, tot i-am luat temperatura și pot să vă spun că era numai bună de bălăcit. Desigur, și de înotat pentru doritori. Plajele curate, prețurile bune (neschimbate) la șezlong, umbrelă, hamac, etc.

20240523 140525 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Aceeași opinie și în ceea ce privesc prețurile la produse alimentare, îmbrăcăminte etc. Unele sensibil mai mari, dar foarte puțin, altele la fel ca anul trecut. O dezamăgire a fost cafeneaua noastră de suflet, de la marginea oceanului. Habar nu am ce s-a întâmplat, dar atmosfera nu mai este cea de altădată. Berea nu mai avea aceeași calitate, deși prețul nu a scăzut. Doar barraquito a fost bun, spre bucuria mea.

Am explorat și am descoperit

Și în această primă vacanță 2024 am explorat și am descoperit: oameni și locuri noi. Am adăugat restaurante noi pe lista de preferințe, am testat meniuri de care ne feream. Concluzia a fost că am avut puține dezamăgiri, spre deloc.

În plus, cu toate excepțiile și aroganțele, doar eram în vacanță, am reușit să nu adaug  la greutatea cu care am plecat. Ceea ce, hei, e ceva deosebit de încurajator! Un succes, aș spune, nu?

vacanță 2024

Rezultatele analizelor probabil nu ar fi la fel de îmbucurătoare. Ce-i drept, am mâncat în stil mediteraneean, canarian, cu somon și alte tipuri de pește proaspăt, legume, fructe etc. Însă, am mâncat și pizza, înghețată, prăjituri, am băut sucuri naturale, șampanie, vin canarian, etc. În fine, a fost vacanță, da?!

Dar știți ceva, cine merge acum la analize? M-am eschivat cu succes chiar și când a fost nevoie de intervenția chirurgicală. ( :-) ) Pentru că tot a venit vorba, problema asta m-a cam ținut pe loc, adică mai mult în Playa de las America.

20240529 112642 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Pe loc și nu prea, căci nu am stat în apartament. Pur și simplu nu m-am lăsat până nu am bătut la pas, în lung și în lat toată zona. De la Los Cristianos la San Eugenio, Playa de las America și Costa Adeje. Cum aș fi reușit să ard caloriile după plăcerile oferite papilelor gustative? Stând în pat, canapea, cu siguranță nu.

Vacanța 2024 – destinații, planuri

Cum altfel aș fi descoperit români care stau de 7 sau 25 de ani pe insulă? Care și-au deschis businessuri sau lucrează în diverse posturi. Pentru noi este o adevărată bucurie și o plăcere să-i descoperim, să le ascultăm poveștile.

Ei bine, asta mă face să mă gândesc și mai mult la următoarea vacanță. Insula Tenerife va rămâne marea mea dragoste, unde m-aș muta, ieri dacă s-ar putea. De aceea sper ca aceasta să rămână doar prima vacanță 2024!

Cu toate astea, mi-am propus ca de ziua mea să aleg altă destinație. Desigur, să fie a doua, a treia, a … n-a vacanță 2024. Indiferent a câta vacanță 2024 va fi, am un top al destinațiilor. Prima, tot o insulă dragă, pe care am descoperit-o cu mult înainte de Tenerife.

Mai puțin cunoscută până de curând, Skiathos este o minunăție de insulă. Cu renumita plajă Koukounaries – plaja cu pini, insula este ceva de vis. Este prima opțiune pe lista mea și mi-ar plăcea tare mult să o revăd într-o vacanță 2024. Mai ales că am aflat că s-a dezvoltat și a devenit o destinație extraordinar de atractivă.

20240520 183833 Despre prima vacanță 2024 și alte planuri

Vacanță 2024 în Insulele grecești, Spania, Italia

Pe locul doi se află Insula Creta, alt loc în care îmi doresc tare mult să ajung. Am citit și văzut atâtea lucruri despre Creta, încât mi se pare o destinație foarte potrivită. Am pus-o pe locul 2, doar pentru că mai studiez ofertele de cazare și zbor. Altfel spus, prețul a fost cel care a contat în departajarea destinațiilor. Oricum, sper să se întâmple, să fie o vacanță 2024 sau cât mai curând posibil pe această insulă.

După cum vedeți, primele mele opțiuni sunt insule grecești. Vă întrebați, firesc: de ce am ales drept prima vacanță 2024 una din insulele canariene, dacă tot îmi plac atât de mult insulele grecești. Principalul motiv este clima. Tocmai de aceea am și spus că cele două destinații le am în vedere pentru ziua mea.

Adică în toamnă. Atunci când sper ca temperaturile să fie suportabile în insulele grecești. Bineînțeles, acestea nu sunt singurele opțiuni aflate pe lista mea. Mi-aș dori la fel de mult să ajung în Valencia, Santorini, Malta, Italia. Să ne oprim însă aici. Căci, de l dorință la putirință, e ceva cale. 

În final

Vom vedea ce va ieși, ce va fi să se întâmple, se va întâmpla. La sfârșitul toamnei, nu excludem posibilitatea unei alte destinații. Daaar, tooate la timpul lor. Deocamdată ne mobilizăm pentru călătorii și vizite mai scurte și lăsăm viața să ne surprindă.

În orice caz, promit să vă țin la curent cu toate experiențele. Sunt curioasă, voi unde ați fost sau aveți în plan să mergeți în prima vacanță 2024? Aștept mărturisiri complete!

Până data viitoare, sănătate și vacanțe reușite!

Cu bucurie și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile despre articolul ți-au plăcut, vin din nou pe acest blog și oferă-i editorului său o  cafea  .
S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:
5/5 - (2 votes)