Salutare, prieteni! Pregătirile pentru sărbătorile de Paști sunt în toi, dar, fiți sinceri, nu vă alunecă gândurile mai mult spre vacanță?  Și, de ce nu? Doar urmează o minivacanță! Ce mai contează, dacă este minivacanță sau vacanță? Mult, puțin, pentru mine, vacanță să fie. Să fiu sinceră până la capăt, m-am gândit să încep cu puțin, un fel de acomodare. Anul acesta, vreau să ies din convențional/tipar, să stric feng-shuiul ( :)) petrecerii sărbătorilor acasă. Mă încurajez singură: ”După-atâta frig și ceață, Iar s-arată soarele….” Și, nici nu vreau să aud, că ”Primăvara asta, totuși, nu-i decât o copie”. Sunt convinsă că soarele va fi generos până la urmă, ne va onora cu prezența.

Cititori fideli cum vă știu, cu siguranță îmi cunoașteți pasiunea pentru călătorii, vacanțe și explorări. V-am purtat prin multe destinații, de la munte, la mare, din țară sau străinătate și insule exotice. Ați aflat despre experiențe, peripeții, locuri fantastice, oameni extraordinari,. Despre culturi sau, prima mea dragoste, Marea Neagră. Cu alte cuvinte, mă cunoașteți, așa cum sunt:  senior pasionat al vacanțelor, la Neptun.

Cuprins

Senior pasionat al vacanțelor, la Neptun

 

Senior pasionat al vacanțelor, la Neptun

 

Odată (re)definit profilul, mergem mai departe. Vă spuneam că mă gândesc deja la vacanță, dar nu v-am spus și care este planul. Ca orice pasionat al vacanțelor, vânez ofertele companiilor aeriene și aleg cu mult timp înainte destinațiile dorite. Astfel, alegerea pe care am făcut-o acum, profitând de prețul biletelor, în străinătate, va fi în luna mai. Până atunci însă, am ales să facem ”încălzirea”. Împreună cu familia, petrecem minivacanța la marea noastră dragă. Destinația exactă o veți afla puțin mai târziu, după ce veți citi care au fost motivele alegerii.

Experiențele acumulate odată cu nenumăratele cazări din diverse destinații, m-au făcut să-mi conturez  câteva idei, cu privire la hotelurile în care poposesc. Deși pretențiile mele nu sunt exagerate, am niște standarde/așteptări  peste care nu vreau să trec.

Sunt genul explorator, îmi place să descopăr cât mai mult din și despre locul în care petrec vacanța, călătoria mea. Chiar dacă nu zac pe marginea piscinei și nu lenevesc uitând de mine pe vreun șezlong, vreau ca timpul petrecut în hotel, atât cât este, să fie unul plăcut. Cine și-ar dori o ședere care să -i strice dispoziția? Sunt convinsă că marea majoritate a ”vacanțiștilor” sunt în asentimentul meu.

Așteptările mele

În sensul acesta, pentru reușita vacanței și o eventuală revenire în locul respectiv, mă aștept să am parte de câteva condiții, zic eu, decente.

Curățenie impecabilă în cameră, baie și restaurantul/bucătăria hotelului. Nici petele de pe mochetă sau lenjerii, găurile din mobilier sau draperii, nu dau o notă bună camerei, chiar dacă sunt curate. De aceea, nu le agreez. Mai ales că obișnuiesc să fac multe fotografii pentru documentare și pentru voi.

Prosoape, halate, lenjerii curate, de calitate, papuci de casă de unică folosință dar și saltele confortabile. Îmi amintesc despre niște saltele incomode, din cauza cărora am fost nevoiți să schimbăm hotelul, după  doar o noapte.

 

Senior pasionat al vacanțelor, la Neptun

 

Mobilierul camerei. Acesta ar trebui să cuprindă dulap cu rafturi și umerașe, noptiere, scaun și o măsuță. De asemeni, contează calitatea lui, buna întreținere și lipsa mirosurilor grele. Am nevoie de toate acestea pentru timpul meu de odihnă, de lucru (scris) sau relaxare (citit). A, să nu uit: lumina este la fel de importantă!

Aspectul și curățenia obiectelor sanitare, ireproșabile. Și la acest aspect am întâmplări mai puțin plăcute. Amintesc doar cea în care am fost nevoită să apelez la produse de curățenie și dezinfectare. Hotelul care se respectă, pune accent pe aceste lucruri. În plus, produsele de igienă sunt obligatorii.

