Bun găsit, prieteni! Fac ce fac și ajung iarăși să vorbesc despre frumusețe, îngrijire, creativitate și oameni. Numai că, astăzi, aduc elemente și detalii în plus: manichiura și vacanța. Vorbim despre manichiură și ce reprezintă ea pentru mine, răspunzând provocării Blogal Inițiative: Ce manichiură am purtat în  vacanță. 

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

 

Cuprins

Ce manichiură am purtat în  vacanță

Perioada premergătoare unei vacanțe, știți și voi, implică multe pregătiri, pe lângă entuziasm. Vrei să ai bagajul cel mai bine făcut, să nu-ți lipsească nimic, dar mai ales, să arăți impecabil.

Bineînțeles, mă încadrez perfect în descriere, tocmai de aceea, povestea (reală) pe care o propun, este despre pregătirile pentru vacanța pe care tocmai am avut-o. 

Pornind de la expresia ”mâinile reprezintă cartea de vizită a unui om”, am putea  spune și despre manichiură, la fel. Un aspect îngrijit al unghiilor are o importanță deosebită asupra felului în care ne prezentăm.

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

 

 

Manichiura, parte din îngrijirea corporală

Fie că este vorba despre o manichiură clasică, simplă, fie una realizată cu tehnici și kituri profesionale, manichiura este un detaliu care atrage atenția.

Și, cui nu-i place, ca pe lângă faptul că se simte bine, atrăgător și sigur pe sine, să lase și o impresie bună? Eu, sunt pro! Pentru mine, manichiura face parte din ritualul meu de îngrijire corporală.

Dacă ați observat, m-am referit la oameni în general și nu în mod special, la femei. Asta, deoarece există și bărbați care au grijă ca manichiura lor să arate îngrijit. Iar acest lucru nu mai este deloc surprinzător sau anormal.

Când am ”descoperit” manichiura făcută la un salon specializat, am primit o remarcă, pe care am luat-o drept compliment. Formatul unghiei mele foarte frumos, impresiona mereu. Asta mi-a dat de înțeles că va trebui să acord mare atenție, să am o manichiură impecabilă, aproape perfectă.

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

 

Culori preferate, culori potrivite

Dar, pe lângă aspectul plăcut, estetic, pe care îl dau mâinilor, îngrijirea unghiilor este de fapt, îngrijirea elementară pentru sănătatea noastră.

Iubeam culoarea albă. Mi se părea pură, curată și, că mi se potrivește perfect, ceea ce m-a determinat să rămân fidelă acestei decizii, mult timp. Apoi, am descoperit franch-ul și mi-am promis că doar acesta va fi stilul meu :)!

Chiar și după mulți ani, am ”migrat” doar către culorile nude, nuanțe de bej sau roz pudrat. Sunt culorile care mi se potrivesc, mă reprezintă, mă definesc și le pot purta în ocazii casual, business, zi de zi.

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

 

 

Profesionalism și prietenie

De-a lungul timpului, am întâlnit  însă o persoană deosebită, care a știut să mă convingă să aleg și alte culori, mai îndrăznețe. Am purtat culori tari la  ocazii speciale, culori adecvate vacanței la mare sau potrivite unui eveniment. Am experimentat mai multe stiluri și l-am adoptat pe cel mai potrivit ocaziei, momentului.

Între mine și persoana deosebită despre care vorbesc, s-a creat o legătură aparte, cum intuiți, iar din programul meu, întâlnirea noastră săptămânală avea locul ei. Folosește produse de calitate, este caldă, atentă, profesionistă, și mă face să mă relaxez, să mă simt bine.

 

pexels photo 110473 Ce manichiură am purtat în  vacanță

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

Niciun moment nu mi-am pus problema că ar putea interveni ceva, care ar  face imposibilă realizarea manichiurii mele. Până acum un an, când am aflat că prietena mea dorea să-și deschidă un salon. Atunci, am fost nevoită să caut soluții, tot felul de ”artificii”, să-mi fac manichiura singură, de care nu eram mulțumită deloc :).

După toate experiențele prin care am trecut un an, în perioada pregătirilor pentru vacanță, mi-am încercat norocul sunându-mi prietena. Reușise în final, să dea drumul salonului. Am rugat-o să mă ajute cum știe mai bine, deoarece unghiile mele au devenit casante, fragile, exfoliate și, cel mai probabil, nu suportă cine știe ce geluri, oje etc. 

Dar plecam în vacanță! La mare, la soare, relaxare! Iar manichiura mea trebuia, nu doar să arate impecabil, să se asorteze ținutelor, dar și să reziste. Două săptămâni!

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță.

 

Ce manichiură am purtat în  vacanță

Misiunea profesionistului, destul de grea, din punctul meu de vedere, era să rezolve toate aceste probleme. Prin urmare, cu încrederea pe care o am în ea, m-am lăsat pe mâna specialistului.

Am primit din partea Adrianei un tratament pentru întărirea unghiilor, o manichiură cu ojă semipermanentă într-o culoare, în ton cu vacanța. Un stil și o culoare care mi se potriveau, mă reprezentau, chiar și în vacanță.

Vacanța mea a fost minunată, manichiura a rezistat eroic, acum însă, trebuie să merg din nou la salon. Sunt convinsă că voi avea manichiura dorită, în stilul care mă definește, datorată omului pasionat de care v-am vorbit.

Din păcate, nu cunosc tehnicile, aparatura sau produsele folosite de Adriana, altfel, nu aș fi ajuns salon :).

 

pexels photo 361754 Ce manichiură am purtat în  vacanță

 

Dar, am aflat că există Pink Nails, site- ul unde se găsește o gamă vastă de produse precum: oje semipermanente, geluri uv, kituri pentru unghii sau produse de nail art.

Brandul lor preferat, Victoria Vynn oferă o gamă largă de produse destinate mâinilor în general și unghiilor în particular.

La următoarea mea întâlnire, îi voi povesti prietenei mele, despre toate acestea. Desigur, în cazul în care nu le folosește deja.

Sunt curioasă ce stil de manichiură abordați voi și dacă folosiți produsele de pe Pink Nails și Victoria Vynn. Aștept răspunsul în comentarii.

 

Până data viitoare, aveți grijă de manichiura voastră. Alegeți să fiți îngrijite, începând cu unghiile mâinilor!

 

 

UniquebyMM

 

Articol înscris în campania Blogal Inițiative

 

Rate this post