Bun găsit, prieteni! În ultima vreme subiectele au fost destul de variate și, de cele mai multe ori, de domeniul, hai să spunem, imaginativ, futurist. În mare, sunt provocările competiției cu care vreau să țin pasul iar articolul de față nu face excepție decât pentru că nu este o probă. Recunosc, am simțit nevoia unui subiect mai cald, relaxant și m-am oprit la pasiunea pentru citit. Desigur, am și pentru voi o recomandare : Într-o gară mică – Sidonia Drăgușanu, doar opinii.

Legătura despre care aminteam mai sus, cartea pe care am primit-o, Într-o gară mică. Aceasta este din partea sponsorului Sidonia.ro, prin intermediul SuperBlog. Îmi place să mulțumesc pentru tot ce primesc, în consecință articolul care tocmai se desfășoară sub privirile celor ce vor dori să-l citească, exact semnificația aceasta o are.

Cuprins

Într-o gară mică – Sidonia Drăgușanu, doar opinii

 

Într-o gară mică - Sidonia Drăgușanu, doar opinii

 

Am explicat care espe opinia mea despre termenul recenzie, prin urmare, vă previn, tot despre opinii veți și citi în prezentul articol. Cartea este scrisă de Sidonia Drăgușanu și reprezintă romanul de debut premiat ”pentru cel mai frumos roman de adolescență”. De ce am ales cartea aceasta dintre cele trei disponibile? Un răspuns clar nu prea am, totuși, s-ar putea datora titlului care m-a dus cu gândul la călătorii. Și, cred că nici nu sunt prea departe de adevăr.

Prietenia

Într-o gară mică  descrie drumul unei frumoase prietenii care se leagă între două adolescente care începe într-o gară. Dudu, de fapt Denisa, și Luiza, vor fi împreună până ce drumurile li se vor despărți doar de iubirea pentru Petru.

O carte ușor de citit, cu un personaj în care m-am regăsit. Dudu, este fata cu care mă pot confunda ușor pentru îndoielile, încrederea acordată oamenilor, bunătatea ei. Pentru felul în care se repede să ajute, să se împrietenească, să ofere, înainte să i se ceară. O poveste adolescentină scrisă cu umor, tandrețe, suspans și pasiune.

 

Într-o gară mică - Sidonia Drăgușanu, doar opinii

 

Astăzi mă așteaptă o bucurie: Luiza se mută la noi – a dat corigența ieri- nu mi-a îngăduit s-o asist- am întovărășit-o până la școală, m-am așezat pe o bancă din curte și am așteptat-o.

”… Nu, nu pot să spun ce am simțit, când deodată s-a spart tăcerea și Luiza a început să spuie vorbe fără șir, cu un glas care îmi suna străin. Am simțit deodată cum s-a aliat cu ea și întunericul, cu lucrurile din odaie, cu amenințarea care plutește deasupra patului ei.”

 

Într-o gară mică - Sidonia Drăgușanu, doar opinii

Despre Sidonia Dăgușanu

Sidonia Drăgușanu a fost scriitoare și jurnalistă. S-a născut în București (1908 – 1971) și a scris mai multe romane: Jurnalul Aurorei Serafim, Doamna cu ochelari negri etc. A scris piese de teatru care s -au jucat în București și în țară, cărți pentru copii și a avut emisiuni la radio și televiziune.

Recomand sincer cartea ”Într-o gară mică” a Sidoniei Drăgușanu. O lectură ușoară, relaxantă care te va duce în universul feminin interbelic, îți va aminti de prieteniile și iubirile adolescenței. Mie mi-a plăcut sinceritatea, cursivitatea în exprimare și disponibilitatea personajului principal.

 

Mulțumesc Sidonia.ro  și SuperBlog!

Ați citit ceva din scrierile Sidoniei Drăgușanu? Dacă da, ce anume? Răspunsurile voastre, le aștept ca de obucei în comentarii.

Până data viitoare, lectură plăcută!

 

UniquebyMM

Rate this post