Mirosul greu/urât din cameră și baie. Este ceva de neiertat, nu-mi doresc așa ceva, sub nicio formă. S-a întâmplat ca un astfel de miros ciudat, foarte puternic, din camera unui hotel din străinătate, să mă dea peste cap din prima clipă. Desigur, situația s-a remediat prin schimbarea camerei, dar disconfortul creat m-a determinat să ocolesc hotelul respectiv.

– Îmi place să explorez cât pot de mult zona în care mă aflu, să merg în excursii sau să vizitez obiective turistice. În puținul timp petrecut în cameră, am nevoie totuși de  televizor, prize, cafetieră/fierbător și un minibar.

-Temperatura camerei influențează deseori starea, prin urmare, aerul condiționat este obligatoriu.

Explorare și distracție

Pe lângă toate acestea, am în vedere ca destinația de vacanță aleasă, să-mi ofere diverse activități de distracție. Caut hotelul care are restaurant și bucătărie proprii, unde mă pot bucura de cele trei mese ale zilei, tip bufet suedez. În felul acesta pot alege ceea ce-mi doresc din mixul de mâncare pus la dispoziție. În final, dar nu în ultimul rând, mă aștept să întâlnesc un staff amabil, cu deschidere, disponibilitate și accent pus pe calitatea serviciilor.

Mi-am propus să (re)descopăr una dintre stațiunile noastre. Am ales stațiunea Neptun, pe care nu am mai vizitat-o de foarte mulți ani. Ținând cont de așteptările mele, la  cazare Neptun, am găsit un hotel renovat și modernizat în 2018.

Omul sfințește locul, spune o expresie înțeleaptă iar Hotelului Miorița Neptun, i se potrivește mănușă. ”Actualul manager al hotelului, Ana Maria Nedelcu, îi cunoaște bine istoria, fiind “de-a casei” încă din copilărie. A făcut parte din echipa Hotelului Miorița din 1997 până în 2006, în diverse poziții de ierarhie. Ulterior, a contribuit la dezvoltarea a numeroase unități de cazare, din Galați și de pe litoral. A revenit la “Miorita” în 2018, când a redeschis hotelul într-o nouă formulă, cu investiții majore în modernizare și facilități menite să sporească semnificativ confortul turiștilor. Îi sunt alături soțul, sora și mama sa, pentru ei toți hotelul fiind nu doar o afacere, ci o pasiune”.

 

Senior pasionat al vacanțelor, la Neptun

 

Hotel Miorița Neptun

Întotdeauna am apreciat oamenii care pun pasiune în munca lor, oamenii care fac ceva! Care nu lasă lucrurile și timpul să treacă, pur și simplu, pe lângă ei! Oamenii care nu renunță, care reușesc! În România!

Povestea celor de la Hotel Miorița Neptun a reușit să mă convingă. Argumentele și oferta lor privind condițiile, sunt foarte tentante. Hotelul are piscină – pentru adulți și copii -, loc de joacă interior, foișoare pentru relaxare și un bar cu terasă. Aflat în partea nordică a stațiunii Neptun, cu o vegetație bogată, la 150 m de centrul stațiunii și 700 m de plajă, este locul ideal pentru familia mea.

Piticul se va distra la locul de joacă sau se va bălăci cu copiii la piscină. Plimbările și obiectivele din jurul Neptunului ne vor încânta pe toți, descoperind amintirile anilor trecuți. Îmi voi lua libertatea să explorez prin zona cu vegetație bogată și plajele din apropiere. În amintirea anilor trecuți, plănuiesc o escapadă la malul mării, într-o noapte înstelată, doar noi doi și marea. Este atâta energie, melancolie, dragoste și frumusețe, încât te crezi îngemănat cu ea, marea. Prima, eterna mea dragoste, marea!

Sper ca sejurul petrecut la Hotel Miorița Neptun să se ridice la nivelul așteptărilor mele! Iar profilul meu, senior pasionat al vacanțelor, să se plieze perfect profilului de ”vacanțier” la Hotel Miorița Neptun.

Voi ce tip de turist sunteți? Ați fost la Hotel Miorița Neptun?  Dacă da, ce impresia v-a lăsat? Aștept comentarii voastre.

Până data viitoare, vacanțe reușite, așa cum vi le doriți!

 

 

UniquebyMM

Minivacanța a fost imaginată pentru proba nr.15 Spring SuperBlog 2019

 

Rate this post