Bun găsit! V-am vorbit zilele trecute despre vacanțe, așteptări sau profilul meu de călător/”vacanțier”. Vacanța însă, înseamnă mai mult de atât. Destinația, care trebuie să dețină energia de care avem nevoie, liniștea sau oportunitățile activităților, sunt argumente fundamentale. Clima sau bugetul, au și ele rolul lor în alegerea vacanței. Aflați în continuare, ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat.

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

 

Iubesc vacanțele și mă consider o norocoasă că am reușit să descopăr atâtea locuri frumoase. De câțiva ani, pe agenda mea și-au făcut loc târgurile de turism și nu lipsesc de la niciunul. Acestea reprezintă locul în care afli atâtea informații despre destinațiile din întreaga lume, încât, dintr-un simplu tur, simți vacanța mai aproape. Agenții, reprezentanți oficiali ai țărilor participante, oferte, materiale sau, chiar obiecte și mâncăruri tradiționale.

Totuși, oricât de multe vacanțe ai avea la activ, oricât ai fi de convins că știi totul despre o destinație, nu este deloc așa. Dacă până să ajung la târgul din acest an știam ce vacanță să aleg, de data aceasta pornisem doar cu dorința unei vacanțe ”altfel”. Jinduiam la vacanța pe o insulă, ceva exotic, de neuitat. Așa am început turul târgului, cu privirile instinctiv îndreptate spre ofertele de vacanță vara 2019. 

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

Turul Târgului de Turism

Pliantele și bannerele cu imagini din Grecia, Turcia, Egipt, Spania, Bulgaria sau România m-au dus imediat cu gândul la vacanțe extraordinare. Probabil pe fața mea se citea admirația, beatitudinea, cu gândul la plajele minunate, ape turcoaz, nisip alb, auriu… Eram deja acolo, parcă simțeam briza, când am fost întreruptă de un reprezentant oficial. Rămăsesem cu ochii lipiți de ecranul pe care rula videoclipul, vacanță cu Christian Tour în Tenerife.

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

Tenerife

-Hola! Sunt Hua…  reprezentantul oficial al …. Am observat reacțiile dumneavoastră la imaginile care rulează. Vă invit să vă prezint câteva dintre avantajele unui sejur 2019 în Tenerife.

-Mmul..țumesc! răspund mai mult pentru mine, lăsându-mă condusă  de domnul al cărui nume nu-l reținusem.

-Tenerife este cea mai mare insulă a arhipelagului Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei, deși este la doar 300 Km. de Continentul African. Este deservită de două aeroporturi iar capitala este Santa Cruz de Tenerife. Denumită Insula eternei primăveri, insula beneficiază de climă caldă tot timpul anului, datorită microclimatelor existente și topografiei sale.

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

 

 

Atracțiile insulei:

 • El Teide – unul dintre simbolurile insulei, cel mai înalt munte vulcanic al Spaniei, 3718 m. Înregistrat de UNESCO ca obiectiv al patrimoniului Umanității, este al doilea cel mai vizitat parc natural din lume. O experiență unică, apreciată și înțeleasă, abia după o vizită la El Teide .
 • Jardin Botanico – grădina botanică uimitoare din Puerto de la Cruz. Are mii de specii de plante din toată lumea și o colecție impresionantă de palmieri.
 • Plajele inedite, care surprind prin nisipul negru, din roca vulcanică sau auriu, adus din Sahara. Playa Las Teresitas, Las Vistas sau Torviscas sunt doar câteva exemple.
 • Masca – o excursie pe un drum spectaculos și un sătuc în care veți descoperi vegetație, cărări de munte, stânci și o ieșire direct la ocean.
 • Mâncare, băuturi și distracții. Restaurantele oferă mâncare cu specific canarian și internațional. Recomand La Hierbita, primul restaurant, deschis în 1893, care și-a păstrat atmosfera intactă și rețetele autentice. Chiringuito del Mirador – beach barul aflat la doi pași de ocean, unde puteți savura un cocktail sau cerveza (bere). Încercați barrquito– cafeaua în patru culori și un ingredient secret, Licor 43. Las Galletas – locul cu restaurante pe ocean unde puteți hrăni/admira pești colorați.
 • Shoppingul este un alt argument pentru care vă recomand vacanța pe insulă. Deoarece insula nu are TVA, vă puteți bucura de cumpărături la prețuri extraordinare. Vă spun un secret: în cartierul vechi La Laguna, inclus în patrimoniul Universal, veți găsi buticuri cochete cu haine și accesorii la prețuri foarte bune. Alocați-vă timp pentru cumpărături în Playa de Las Americas, Centrul comercial Safari. Veți găsi magazine ale brandurilor internaționale de renume, restaurante cu terase sau spectacolul fântânilor cântătoare.

