Miros de tei și sentiment de sfârșit de an școlar. Melancolie, la butoi, nu, nu servim, dar un pahar acolo, merge. Jumătatea lunii iunie este specială pentru mine și nu, nu are legătură (doar) cu vacanța mare. Este momentul retrăirii unor sentimente extraordinare petrecute cu ani în urmă. Sentimente de împlinire, de dragoste, părintești. Asta este partea cu melancolia. Prezente sunt însă și gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete, chiar dacă a mea (vacanța) s-a consumat.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

V-am povestit despre apusuri, plimbări, răsărituri, cum petrecem timpul sau unde mâncăm bine pe insulă . Astăzi, așa cum am promis, vă voi povesti despre ceva și mai interesant, captivant. Despre parfumuri, creme, produse de îngrijire personală și alte nebunii.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Cui nu-i plac parfumurile, cui nu-i place să-și răsfețe corpul, să aibă o piele catifelată, fermă, să arate bine? Eu una recunosc, sunt printre cei cărora le plac toate acestea. Sunt preocupată de tot ce înseamnă îngrijire, întreținere, frumusețe și am grijă ca produse de calitate, cu ingrediente naturale să le am acasă.

Vacanță în Tenerife

În prima mea vacanță în Tenerife, când nu știam aproape nimic despre insulă,  prețurile au fost cele care mă nedumereau. Parfumuri, creme la prețurile acelea nu aveau cum să fie altceva decât  ”făcături”, gândeam eu. De teamă, nu mi-am cumpărat nimic decât din Duty free-ul aeroportului. Nu am regretat deloc deoarece am avut tot felul de surprize plăcute.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Îmi amintesc cum am luat un parfum Kenzo, favoritul meu la acea vreme și un Paco Rabane man iar la casă am primit un voucher apreciabil. Sigur, trebuia folosit așa că am revenit în magazin. Norocul sau alinierea planetelor, au făcut să asist la o lansare Hugo Boss.  Greu de rezistat ofertei și tentației, parfum plus geantă din piele. Credeți că eu am reușit? Bineînțeles că nu!

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Uite-așa mi-am luat geantă și parfum Hugo Boss! M-am învârtit puțin și nu știu cum  am făcut,  dar am mai găsit o ofertă, ceva unisex, pe care am pus-o în coș. Ei bine, cu toată sinceritatea vă spun, am fost surprinsă când am primit un nou voucher, de 5 euro. L-am folosit pentru ciocolată, nu de alta dar chiar se dusese tot bugetul :).

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

După atâția ani, 9 la număr, cum este firesc, acum sunt documentată și fac studii de piață (haha) înainte de ”asalt”. Lăsând gluma la o parte, indiferent de bugetul pe care îl am, aloc timp  și bani pentru această plăcere ”nevinovată”. Merg prin magazine, fac  plimbări (pe jos) la resort Del Duque , San Eugenio etc. iau pulsul prețurilor din locurile pe care le vizitez. Astfel, am ocazia să văd ofertele, să compar sau  chiar negociez prețuri, abia apoi iau decizii.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

În ziua aceea aveam în program vizita în San Eugenio după ce ne savuram cafeaua la cafeneaua de pe marginea oceanului. Un tânăr ne oprește și întreabă dacă cunoaștem produsele cu elemente de la Marea MoartăRelaxarea, starea care te cuprinde din primele zile de stat pe insulă te fac mult mai tolerant, mai bun. Prin urmare am acceptat propunerea și am intrat în salonul în care ne-a făcut o mică demonstrație.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Premier by Dead Sea

Știam câte ceva despre efectele benefice și produsele bazate pe minerale de la Marea Moartă, dar experimentul a fost impresionant. Despre Premier by Dead Sea însă, mea culpa, nu știam. Produsele Premier, sarea pentru exfoliere și crema hidratantă pentru corp folosite au lăsat pielea foarte fină și catifelată. Ne-a oferit prețul de 50 euro pentru cele două cutii, cantitate suficientă pentru un an. Să nu uit,  tânărul era român.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Sincer, mi-au plăcut, am fost tentată să le iau, dar am hotărât să amân pentru sfârșitul sejurului. Spre dezamăgirea mea, nu am reușit.  După ce am ajuns acasă și am avut puțin timp, intrând pe Premier By Dead Sea România, regretul a fost imens. Dragilor, la vederea prețurilor am avut convingerea că nu am șanse reale să mi le cumpăr. Nu-i nimic, mi-am spus, poate la viitoarea vacanță în Tenerife.

Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Cum aminteam, acum știu cum stă treaba cu taxele, de ce își permit să facă ”reduceri la reduceri” deși sunt produse originale 100%. Cu toate astea, nu știu tot! Dar că produsele pe bază de aloe vera conțin aloe adevărat, sunt produse de înaltă calitate, știu. Aloe Vera Barbadensis Miller sunt produse făcute în laboratoarele din Fuerteventura, din plantațiile ecologice de aloe. Anul acesta însă am aflat că se pot comanda și online, deoarece au depozite și în Germania.

Parfumuri

Prin urmare, merită și îmi iau de acolo, în funcție de buget, creme cu aloe, parfumuri, alte creme de corp pentru mine, familie sau cadouri. Favoritul, parfumul care mi se potrivește acum este Bvlgari dar aleg și noutățile altor case de parfum. Aflați care au fost alegerile din ultima vacanță.Gândurile de vacanță, amintirile încă proaspete

Pentru că  primisem cadou Bvlgari Goldea,  am ales caseta de la Carolina Herrera-Good Girl pe care mi-o doream de anul trecut. Aceasta conține parfum mare, unul mic și loțiune pentru corp, cu prețul de 61,90 euro. Altă alegere fost Aqua Allegoria passiflora și lapte de corp Mon Guerlain cu 31,60 euro. Mi se pare potrivit pentru zilele de vară.

Altă alegere pe care o fac, mai ales pentru zi de zi, de purtat în geantă, apa de parfum ediție limitată. În sticluțe mici, cu forme și design interesante, de la 1,50 euro, sunt potrivite pentru cadouri, dar și pentru ceva fresh, la îndemână.

20180615 164610 Gânduri de vacanță, amintiri încă proaspete

Cremele

Cremele, alt capitol preferat! De la îngrijirea tenului, mâinilor la cea a picioarelor sau corpului, cremele sunt nelipsite din îngrijirea și întreținerea mea. Chiar și atunci când bugetul nu-mi permite să mi le achiziționez, le înlocuiesc recurgând la metode do it yourself.

Gândurile de vacanță, amintirile încă proaspete

Așadar, nu aș putea rata oportunitățile, vorba aceea nimeni nu-i perfect(:)). Cremele de corp cu aloe, ulei de măsline/jojoba, caviar sau particule de aur sunt nemaipomenite. Despre cele pentru ten cu efect lifting, anti age cu particule de aur, caviar, sau de la branduri consacrate, nu mai vorbesc. Toate la prețuri mult mai bune decât la noi.

Firesc, normal, mă orientez și, în funcție de buget aleg și creme pentru mine și prietene. Cele pe care le știu deja și ”satisfac cerințele” pielii ajutând la hidratare, fermitate sau catifelare le iau primele. Celelalte, noutățile, le testez, iau câte una și mă hotărăsc în ultimile zile de vacanță. Uneori, când pușculița îmi permite, mă opresc la branduri mari ca Elizbeth Arden, Clarins, Lancome, Estèe Lauder, Clinique.

Gândurile de vacanță, amintirile încă proaspete

 

Cosmeticele

Cosmeticele sunt cele pe care le iau mai rar pentru că stilul meu este cât mai  natural. Dar puțin machiaj de calitate care să vină în ajutor nu strică nimănui. Prin urmare folosesc și eu fondul de ten, rujul, mascara, fard de pleoape, corector,  fard de obraz. Acestea mi le iau pe rând, în funcție de necesar.

Există explicații și pentru prețurile accesibile: una este cea despre care am mai amintit, taxele mici sau inexistente. Mai sunt și altele dar pentru că nu vreau să intru pe teritoriul economic, mă opresc aici.

Dacă v-am stârnit curiozitatea sau interesul despre această parte , mi-ar plăcea să lăsați comentarii sau întrebări. Până data viitoare, pregătiți-vă pentru o vară fierbinte și alegeți vacanța potrivită.

 

UniquebyMM