 

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

 

-Cum vi s-a părut?

-Fascinant! Mi-ar plăcea o vacanță în Tenerife. Să vedem oferte, prețuri … dar nu apuc să termin propoziția.

Creta – Grecia

-Kaliméra! Leonida Z… reprezentant oficial al Greciei, primar…  am plăcerea să vă prezint insula Creta. Permiteți-mi să expun câteva argumente, imagini care vă vor convinge să alegeți un sejur 2019 în una dintre cele mai frumoase insule.

 • Leagănul civilizației europene, Creta are o istorie milenară, strâns legată și de mitologia elenă. Cea mai mare insulă a Greciei, Creta, este considerată locul nașterii lui Zeus, zeul cerului și liderul tuturor zeilor olimpieni.

-Recunosc, iubesc Grecia dar nu am făcut un sejur pe niciuna dintre insule.

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

-Ce puteți face sau vizita:

 • Palatul Knossos – cu fresce și coloane din vremea regelui Minos. Reconstruit cu ajutorul materialelor originale, puteți admira în interior, Camera Tronului cu paznicii grifoni. Sau, Camera Reginei, cu baia proprie, presupunându-se a fi prima toaletă cu rezervor de apă.
 • Rethymno – una dintre cele mai mari localități din Creta. Cartierul venețiano-otoman, ca un labirint liric de șiruri drapate în copertine florale și case grațioase cu balcoane din lemn, vă vor cuceri.
 • .Insula Spinalonga din Golful Elounda din estul Cretei, impresionează cu fortăreața venețiană și istoria uluitoare.
 • Plaja cu palmieri de la Vai – plajă extrem de frumoasă, cu pădure de palmieri cu aer tropical.
 • Acvariul din Hersonissos – specii acvatice din zonă și întreaga lume, emoționează orice vizitator deoarece, cele mai multe dintre animale sunt salvate.
 • Mica insulă Elafonisi – de fapt o lagună, care poate fi accesată pe jos. Apele de cristal, albastrul sublim al cerului, contrastează perfect cu nisipul în nuanțe delicate, roz. Departe de aglomerație, este locul ideal pentru o zi de soare, unde marea te va înconjura din trei direcții, dând impresia că faci plajă chiar în mijlocul ei.

 

Ce m-a convins să aleg destinația vacanței de neuitat

 

-Domnilor, mulțumesc pentru prezentările dumneavoastră. M-ați convins că destinațiile sunt fabuloase. Sigur se vor afla pe lista destinațiilor mele viitoare. Acum, aleg vacanța în Tenerife.  Argumentele care m-au convins, clima -mi se potrivește mănușă și shoppingul :).

 

Eu am ales vacanța 2019! Vă invit la un tur, pe Christian Tour și alegeți vacanța potrivită din gama largă a ofertelor.

Până data viitoare, vacanță minunată!

 

UniquebyMM

 

 

Am ales, pe bune, vacanța de neuitat și pentru proba nr.17 Spring SuperBlog 2019.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0